ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2: Αίτημα για ομαδικές προπονήσεις



Την Κυριακή (24/5) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοσιοποίησε τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση* για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αυτή, συνεχίζονται κανονικά οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών που μετέχουν στη Super League 1, όμως για αυτές της Super League 2 δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά, παρ’ ότι η Λίγκα έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Αυτό σήμαινε πως οι αθλητές των ομάδων της SL2 θα έπρεπε να συνεχίσουν να προπονούνται σε γκρούπ, για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Με σκοπό λοιπόν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τη SL2, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, η αναμενόμενη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υγειονομικό υπεύθυνο της κατηγορίας, Αντώνη Λεμονή και στους αντίστοιχους υπευθύνους των 12 ομάδων. Παρόν σε αυτή τη συζήτηση,  ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και το μέλος της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Οδυσσέας Παξινός.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο και συζητήθηκε το ζήτημα της επανέναρξης των ομαδικών προπονήσεων για τις ομάδες της κατηγορίας. Παράλληλα, έγινε και μία γενικότερη συζήτηση σχετικά με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μέχρι τώρα από την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2:

"Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά και του μέλους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α κ. Οδυσσέα Παξινού, πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/5/2020, η τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League 2, με επικεφαλής τον ιατρό της Ένωσης, κ. Αντώνη Λεμονή.
Συμμετείχαν οι ιατροί κ.κ. Αντώνης Τσαγκάλης (Απόλλων Λ.), Γεώργιος Σοφίδης (Απόλλων Π.), Νικόλαος Πισκοπάκης (Απόλλων Σμ.), Μιλτιάδης Τζήμος (Δόξα Δράμας), Ιωσήφ Χριστοφοράκης (Εργοτέλης), Χρήστος Χριστογιάννης (ΑΕ Καραϊσκάκης), Αλέξανδρος Κοσκινάς (ΑΟ Κασσιόπη), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς (Λεβαδειακός), Βασίλης Συριόπουλος (Παναχαϊκή), Σταύρος Ριστάνης (ΠΑΣ Γιάννινα) και Ιωάννης Φραγκιουδάκης (Χανιά), οι οποίοι ενημερώθηκαν πλήρως για το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Ακολούθως ο κύριος Λεμονής θα αποστείλει τα έγγραφα που του ζητήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η Super League 2 τις ομαδικές προπονήσεις".

Κατόπιν αυτού, οι ομάδες ελπίζουν να παρθεί η απόφαση να ξεκινήσει και η Super League 2 τις ομαδικές προπονήσεις, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

* Υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 32.008/23.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code