ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Der klassiker το κύριο πιάτο της αγωνιστικής στην Bundesliga


Στην μετά καραντίνας εποχή έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο γεμάτες αγωνιστικές που είχαν ανατροπές,το νέο σύστημα της αύξησης των αλλαγών, εκπλήξεις αγωνιστικές και ντέρμπυ μεταξύ Ντόρτμουντ - Σάλκε. Έως τώρα το πείραμα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο καθώς δεν είχαμε κανένα νέο κρούσμα κορονοιού με αποτέλεσμα και άλλες χώρες να προχωράνε στην επανέναρξη τον πρωταθλημάτων τους (Ισπανία)  . Άλλωστε το είχαμε πει εάν επιτύχουν οι Γερμανοί θα ακολουθήσουν και άλλοι εάν όχι θα έχουμε ολική αγωνιστική παύση. Πάνε να αναλύσουμε τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής με αυτό το οποίο δεσπόζει να είναι το Der Klassiker και η μάχη μεταξύ Dortmunt εναντίον Bayern Munchen.







ΒVB DORTMUND - BAYERN MUNCHEN




Τα μεγαθήρια της Bundesliga αναμετρούνται. Το ντέρμπυ πέρα από την ονομασία είναι πέρα για πέρα αληθινό καθώς η Bayern βρίσκεται στην πρώτη θέση με 61 βαθμούς και με νίκη καθαρίζει τον τίτλο ενώ η Dortmunt στην δεύτερη με 57 και με δική της νίκη βάζει φωτιά στην κούρσα για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σε ότι αφορά την πλούσια προϊστορία του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 125 φορές για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το league cup, το super cup και φυσικά το champions league με κορυφαία στιγμή τον τελικό του 2013. Σε 125 παιχνίδια η Bayern έχει 59 νίκες η Dortmund 33 και 33 είναι οι ισοπαλίες. H Βayen έχει σκοράρει 238 τέρματα και η Dortmund 150. H μεγαλύτερη νίκη της Bayern είναι το 11-1 το μακρινό 1971 ενώ της Dortmund το 4-0 στο επίσης μακρινό 1967. Η Dortmunt έχει να κερδίσει από την περυσινή αγωνιστική περίοδο όπου είχε επικρατήσει στο εντός έδρας παιχνίδι με 3-2. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η Bayern φιλοδώρησε την Dortmund με 4 και 5 γκολ όλα στην έδρα της όμως. Η Dortmund επικράτησε και στον τελικό του Super cup στις 3 Αυγούστου του 2019 με σκορ 2-0.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Borussia προέρχεται από ένα σερί 6 συνεχόμενων νικών καθώς η τελευταία της ήττα ήταν το 4-3 από την Bayern Leverkuzen στις 8 Φεβρουαρίου. Σε αυτά τα 6 παιχνίδια έχει σκοράρει 15 τέρματα και έχει δεχθεί μόλις 1. Η ομάδα έχει πολύ καλή ψυχολογία ιδιαίτερα ετά την νίκη της με 4-0 απέναντι στην Schalke στο ντέρμπυ της κοιλάδας του Ρουρ. Ο Lucian Favre δεν θα έχει στην διάθεσή του τον μακροχρόνιο τραυματία Marco Reus που λείπει από τον Φεβρουάριο, τον Thomas Delaney,τον Mahmut Dahood, τον Schultz, τον Witsel, τον πρόσφατο τραυματία Zagadou που χάνει όλη την χρονιά τον Axel Witsel ενώ αμφίβολος είναι και ο Mats Hummels καθώς υπέστη τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Wolfsburg. H ομάδα στηρίζεται στον Erling Haland καθώς σκοράρει κατά ριπάς και έχει σημειώσει ήδη 10 γκολ βοηθώντας στα μέγιστα την ομάδα από τότε που ήρθε και στον Jadon Sancho που έχει σκοράρει επίσης 14 γκολ ενώ από την άλλη πλευρά στηρίζεται στον μεσοεπιθετικό Julian Brand.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Bayern μετράει 13 παιχνίδια αήττητη καθώς τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 όταν ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την Borussia Monchenglandbach. Σε αυτά τα παιχνίδια έχει πετύχει 45 γκολ και έχει δεχθεί 8. O Hans Dieter Flick δεν θα έχει στην διάθεση του τον Coutinho, Tolisso και Τhiago. Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας είναι ο Lewandovski ενώ στηρίζεται πάρα πολύ μεσοεπιθετικά στην καλή απόδοση των Gnabry, Gorezka, Koman και αμυντικά στον Nuer και Alaba , Kimmich , Pavard.

Σίγουρα ένα μεγάλο παιχνίδι που αναμένουμε με αγωνία όλοι μας.



ΒAYERN LEVERKUZEN - WOLFSBURG



Μάχη για διαφορετικούς λόγους θα έχουν οι ασπιρίνες με τους λύκους. Η Leverkuzen κάνει την δική της αντεπίθεση παλεύοντας για το champions league ενώ η Wolfsburg αγωνίζεται για την 6η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Οι ασπιρίνες μετρούν ένα εντυπωσιακό σερί όντας 7 αγωνιστικές αήττητοι ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος έκαναν 2 εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες κερδίζοντας με 1-4 την Werder Bremen και με 1-3 την συνδιεκδικήτρια στους στόχους της Borussia Monchenglandbach. H ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ακμαίο ηθικό. Ο Peter Bosz δεν θα έχει στην διάθεσή του τον αμυντικό Tah, τον Lars Bender και τον βασικό επιθετικό Kevin Volland. Θα στηριχτεί στο αστέρι της ομάδας τον 20αχrονο μεσοεπιθετικό Kai Havertz που έχει σημειώσει 9 γκολ και 6 ασσίστ στα τελευταία 10 παιχνίδια.

Από την άλλη οι λύκοι μετρούσαν ένα αήττητο σερί 7 αγωνιστικών πριν ηττηθούν την προηγούμενη αγωνιστική από την Dortmund. O προπονητής της ομάδας Oliver Glasner μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή του Camacho και του αρχηγού της ομάδας Gilavogi ενώ δεν θα αγωνιστούν οι Mehmedi, Otavio, William και Gerhard . H ομάδα στηρίζει πολλά στον Wout Weghorst που φέτος έχει σκοράρει 11 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασσίστ.




EINTRACHT FRANKFURT - SPORT CLUB FREIBURG




Για διαφορετικούς λόγους αγωνίζονται οι δύο ομάδες οι μεν αετοί για να ξεμπερδέψουν όσο ποιο γρήγορα γίνεται με την υπόθεση παραμονή ενώ η Freiburg αγωνίζεται για την 6η θέση που οδηγεί στο Europa League. H Εintracht βρίσκεται στην 14η θέση με 28 βαθμούς και η Freiburg στην έβδομη με 37. Η Aintracht προέρχεται από 6 σερί ήττες με την τελεύται νίκη της να είναι το 5-0 επί της Augusburg στις 7 Φεβρουαρίου. Ο μοναδικός απών για την ομάδα του Adi Hutter θα είναι ο Paciencia και αυτός ίσως προλάβει να αγωνιστεί . Οι αετοί στηρίζουν πολλά στο επιθετικό δίδυμο των Kostic- