ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τι θα γίνει με την Superleague 2; Αύριο το κρίσιμο ΔΣ


Με τον δύσκολο -και σίγουρα πιο παράξενο από ποτέ- Απρίλιο να είναι πια παρελθόν, όλοι εμείς σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, ελπίζουμε πως τον Μάιο, τα πράγματα γύρω μας θα είναι καλύτερα.
Σε αυτά τα πλαίσια, η φράση που ακούγεται πιο συχνά τις τελευταίες μέρες, είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα».

Στον χώρο του ποδοσφαίρου, όλα κινούνται γύρω από τον αστερισμό της «επανεκκίνησης» και οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, έδωσαν το «πράσινο» φως για επιστροφή ανά γκρουπ στις προπονήσεις.

Ωστόσο, οι εξαγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη αφορούν επί του παρόντος, μόνο τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, αφήνοντας «στον αέρα» Superleague 2 και Football League.

Στα δικά μας λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς τηλεδιάσκεψη της 7μελούς Επιτροπής των SL2-FL, ώστε να συζητηθεί το μέλλον της φετινής σεζόν των δύο διοργανώσεων.

Αυτό που αποφασίστηκε, είναι η διεξαγωγή, αύριο Δευτέρα (4/5), Διοικητικού Συμβουλίου, (μέσω τηλεδιάσκεψης) με τη συμμετοχή όλων των ομάδων-μελών. Σκοπός του, είναι να τεθεί προς ψήφιση το αν οι σύλλογοι θέλουν να κατατεθεί αίτημα έναρξης των ατομικών προπονήσεων, ως το πρώτο αναγκαίο βήμα για την επιστροφή της αγωνιστικής δράσης.

Επί της ουσίας, αυτό που θα κληθούν να αποφασίσουν οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη (η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι), είναι το αν θα μπει οριστικό "λουκέτο" ή θα συνεχιστούν κανονικά τα δύο πρωταθλήματα.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί η ….επιστροφή στο χορτάρι, η διοργανώτρια αρχή θα  απευθυνθεί στην Πολιτεία, ώστε, να διαπιστωθεί  αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν και οι ομάδες της SL2/FL στις προπονήσεις (ανά γκρουπ), καθώς υπάρχουν επιφυλάξεις για την ασφάλεια παικτών και προπονητών, μιας και οι υλικοτεχνικές υποδομές στις δύο χαμηλότερες κατηγορίες δεν είναι εφάμιλλές των  ομάδων της Superleague.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ δήλωσε τα παρακάτω:
«Στην κυριολεξία δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο! Εάν τελικά οι ομάδες αποφασίσουν την επανέναρξη των προπονήσεων τότε θα καταθέσουμε αίτημα στον κ. Αυγενάκη για την σχετική άδεια. Μεταξύ και άλλων θεμάτων θα είναι προς συζήτηση η αδειοδότηση των ομάδων και διάφορα οικονομικής φύσεως ζητήματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ξαναδούμε γεμάτα τα γήπεδα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στις συνθήκες τις οποίες ζούμε. Οι ομάδες μπορεί να θέλουν και να είναι έτοιμες να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά ποιος θα το εξασφαλίσει όλο αυτό; Είμαι έτοιμος να δεχτώ ό,τι αποφασίσουν οι ομάδες».

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει  η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης της Πέμπτης (30/4), ότι οι παίκτες του θα αρχίσουν τις προπονήσεις από την ερχόμενη Τρίτη (5/5), αφήνοντας ταυτόχρονα την υπόνοια πως άλλες ομάδες κάνουν ήδη κρυφά προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί η συνέχεια του πρωταθλήματος, τότε θα πρέπει να αναμένουμε το φινάλε της σεζόν τουλάχιστον στα τέλη Ιουλίου με γνώμονα το «βαρύ» πρόγραμμα που καλείται να ολοκληρώσει η διοργάνωση (2 ματς κανονικής διάρκειας, 10 πλέι οφ/πλέι άουτ, 2 μπαράζ ανόδου).

Όλα αυτά πάντα με την προϋπόθεση  να ολοκληρωθεί η χρονιά όπως έχει προγραμματιστεί, με τον συγκεκριμένο δηλαδή αριθμό αναμετρήσεων και με τα play-off να διεξάγονται μέσω ενός σερί αγώνων (Τετάρτη-Κυριακή) για 7 εβδομάδες, ενώ επίσης θα πρέπει να υπολογίσουμε και το διπλό μπαράζ με τον 13ο της SL.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code