ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Superleague 2: Επιστροφή στις προπονήσεις



Ο Μαιος φέρνει μαζί του σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αλλά και χάρας ευαγγέλια για τους φίλους της στρογγυλής θεάς!
Αρχή των ατομικών προπονήσεων σήμερα και στη Super League 2, φαίνεται πως θα βαδίσουν στο δρόμο που χάραξε η μεγάλη κατηγορία.

Εχθές λοιπόν, Δευτέρα (4/5), πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που, όπως είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο άρθρο μας, είχε σκοπό να συζητηθεί το αν θα ολοκληρωθούν ή να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League.

Κι ενώ ως πιθανότερο διακινούνταν το σενάριο που ήθελε να αποφασίζεται οριστική διακοπή, λόγω του επιπρόσθετου κόστους (τεστ κορωνοϊού, απολυμάνσεις κλπ.) για τους ήδη επιβαρυμένους οικονομικά συλλόγους, οι ομάδες της Superleague 2 αποφάσισαν τελικά να καταθέσουν αίτημα στον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να ξεκινήσουν κι εκείνες προπονήσεις (ανά γκρουπ των 5-6 παικτών), στα πρότυπα της Super League.

Συγκεκριμένα, με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία (10 υπέρ, 1 κατά, 1 παρόν), οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας ακολούθησαν την πρόταση του Λεβαδειακού, ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα, αρχικά για προετοιμασία και «ιού επιτρέποντος» για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Παρακάτω, παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της Super League 2:
Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 κατά τη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του Απόλλωνα Σμύρνης), όπως υποβάλλει αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την έναρξη ατομικών προπονήσεων των ομάδων της Super League 2:
«Αιτούμαστε όπως στην απόφαση με την οποία παρέχετε το δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικές προπονήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέσατε, των ποδοσφαιριστών της Super League 1, να συμπεριληφθούν και οι ποδοσφαιριστές της Super League 2, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και οι ΠΑΕ δύνανται να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θέσατε και πρέπει να τηρείται».

Φυσικά, η κατάθεση του αιτήματος δεν ισοδυναμεί και με απόφαση επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, ένα ζήτημα που παραμένει στον "αέρα" και θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά οι ομάδες θέλουν να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο. 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Πλατανιάς δεν παραβρέθηκε στην τηλεδιάσκεψη και προφανώς δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία, ενώ το ενδιαφέρον της υπόθεσης, έγκειται στο γεγονός πως η ομάδα που μειοψήφησε είναι ο Απόλλων Σμύρνης, που όπως υπενθυμίζουμε, είχε εκδώσει προ ημερών ανακοίνωση για επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Metropolis 95.5, ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης τοποθετήθηκε στο γιατί η ομάδα του τίθεται κατά της επανέναρξης:
«H Super League 2 και η Football League έχουν τα γνωστά προβλήματα. Ψήφισαν να γίνει ένα αίτημα στον Υπουργό για να δώσει το δικαίωμα να κάνουν ατομικές προπονήσεις, με εξαίρεση τον Απόλλωνα γιατί έχουμε διαφορετική άποψη. Τους ενδιαφέρει μόνο να δείξουν ότι θέλουν να παίξουν για να πάρουν τηλεοπτικά χρήματα από την ΕΡΤ. Γιατί αν δεν δείξουν ότι θέλουν να παίξουν δεν θα τα πάρουν. Ο Απόλλωνας που δεν έχει να παίρνει δόσεις, έχει συμβόλαιο, αλλά δεν έχει να παίρνει χρήματα, ψήφισε διαφορετικά» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Στη Football League λένε όλοι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε, δεν μπορούμε να αγωνιστούμε με αυτές τις συνθήκες. Τα γήπεδά μας είναι ακατάλληλα. Αλλά και αυτοί που θέλουν να παίξουν δεν μπορούν να εγγυηθούν. Η Κυβέρνηση μας έχει πει ότι είμαστε σε αναστολή, για ποιο λόγο να κάνουμε ατομικές προπονήσεις με κίνδυνο να νοσήσει κάποιος; Αν οι ομάδες πάρουν τα πρωτόκολλα στα χέρια τους θα δουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Οι ομάδες της Super League 2 δεν έχουν τα χρήματα για να τα υλοποιήσουν. Οι ομάδες παλεύουν με δυσκολία να παίξουν τα ματς της Κυριακής.»
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόλλωνας μετά τις εξαγγελίες Αυγενάκη εξήγησε ότι: «Ενοχληθήκαμε γιατί ανέφερε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν ξανά στο 7ο στάδιο, δηλαδή, στα μέσα Ιουνίου. Στην ουσία έλεγε κάντε ατομικές προπονήσεις, αλλά ποδόσφαιρο μην περιμένετε μέχρι τις 15-20 Ιουνίου.»

Στον αντίποδα, οι ομάδες της Football League, αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής και να μην θα επιστρέψουν ακόμη στα γήπεδα, περιμένοντας από τον Υφυπουργό περισσότερες λεπτομέρειες σε ότι έχει να κάνει με την υγεία και την ασφάλιση των αθλητών, την οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ και την οριστική απόφαση για την επανέναρξη ή όχι των πρωταθλημάτων.

Την ίδια ώρα, στα λοιπά θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη περιλαμβάνονται το θέμα της αδειοδότησης, με τις ΠΑΕ να ζητούν αλλαγή του ορίου ηλικίας απόκτησης ποδοσφαιριστών σε περίπτωση μη αδειοδότησης (από κάτω των 23ων σε σε κάτω των 25 ετών, ενώ επίσης θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, αντί για αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση τιμωρίας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code