ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2 - Οι ομάδες ζητούν επανέναρξη!



Το καλοκαίρι πλησιάζει και στον μαγικό κόσμο της Super League 2, μπορεί να λείπουν οι αγωνιστικές ειδήσεις, αλλά το «σασπένς» και οι «ανατροπές» δεν έχουν τελειωμό!

Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, δεν ήταν λίγες οι ομάδες που αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, με τη Δόξα Δράμας να ζητά συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης με ανακοίνωση του έδειχνε αρνητικός στην έναρξη των προπονήσεων.
Αντιθέτως, η μοναδική ομάδα που είχε ανακοινώσει ότι επιστρέφει στις προπονήσεις, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (21/5), ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως σας είχαμε ενημερώσει ότι θα συμβεί στο προηγούμενο μας άρθρο, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (19/5) η τηλεδιάσκεψη των 12 της SL2, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την κατηγορία.

Παρά τα όσα λοιπόν ήταν προηγουμένως γνωστά, οι σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας ..ζητούν την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων, αρκεί όμως να εξοικονομήσουν τους πόρους για την υλοποίηση των πρωτοκόλλων υγιεινής.

Το «ηλεκτρονικό» ΔΣ πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με τη συζήτηση να κράτα περισσότερο από 2 ώρες, ενώ μάλιστα καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα που θα κρίνουν και την επανέναρξη.

Έτσι, ως πρώτο βήμα, οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα να αποστείλουν αίτημα στον Λευτέρη Αυγενάκη για επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων, στα πρότυπα της SL.
Την ίδια ώρα, αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της διοργανώτριας  με τον ΠΣΑΠ ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο μειώσεων των συμβολαίων των παικτών. 
Επιπλέον, θα υπάρξει και αίτημα και προς την ΕΠΟ για οικονομική ενίσχυση ώστε οι ΠΑΕ να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Φυσικά, συζητήθηκε το «καυτό» ζήτημα που αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο αφού από την εφαρμογή του εξαρτάται η επιστροφή στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση η συνέχιση του πρωταθλήματος.
Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί το κόστος που πρέπει να επωμιστούν οι ομάδες, για τα τεστ κορονοϊού που πρέπει να κάνουν συχνά οι παίκτες.  Όπως αναφέρθηκε τα τεστ για κάθε ομάδα αναμένεται να κοστίσουν περίπου 2.000 – 2.500 ευρώ, ωστόσο το κόστος θα ανεβαίνει όσο θα γίνονται περισσότεροι επανέλεγχοι.
Για το ζήτημα αυτό, η διοργανώτρια αρχή θα αποστείλει επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία θα ζητάει προκαταβολή ή μέρος των χρημάτων από τα συμφωνηθέντα, με στόχο τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την υλοποίηση των πρωτοκόλλων υγιεινής.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και νέα τηλεδιάσκεψη, μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα των παραπάνω κινήσεων. 

 Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα συνεχιστεί, τότε προτείνεται ως ημερομηνία επανέναρξης η 12η ή η 18η Ιουνίου, καθώς, υπενθυμιζουμε πως απομένουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τηλεδιάσκεψης:

"Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τις 12 ΠΑΕ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκε ομόφωνα:
Να σταλεί αίτημα για ομαδικές προπονήσεις στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και αιτήματα για συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων και την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code