ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Raising Our Game": Η έκθεση-βοηθός του γυναικείου ποδοσφαίρου



Η Fifpro, η διεθνής αντιπροσωπευτική ομάδα για επαγγελματίες παίκτες ποδοσφαίρου, κυκλοφόρησε μια έκθεση που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αύξηση των προτύπων παγκοσμίως σε όλο το γυναικείο παιχνίδι.


Η μελέτη Raising Our Game επιδιώκει να τοποθετήσει τις παίκτριες στο επίκεντρο της προγραμματισμένης ανάπτυξης και ανοικοδόμησης του αθλήματος μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Η Fifpro ερεύνησε παίκτριες εθνικών ομάδων από χώρες που εκπροσωπήθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Fifa 2018 και άλλα έθνη, η οποία αντλούσε απαντήσεις από 186 παίκτριες σε 18 χώρες. Ζητήθηκαν επίσης πληροφορίες και δεδομένα από τις 24 ανταγωνιστικές ομοσπονδίες του τουρνουά και τις έξι ομοσπονδίες της FIFA.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 54% των παικτών πίστευαν ότι οι ομάδες τους δεν είχαν επαρκές προσωπικό υποστήριξης, ενώ το 61% είπε ότι δεν ήξεραν αν η λέσχη τους είχε καθορισμένη στρατηγική ανάπτυξης για την ομάδα των γυναικών.

"Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα του ανδρικού παιχνιδιού, ούτε να τοποθετηθεί ως η μικρή αδερφή του", ανέφερε η έκθεση.

"Πρέπει να μάθουμε από τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουμε δει να αναπτύσσουμε ολόκληρη τη βιομηχανία ποδοσφαίρου και να χρησιμοποιούμε αυτές τις γνώσεις για να βοηθήσουμε και να θέσουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη παγκόσμια αγορά εργασίας που θα βασίζεται σε υγιή και ασφαλή εργασιακά περιβάλλοντα", ανέφερε η έκθεση.

Η έρευνα στο "Raising Our Game" δείχνει επίσης το αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι έχει προσελκύσει χορηγούς υψηλού προφίλ και νέους επενδυτές, ενώ το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για κορυφαίους διαγωνισμούς έχει κι αυτό αναρριχηθεί.

Τα αριθμητικά στοιχεία έδειξαν ότι, στην τρέχουσα αγορά, ένας μεγάλος χορηγός εθνικής ομάδας θα μπορούσε να αξίζει έως και 550.000 ευρώ (604.000 δολάρια ΗΠΑ) ετησίως. Ένας κορυφαίος χορηγός για ένα κλαμπ στο Εθνικό Σούπερ Λιγκ Γυναικών (NWSL), η κορυφαία ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να καταφέρει τα κέρδη μιας ομάδα να φτάσουν τα 530.000 € (582.000 δολάρια ΗΠΑ) ανά σεζόν. Η έκθεση αναγνωρίζει ότι αυτό "ζωγραφίζει την εικόνα ενός αθλήματος που βρίσκεται σαφώς στα αρχικά στάδια της επαγγελματικοποίησης, με ετήσιες προσφορές χορηγίας γενικά αξίας κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ".

Συγκριτικά, η Νόριτς Σίτι, η ομάδα με τη χαμηλότερη θέση στην αγγλική Premier League ποδοσφαίρου, φέρνει στο Ηνωμένο Βασίλειο 3 εκατομμύρια λίρες (3,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ανά σεζόν από χορηγό.

Ενώ οι μισθοί του συλλόγου προς τις παίκτριες της εθνικής ομάδας έχουν επίσης αυξηθεί, με εκείνους που ρωτήθηκαν να λαμβάνουν έναν μέσο μηνιαίο μισθό 4.123 ευρώ (4.526 δολάρια ΗΠΑ), εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τους μισθούς των εκατομμυριούχων ανδρών.

Ωστόσο, έχουν γίνει και άλλα βήματα. Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του περασμένου έτους στη Γαλλία παρακολουθήθηκε από ένα ρεκόρ 1,12 δισεκατομμυρίων θεατών σε όλες τις πλατφόρμες . Επιπλέον, το NWSL έγραψε μια τριετή συμφωνία εγχώριων δικαιωμάτων για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CBS Sports και την υπηρεσία ροής Twitch τον Μάρτιο. Επιπλέον, το Γυναικείο Σούπερ Λιγκ (WSL) είδε δύο ρεκόρ συμμετοχής να σπάνε τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρέθηκαν να παρακολουθούν έξι αγώνες από το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κορυφαίας πτήσης της Αγγλίας και πρόσφατα έκλεισαν την πρώτη συμφωνία για δικαιώματα μετάδοσης στο εξωτερικό.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση του Covid-19..

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Football Football (FA) του Αγγλικού ποδοσφαίρου αποκάλυψαν ρεκόρ ύψους 165,6 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (207,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) που είχαν επενδυθεί σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο, μόνο 11 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (13,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από αυτό το σύνολο πήγαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο, που ισοδυναμεί με λιγότερο από το 7% του συνολικού αριθμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code