ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

SL2: Στον αέρα το πρωτάθλημα- Νέα εποχή στην Παναχαϊκή



Η επανέναρξη της Bundesliga, δείχνει τον δρόμο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανάμεσα σε αυτά και στη Super League, με τη σέντρα να αναμένεται στις 7 Ιουνίου. Μπορεί λοιπόν το πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία να βρίσκεται «προ των πυλών» , κανείς όμως δεν είναι σίγουρος  ότι θα ισχύσει το ίδιο και για τη δεύτερη κατηγορία.

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο μας άρθρο, πλήρης αβεβαιότητά επικρατεί στον χώρο της Super League 2 και οι ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εντείνουν αυτή την εντύπωση. Συνυπολογίζοντας την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, την «στάση πληρωμών» της ΕΡΤ και την ύπαρξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία από οικονομικής πλευράς είναι σχεδόν αδύνατον να τηρηθούν, η επανέναρξη του πρωταθλήματος δείχνει πιο δύσκολη από ποτέ.

Τελευταίο παράδειγμα της κατάστασης αυτής, η απόφαση του Απόλλωνα Σμύρνης να αναστείλει οριστικά τις ατομικές προπονήσεις των παικτών.
Με ανακοίνωσή της, η «Ελαφρά Ταξιαρχία»,  αναφέρει πως δεν μπορεί να εκπληρωθεί ο προγραμματισμός για επιστροφή στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα, επικαλούμενη πρακτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ενημερώνει ότι ο αρχικός προγραμματισμός της ομάδας μας προέβλεπε επανέναρξη των ατομικών προπονήσεων των ποδοσφαιριστών την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020. Δυστυχώς οι ατομικές προπονήσεις αναβάλλονται οριστικά. Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους:
ΠΡΩΤΟΝ, ποδοσφαιριστές μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, προκειμένου να ταξιδέψουν στη χώρα μας, ζητούν εγγυήσεις, που δεν μπορούμε να δώσουμε, καθώς απαιτούν να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τους και η παραμονή τους σε καραντίνα στην Ελλάδα.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα μας –αρκετοί εξ αυτών μάλιστα αποδεσμεύονται τις επόμενες μέρες- δεν δέχονται να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο να αναλαμβάνουν την ατομική ευθύνη για συμμετοχή σε ατομικές προπονήσεις και αγώνες.
ΤΡΙΤΟΝ, με δεδομένη τη δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία και για την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, αδυνατούμε να καλύψουμε το οικονομικό κόστος που προκύπτει από το υγειονομικό πρωτόκολλο (συνεχή ιατρικά τεστ, απολυμάνσεις χώρων και υλικών καθημερινά, προμήθεια υγειονομικού υλικού και υλικού προστασίας κ.λ.π.).
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, η ΠΑΕ αδυνατεί να ασφαλίσει τους παίκτες έτσι ώστε αυτοί να είναι καλυμμένοι στην περίπτωση που νοσήσουν.
Επιπλέον όλων αυτών, το νομικό μας τμήμα μας έχει ενημερώσει για όσα προκύπτουν από τον νόμο 4619/2019 του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο 285 περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει:
1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.
3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
Με δεδομένες λοιπόν τις δυσκολίες οικονομικής και οργανωτικής φύσεως που προκύπτουν από όσα προαναφέρθηκαν, αλλά και εξ αιτίας των ποινικών ευθυνών που απορρέουν από τον Ποινικό Κώδικα για τους διοικούντες την ΠΑΕ, η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα ανωτέρω. Γι’ αυτό αναστέλλουμε οριστικά τις ατομικές προπονήσεις παικτών. Παραμένουμε σε αναστολή λειτουργίας και αναμένουμε τις εξελίξεις.
ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ»

Μάλιστα, η ομάδα της Ριζούπολης, δεν είναι η μόνη που δεν προχωρά σε ατομικές προπονήσεις, αφού αντίστοιχη ανακοίνωση, εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες και η Δόξα Δράμας.
Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε πως δεν σκοπεύει να αρχίσει ατομικές προπονήσεις, αλλά θα περιμένει μέχρι να αρχίσουν οι ομαδικές, ενώ παράλληλα θέτει και άλλα ζητήματα, που όπως έχουμε αναφέρει, απασχολούν τις ομάδες τις κατηγορίας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2017 σας ενημερώνει :
1) Υγειονομικός Υπεύθυνος της ομάδας μας ορίζεται ο κ. Τζήμος Μιλτιάδης με τηλ. επικοινωνίας 2521023185/6974546450 και ιδιότητα: ΩΡΛ.
2) Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών, του προπονητικού επιτελείου και των λοιπών εμπλεκομένων ανέρχεται στον αριθμό σαράντα (40) .
3) Η ομάδας μας, ευρισκόμενη σε αναστολή λειτουργίας δεν θα ξεκινήσει τη διαδικασία των ατομικών προπονήσεων, διότι τη θεωρεί αχρείαστη.
Αντίθετα θα ξεκινήσει ομαδικές προπονήσεις, μόνο εφόσον ορισθεί ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος της SL2 .
Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η προκαταβολή της δόσης των τηλεοπτικών του Μαΐου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
&
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ».

