ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κυρίες και κύριοι, ο Νίκος Μαχλάς (Videos)


Χρυσό παπούτσι κέρδισες
Στη Φίτεσε πριν χρόνια 
Όλη η Ελλάδα θα το λέει
Μέχρι και στα εγγόνια

Συρτάκι χόρευες σε κάθε γκολ
Σούστα και Πεντοζάλι
Κι η Κρήτη έπινε ρακί
Και έκανε κεφάλι

Ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσω σήμερα τον Νίκο Μαχλά ήταν να του γράψω και να του αφιερώσω αυτή την μαντινάδα!Γιατί ο Μαχλάς είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που κέρδισε χρυσό παπούτσι!Πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία (Φίτεσε) αλλά και στην Ευρώπη με 34 γκολ σε 32 εμφανίσεις.Με το επίτευγμα αυτό, την περίοδο 1997-98 έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!


Ο Κρητικός παλαίμαχος φορ ξεκίνησε την καριέρα του στον ΟΦΗ κάνοντας το ντεμπούτο του, τον Φεβρουάριο του 1991 σε ένα παιχνίδι με την Ξάνθη.Τρεις μήνες αργότερα θα πετύχει το 1ο του τέρμα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.

Τον Νοέμβριο του 1993, ο Νίκος πετυχαίνει ένα αξέχαστο γκολ, το οποίο δίνει στην Εθνική μας τη νίκη με 1-0 επί των Ρώσων και με αυτό το αποτέλεσμα σφραγίζεται η πρωτιά στον όμιλο και παράλληλα η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία μας (1994) σε Μουντιάλ.Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ' όλο το ΟΑΚΑ, όπως κι απ' τον μοναδικό Μανώλη Μαυρομάτη.



Φτάνουμε στο 1996, όπου το «κοπέλι» αποχαιρετά την Ελλάδα και τον σύλλογο της Κρήτης, για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Φίτεσε.Με την ομάδα από το Άρνεμ, φόρεσε το χρυσό παπούτσι με 34 γκολ (όπως προαναφέραμε) και πέτυχε συνολικά 60 τέρματα σε 92 συμμετοχές.Χαρακτηριστικό ήταν πως σε κάθε εντός έδρας γκολ του, ο κόσμος ύψωνε Ελληνικές σημαίες και τα μεγάφωνα του σταδίου έπαιζαν συρτάκι!


Η μελωδία από το συρτάκι φτάνει μέχρι το Άμστερνταμ και μαγεύει τον Άγιαξ, που πραγματοποιεί το 1999 την μεταγραφή του Ηρακλειώτη άσου, έναντι 8.6 εκατομμυρίων ευρώ!Για εκείνη την εποχή ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη.
Ο διεθνής μας, με τον Αίαντα θα κατακτήσει το νταμπλ (2002) και την επόμενη σεζόν θα δοθεί δανεικός στη Σεβίλλη.

Το 2003 επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή, όπου μετά από ένα χρόνο παραμονής θα γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε.Μετά από 2 χρόνια στον ΟΦΗ, θα ακολουθήσει μια διετία με τον ΑΠΟΕΛ γράφοντας ακόμα 2 τίτλους στο παλμαρέ του.Από εκεί το 2008, στα 35 του χρόνια, θα αποχαιρετήσει την ενεργό δράση έχοντας σημειώσει στην καριέρα του 196 γκολ σε 463 αγώνες.Επίσης με το Εθνόσημο σκόραρε 18 φορές σε 61 ματς.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι αυτό, θα παραμείνουμε στους ρυθμούς του Ζορμπά και του Μίκη, απολαμβάνοντας ένα βίντεο, με μερικά από τα γκολ που πέτυχε στην λαμπρή καριέρα του.

Κυρίες και κύριοι, ένα θερμό χειροκρότημα για τον Νίκο Μαχλά!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ιωαννιδη θελουμε κι αλλες αφιερωσεις για Ελληνες που διεπρεψαν και διαπρεπουν στο εξωτερικο το χεις !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φιλε Γιωργο μας εξεπληξες με την μαντιναδα που αφιερωσες στον Μαχλα γιατι μαθαμε οτι εσυ την εγραψες !!! ωραιοτατη !

 




Ad Code