ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Serie A: Επανέναρξη, μπάχαλο ή διακοπή;

Στο ιταλικό πρωτάθλημα τα σενάρια είναι αρκετά με τον κάθε φορέα του πρωταθλήματος να θέλει και διαφορετική κατάληξη.



Σε πολλές χώρες της Ευρώπης από αύριο αρχίζει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με τον κόσμο να μπορεί να βγει άνετα μία βόλτα και κάποιους από αυτούς να πάνε και στις δουλειές τους. Παράλληλα με αυτά τα σχέδια καταστρώνονται και τα σχέδια των πρωταθλημάτων για τη συνέχεια και ολοκλήρωσή τους.

Παρόλο που η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που κατέγραψε τα περισσότερα θύματα από την πανδημία, τα πλάνα που καταστρώνονται τώρα είναι για συνέχεια των εγχώριων διοργανώσεων. Όμως κάθε πλευρά που μπλέκεται με τη συνέχεια τους έχει τα δικά της αιτήματα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι επικρατεί ένα μπάχαλο.

Ας τα πάρουμε αναλυτικά:

Η επανέναρξη θα μειώσει την οικονομική «χασούρα» όλων. 



Αρκετοί πρόεδροι στο άκουσμα της επανέναρξης ήταν εντελώς αντίθετοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα των πρόεδρο της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, όπως και αυτόν της Μπρέσια, Μάσιμο Τσελίνο. Στη τελευταία σύσκεψη όμως χθες και αυτοί συμφώνησαν να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Φυσικά ο λόγος δεν είναι άλλος από την οικονομική ζημιά, με τις ομάδες να βλέπουν τη χασούρα που θα έχουν αν δε συνεχιστεί η σεζόν να αγγίζει τα 440 εκατομμύρια. Δεδομένη είναι και η τρύπα των 90 εκατομμυρίων από τα εισιτήρια.

Υπάρχουν επίσης και τα βαθμολογικά κίνητρα, με τη Λάτσιο να κυνηγάει το πρωτάθλημα, τη Νάπολι να θέλει να προλάβει το τραίνο της Ευρώπης και αρκετές να ομάδες να διεκδικούν τη σωτηρία τους. Αν και σε οριστική διακοπή η πρόθεση είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Οι ομάδες που ξεκινούν προπονήσεις.

Νάπολι και Σασουόλο κατάφεραν να εξασφαλίσουν ειδική άδεια για να αρχίσουν και πάλι προπονήσεις στα αθλητικά τους κέντρα, αρχικά σε μικρά γκρουπ και μετά όλοι μαζί. Όμως αυτές οι ομάδες βρίσκονται σε περιοχές με λίγα κρούσματα. Επόμενες ομάδες που θα ζητήσουν άδεια είναι οι Λάτσιο, Ρόμα και Πάρμα, ΣΠΑΛ, Μπολόνια. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τις ομάδες της Λομβαρδίας, τις Μπρέσια, Αταλάντα, Μίλαν και Ίντερ ,που πλήγηκε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από την πανδημία.

Οι παίκτες ανησυχούν για τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει, αυτό θα γίνει μετά τα μέσα Ιουνίου με τη διοργάνωση της Serie A να έχει μπροστά της ένα διάστημα 40 έως 45 ημερών για την ολοκλήρωση της σεζόν. Σε αυτό το διάστημα πρέπει να ολοκληρωθεί και το Coppa Italia. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε αγώνες ανά τρεις μέρες με τους παίκτες να φορτίζονται σημαντικά και για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως, για αυτό το λόγο ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών πιέζει, ώστε να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η σεζόν, αν τελικά υπάρξει επανέναρξη.

Πρωτόκολλο υγείας και το πρόβλημα της κυβέρνησης.

Ο υπουργός αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπενταφόρα, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Ο ίδιος έχει εκφράσει ανοιχτά τη σκέψη του να μη συνεχιστεί η σεζόν, καθώς θεωρεί το πρωτόκολλο ελλιπές. Η βασική διαφωνία είναι το τι θα γίνει αν κάποιος νοσήσει. Η Serie A θέλει να μπαίνει μόνο αυτός σε καραντίνα, όπως θα πράξουν στη Γερμανία, ενώ ο υπουργός θέλει να μπαίνει όλη η ομάδα, πράγμα που θα σημαίνει τυπικά και το τέλος της σεζόν.

Ημερομηνίες και σενάριο για μία πόλη.

Η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι να ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση από τις 15 Ιουνίου και μετά ενώ το σενάριο για να διεξαχθούν αγώνες σε μία πόλη για να μην υπάρχουν πολλές μετακινήσεις δεν είναι απόλυτα εφικτό. Είχε προταθεί η Ρώμη, αλλά δύο γήπεδα είναι δύσκολο να φιλοξενήσουν όλους τους αγώνες. Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως δε θα γίνουν για τωρινή σεζόν άλλοι αγώνες στη Λομβαρδία.

Θα ακολουθηθεί το παράδειγμα της Γαλλίας;

Το πρώτο από Top-5 πρωταθλήματα που κατέβασε ρολά ήταν το Γαλλικό με απόφαση του πρωθυπουργού. Αυτή η απόφαση βέβαια έχει ξεσηκώσει πάρα πολλές αντιδράσεις. Παρόμοια σκέψη φαίνεται πως κάνει και η ιταλική κυβέρνηση, με τα παιχνίδια της Αταλάντα με τη Βαλένθια και το παιχνίδι της Λιόν με τη Γιουβέντους να θεωρούνται παραδείγματα αγώνων που βοήθησαν στην εξάπλωση της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code