Οι κινήσεις αυτές, ερχόμενες σε αντιδιαστολή με την απόφαση του ΠΑΣ Γιάννινα για την έναρξη των ατομικών προπονήσεων, εντείνουν την δυσπιστία των φιλάθλων και δίνουν τροφή στα σενάρια που αναφέρουν πως οι ομάδες της Super League 2 δεν προτίθενται να επιστέψουν στα γήπεδα.

Οι παραπάνω εξελίξεις, κάνουν την επόμενη τηλεδιάσκεψη (την προσεχή Τρίτη 19/5 ή Τετάρτη 20/5) ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς δεν αποκλείεται να παρθεί οριστική απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη που όπως έχουμε αναφέρει, καλείται ύστερα από πρωτοβουλία της Παναχαϊκής και της ΑΕ Καραϊσκάκη, αναμένεται να συμμετέχουν μόνο οι 12 ομάδες της SL2 και φυσικά ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Μιλώντας για την Παναχαϊκή, η ομάδα της Πάτρας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή (17/5)  συνέντευξη τύπου στην οποία ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Μπάρλος αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της διοίκησης και σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους «Αχαιούς». 
Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας "Αλέξανδρος Σπανός", στο οποίο συνεχίζονται ασταμάτητα οι εργασίες και το οποίο μέρα με την ημέρα, γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακό.




Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Γιώργου Μπάρλου:

«…..Εν μέσω κορωνοϊού θέλησα να κερδίσω το χρόνο αυτής της αδράνειας, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε το προπονητικό κέντρο και να μπορεί η ομάδα να ξεκινήσει από αυτή τη βάση για να προχωρήσει και στα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα με το προπονητικό, εξαγοράσαμε και ένα λεωφορείο το οποίο θα εξυπηρετεί την ομάδα σε όλα της τα ταξίδια…
…Με τα σημερινά δεδομένα και ενόψει της διακοπής είμαι σε θέση να πω ότι η ομάδα την καινούργια σεζόν θα πρωταγωνιστεί και ο στόχος είναι ένας. Και θα πατήσουμε μόνο στον στόχο αυτό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Super League 1….
….Πιστεύω αυτό το προπονητικό να εξυπηρετήσει στο πρακτικό κομμάτι την ομάδα, για αυτό άλλωστε και το υλοποιήσαμε.
Σήμερα κλείνουμε τρεις μήνες παρά πέντε μέρες και αυτά που έχουμε κάνει πιστεύω ότι δεν μπορούμε να τα απαριθμήσουμε ένα-ένα, αλλά καλύτερα να μιλήσουμε για αυτά που δεν έχουμε κάνει. Θα δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ πίσω από το γήπεδο, έτσι ώστε να μπορούν να παρκάρουν και να μην υπάρχει κομφούζιο κυκλοφοριακό, ενώ είμαστε σε άμεση διαπραγμάτευση με τον κ. Αλέξανδρος Σπανό και τον Αντώνιο Σπανό μήπως μπορέσουμε και συμφωνήσουμε έτσι ώστε να επεκτείνουμε τον ήδη υπάρχοντα χώρο για την κατασκευή ενός γηπέδου ακόμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με τον κ. Σπανό, τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως, γιατί πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι το γήπεδο αυτό δεν ανήκει στον Φωστήρα Οβρυάς. Ανήκει σε φυσικό πρόσωπο, το οποίο μας το έχει παραχωρήσει για 32 χρόνια έναντι ενός τυπικού μικρού μισθώματος. Το γήπεδο λοιπόν αυτό δεν θα μπορούσε να πάρει κάποιο όνομα από την Παναχαϊκή, έπρεπε ηθικά για μένα να ονομαστεί "Αλέξανδρος Σπανός" λόγω του ανθρώπου που μας το παραχώρησε. Αυτό ήταν το κριτήριο….
….Για τον κ. Οφρυδόπουλο έχω να πω ότι είναι προπονητής της ομάδας μας μέχρι τις 30/6. Υπάρχει μία τεχνική έκθεση που μου έχει μεταβιβάσει ο κ. Λουμπαρδέας, από τον προπονητή μας και 1/7 θα ξέρουμε τι θα έχουμε αποφασίσει για να δούμε εκείνη την στιγμή το τι θα υφίσταται. Προς το παρόν ο κ. Οφρυδόπουλος είναι προπονητής της ομάδας μας…..
…..Αναφορικά με το πρωτάθλημα, πήραμε μία πρωτοβουλία στην Super League 2 έτσι ώστε να γίνει μία σύσκεψη την Τετάρτη (20/5) στην Αθήνα, για να δώσουμε μία κοινή απόφαση οι 12 ΠΑΕ η οποία θα μεταβιβαστεί στον Υπουργό για να μας λύσει ή να μας δέσει. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τα έξοδα της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε και εμείς το τι μέλλει γενέσθαι. Έσοδα δεν υπάρχουν, αλλά τρέχουν τα έξοδα. Εμείς νομικά αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι ο Υπουργός θα πράξει βάση της λογικής και αυτό θα μεταβιβάσουμε στον κ. Λεουτσάκο για να οργανωθούμε και να κερδίσουμε όλο αυτό το χρόνο στήνοντας την ομάδα της νέας σεζόν. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Είναι υπέρ μας να σταματήσει. Ήμασταν εκτός στόχων και θα έχουμε ένα όφελος οικονομικό αν διακοπεί το πρωτάθλημα. Η ΠΑΕ θα είναι μόνο ωφελημένη αν διακοπεί το πρωτάθλημα...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code