ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιχορηγήσεις Ομοσπονδιών 2020: 15% περικοπές – Οι μεγαλύτερες στον ΣΕΓΑΣ


Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε την κατανομή των επιχορηγήσεων του 2020, συνολικού ύψους 17.327.086 ευρώ, σε 27 Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, τις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών αθλημάτων και στις τέσσερις (4) αθλητικές Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία.
Για την κατανομή των ποσών εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, το νέο σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών «Χίλων», το οποίο είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 63 κριτήρια, με βάση τα δεδομένα που έστειλαν οι ομοσπονδίες, κι αξιολογήθηκαν σε τέσσερις άξονες: μέγεθος, δραστηριότητα, διακρίσεις και διακυβέρνηση.
Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι μεγάλες ομοσπονδίες θα λάβουν μειωμένη επιχορήγηση, με τη μεγαλύτερη μείωση να αφορά τον ΣΕΓΑΣ (από 3,2 εκατ. σε 2,778 εκατ. ευρώ) και την ΕΟΚ (από 2,2 εκατ. σε 1,868 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα, ελαφρά αύξηση προβλέπεται για αρκετές ομοσπονδίες μικρότερων Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ εκτός επιχορηγήσεων παραμένει η ομοσπονδία μπάντμιντον (για δεύτερη συνεχή χρονιά), όπως βεβαίως και η ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί στις ομοσπονδίες η πρώτη δόση της επιχορήγησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50%, ενώ στόχος είναι, με την εκταμίευση μέσα στο καλοκαίρι της β΄ δόσης, η κάλυψη να ανέλθει στο 90%.

Πιο συγκεκριμένα για τον ΣΕΓΑΣ, η μείωση κατά 4.222, σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη εισπραχθεί το 50% και τις απώλειες από τα χορηγικά προγράμματα και με την ασάφεια που ήδη επικρατεί για τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, προκαλούν προβλήματα στη διεξαγωγή των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί και ενδεχομένως κάποιοι να μην γίνουν καθόλου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε σχετικά: "O Υφυπουργός Αθλητισμού επιδιώκει τη διακοπή της δραστηριότητας του ελληνικού στίβου; Σε καθεστώς πανδημίας, με έντονα αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ο αρμόδιος Υφυπουργός, αντί να διεκδικήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και να αυξήσει (όπως έγινε στον Πολιτισμό), μειώνει τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών.


Πρόκειται για τεράστιο λάθος, που θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό. Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στον ΣΕΓΑΣ, του οποίου η επιχορήγηση μειώθηκε κατά 422.000 ευρώ (13%)."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code