ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αλαλούμ στην SL2- Αρχίζει προπονήσεις ο ΠΑΣ



Μπορεί η Super League να επιστρέφει δειλά σε κανονικούς ρυθμούς και οι ομάδες να ξεκίνησαν ατομικές προπονήσεις, την ίδια στιγμή όμως στην SL2 το τοπίο δείχνει θολό.


Τι θα γίνει με το Πρωτάθλημα

Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ή αν θα διακοπεί οριστικά και υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης.
Μάλιστα, σενάρια και ειδήσεις με αντικρουόμενα μηνύματα διακινούνται καθημερινά στον τύπο, κάνοντας την ενημέρωση των φιλάθλων ακόμα πιο δύσκολη.

Πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, αναφέραν ότι αρκετές ομάδες της κατηγορίας ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις προπονήσεις, ζητούν όμως παράλληλα να λάβουν κάποια δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας, πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί. Επιπλέον, οι ομάδες υπολογίζουν ότι ίσως λάβουν προκαταβολικά κάποιο μέρος της δόσης από τα χρήματα που η ΕΡΤ τους οφείλει, ώστε να καλύψουν το υψηλό κόστος υλοποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μιλώντας στον FOCUS FM 103, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής των SL2/FL Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί:

«Στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που κάναμε δεν υπήρχε συζήτηση για να υπάρξει συνέχεια στα πρωταθλήματα και είπαμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα για να παίξουμε.
Κάναμε ένα αίτημα, προς τον κ. Αυγενάκη για αυτές τις ομάδες που μπορούν να έχουν τις προϋποθέσεις για να αρχίσουν τις προπονήσεις και σήμερα μας απάντησε.
Σε ότι αφορά τα τεστ θα πάμε μαζικά όλες οι ομάδες μαζί στην Σούπερλιγκ 2 σε μια εταιρεία για να πάρουμε τα τεστ πιο φθηνά και να γίνουν για όλους. Αυτή η πανδημία θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα αλλάξουν πάρα πολλά, μόλις τελειώσουν όλα αυτά”.
“Είναι μια πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει… ευρώ στις ομάδες της Σουπερλιγκ 2 και τις Φούτμπολ Λιγκ. Τα έσοδα είναι μηδαμινά για όλους και η κατάσταση είναι δύσκολη. Για να υπάρχει συνέχεια στην αγωνιστική δράση, θέλουμε βοήθεια. Διαφορετικά δεν ξέρω πως μπορεί να ξανά αρχίσουν τα πρωταθλήματα”.

 Επιπλέον, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 Ράδιο Ζυγός, πρόσθεσε τα εξής:

 «Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα, αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα. Απ' ό,τι λένε μέχρι τον Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η Football League ούτε η Super League 2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει».

«Προέχει σε πρώτη φάση αν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια οι παίκτες γιατί μιλάμε για υγεία. Γιατί αν γίνει κάτι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες. Προσπαθώ μέσα από κάποιες συναντήσεις που κάνω αυτή την εβδομάδα να δω το όλο κόστος των τεστ, το πόσο κοστίζει για την κάθε ομάδα και αν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα πρέπει να δούμε και αν η Πολιτεία μέσω κάποιων προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει. Για την υγεία των αθλητών πρόκειται. Είμαστε όμως σε αχαρτογράφητα νερά και ψάχνουμε κάθε μέρα».

Μέσα σε όλα αυτά, πρωτοβουλία ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην SL2 φαίνεται πως αναλαμβάνουν η Παναχαϊκή και η ΑΕ Καραϊσκάκης. Όπως ανακοινώθηκε από την πρώτη, θα διοργανωθεί συνάντηση των 12 ομάδων της κατηγορίας, με σκοπό να αποφασιστεί η «επόμενη ημέρα». Πιθανή ημερομηνία της συνδιάσκεψης θεωρείται η επόμενη Τετάρτη, 20/5.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Αχαιών:

«Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Γιώργος Μπάρλος με τον αντίστοιχο της Α.Ε. Καραϊσκάκης, Νίκο Καγιούλη αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή 12 μελών αποτελούμενη μόνο από τους προέδρους των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης με πιθανό τόπο συνάντησης την Αθήνα. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να βγει μια απόφαση που θα αφορά την τύχη του πρωταθλήματος. Τα ηνία συντονισμού της εν λόγω διαδικασίας έχει αναλάβει η ΠΑΕ Παναχαϊκή, μέσω του προέδρου της, δείχνοντας ότι παίρνει την σκυτάλη σε μια δύσκολη κατάσταση. Η Παναχαϊκή βγαίνει δυνατά προς τα έξω, θέλοντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα και στις εξελίξεις. Θα αποσταλούν mail προς όλους τους προέδρους των 12 ΠΑΕ, ώστε να γίνει η ενημέρωσή τους με θεματολογία:
1) Απόφαση για διακοπή πρωταθλήματος
2) Περικοπές συμβολαίων
3) Πιθανή αναδιάρθρωση».

Αρχή των προπονήσεων για τον ΠΑΣ
  
Την ίδια ώρα με βάση την ΚΥΑ που η ΓΓΑ έδωσε στη δημοσιότητα και αφορά στο άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο ΠΑΣ Γιάννενα γίνεται η πρώτη ομάδα της Super League 2 που επιστρέφει στις προπονήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηπειρώτες, ενημερώνουν ότι την προσεχή Τρίτη (19/5), οι παίκτες τους θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό και εφόσον αυτά δεν δείξουν κάτι το ανησυχητικό την Πέμπτη (21/5) θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές στη νομοθεσία για τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19, ανακοινώνει την επιστροφή στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας, χωρισμένη σε γκρουπ ποδοσφαιριστών.
Κατόπιν και των προβλέψεων του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Γ.Γ.Α. η ομάδα θα προσέλθει την Τρίτη για την λήψη των απαραίτητων δειγμάτων, από το σύνολο των ποδοσφαιριστών και προσωπικού, για την πραγματοποίηση των τεστ από ειδικό υγειονομικό συνεργείο του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης Αθηνών.
Τα αποτελέσματα των τεστ θα επιστραφούν την Τετάρτη 20/05/20 και εκτός απροόπτου οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής για την Πέμπτη 21/05/20, στο ΠΕΑΚΙ.
Ο Ιατρός και υγειονομικός υπεύθυνος της ομάδας κ.Ριστάνης είχε συνάντηση εχθές, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Σκόρδο, Ντουρουντό και Ντάσιο, με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ κ.Κολόκα για την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών και την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του ΠΑΣ, στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code