ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Πανιώνιος (0-1) : «Διπλό» παραμονής στη Λαμία- Χάνουν την 7η θέση οι γηπεδούχοι!

Σπουδαίο διπλό για τους Νεοσμυρνιώτες.



Μεγάλη νίκη πήρε η ομάδα του Λεωνιδα Βόκολου στη Λαμία. Ο Πανιώνιος έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι ευτύχησε να προηγηθεί στο σημείο που ήταν καλύτερη και μετά η άμυνα του διατήρησε τους τρεις βαθμούς. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και χωρίς να έχουν μεγάλη δημιουργία φάσεων έχασαν δικαιολογημένα από τους φιλοξενούμενους. Παράπονα για τη διαιτησία από τη μεριά της Λαμίας για πολλά ανάποδα σφυρίγματα.

Στους 31 βαθμούς παρέμειναν οι γηπεδούχοι, στους 18 ο Πανιώνιος που έφτασε στο μείον ένα από τη Ξάνθη και την περιμένει στο γήπεδο του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Με το γνωστό στα παιχνίδια των play-offs 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Επασί, στο δεύτερο παιχνίδι που ξεκινάει βασικός από τότε που έφτασε στη Λαμία. Στην άμυνα μπροστά του η τετράδα έμεινε ανεπηρέαστη, με τους Σκόνδρα δεξιά, Βάντερσον αριστερά και Αντέτζο, Βύντρα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η δυάδα των χαφ με Μπεχαράνο και Νιάσε δεν είχε λόγο να πειραχτεί καθώς έχει αποδώσει κάτι παραπάνω από τα αναμενόμενα. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι είχε να κάνει με την επιθετική τετράδα. Ο Ρόμανιτς βρέθηκε αριστερά, ο Καραμάνος δεξιά και πίσω από το Μπιανκόνι, που επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα μετά από καιρό, ο Βιγιάλμπα σε ελέυθερο ρόλο.

Από τη μεριά του ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα του αγώνα στη Τρίπολη. Το 4-2-3-1 ήταν αυτό, με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος και Σαραμαντάς. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κόρμπος και Παπανικολάου. Δεξιά στην επίθεση ο Οικονομίδης, αριστερά ο Λυμπεράκης και ο Μαξίμοβιτς πίσω από τον προωθημένο Τσιλούλη, είχαν το δύσκολο έργο της δημιουργίας των απειλών προς την εστία των κυανόλευκων.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει την κατοχή στα πόδια της και τον Πανιώνιο να περιμένει πίσω από τη μπάλα ξεκινώντας δυναμικό πρέσινγκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Πανιώνιος έψαχνε συνεχώς τρόπους ανάπτυξης από την αριστερή του πλευρά. Η Λαμία συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να βρει τρόπους να πλησιάσει στην περιοχή. Πρώτη επικίνδυνη φάση στο 8' με τον Πανιώνιο να βγαίνει ωραίο στην αντεπίθεση και το Μαξίμοβιτς να περνάει στον Οικονομίδη που με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 18' ο Πανιώνιος βγήκε πολύ ωραία μπροστά με το Λυμπεράκη να μπαίνει από αριστερά να δίνει στο Μαξίμοβιτς, όμως ο τελευταίος πριν σουτάρει δέχθηκε το στοπ από το Βύντρα, με εντυπωσιακό τάκλιν. Στο 22' η Λαμία δεν είχε βρε τρόπο να τρυπήσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου, με τις γραμμές της να είναι πολύ μακριά και να μην υπάρχει κίνηση στην επίθεση.

Στο 27' ο Πανιώνιος αξιοποίησε την καλύτερη εικόνα που παρουσίαζε στον αγώνα με τον Μαξίμοβιτς να περνάει πολύ ωραία κάθετη και ο Τσιλούλης να κάνει το 0-1 στο τετ-α-τετ με τον Επασί. Ανήσυχος ο Άκης Μάντζιος ζητούσε περισσότερη ένταση από τους παίκτες του. Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για τη Λαμία στο 32, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιάλμπα ο Μπεχαράνο πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο ίδιο λεπτό άλλαξαν θέσεις και οι Ρόμανιτς και Καραμάνος για τη Λαμία.

Στο 34' και μετά από λάθος συνεννόηση του Σκόνδρα με το Βύντρα ο Μαξίμοβιτς μπήκε από τα αριστερά, όμως το πλασέ του Οικονομίδη ήταν άτσαλο και μπλόκαρε εύκολα ο Επασί. Στο 39' λεπτό ο Πανιώνιος έχασε τον σκόρερ του με μυϊκό πρόβλημα. Στο 43' ο Άκης Μάντζιος άλλαξε το σύστημα του βγάζοντας τον Νιάσε και παιρνόντας το Σάσι για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Το ημίχρονο έληξε με τη Λαμία να κρατάει την κατοχή αλλά να επιχειρεί μόνο βαθιές μπαλιές προς την άμυνα του Πανιωνίου, τις οποίες καθάρισαν τα στόπερ των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, η Λαμία μπήκε με σαφή διάθεση να πρεσσάρει ψηλά ανεβάζοντας τις γραμμές της. Στο 49' είχαμε και την πρώτη τελική με το Βιγιάλμπα να κάνει πολύ ωραία τρίπλα και να σουτάρει εκτός περιοχής λίγο άουτ. Πολύ πιο επιθετική η Λαμία στα πρώτα λεπτά με την αλλαγή συστήματος να δείχνει να λειτουργεί. Στο 59' η Λαμία κέρδισε πέναλντι σε ανατροπή του Σάσι με το διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να αλλάζει την αρχική του απόφαση.

Μετά το αρχικό ξέσπασμα της Λαμίας ο Πανιώνιος βρήκε τις θέσεις του και διατήρησε τη σφιχτή του άμυνα. Στο 68' νέα συνεργασία του Μπιανκόνι με το Βιγιάλμπα ο τελευταίος σούταρε ψηλά άουτ. Οι πολλοί επιθετικογενείς παίκτες που γέμισε ο Άκης Μάντζιος την ενδεκάδα δεν έβρισκαν χώρους από τη διπλή ζώνη του Πανιωνίου. Στο 75' ο Λυμπεράκης άργησε να σουτάρει και βγήκε πολύ πλάγια με αποτέλεσμα να μη βρει στόχο. Στο 77' το φάουλ του Σάλιακα κατέληξε στα χέρια του Κότνικ. Στο 79' νέο φάουλ για τη Λαμία ο Λυμποεράκης έδιωξε προ του Αντέτζο.

Στο 84' πολύ καλή ευκαιρία για τη Λαμία με το Μπεχαράνο να πιάνει πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής και τον Κότνικ να κάνει ωραία επέμβαση. Στο 88' νέα κεφαλιά του Καραμάνου υπό πίεση κατέληξε άουτ. Χωρίς άλλες φάσεις έληξε ο αγώνας με το τελικό 0-1 να δίνει μεγάλη ανάσα στους φιλοξενούμενους και να πανηγυρίζετε έξαλλα. Με δέκα ολοκλήρωσε η Λαμία με το Βασιλόγιαννη να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία στο 90'.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΛΑΜΙΑ (4-2-3-1): Επασί, Σκόνδρας (Σάλιακας 66'), Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Νιάσε (Σάσι 43'), Ρόμανιτς (Βασιλόγιαννης 66'), Βιγιάλμπα, Καραμάνος, Μπιανκόνι (Μπουλούλης 81').

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (4-2-3-1): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες,Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Τσιλούλης (Παπαγεωργίου 39'), Οικονομίδης (Μιλόγιεβιτς 81'), Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (Γρίβας 63'), Λυμπεράκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code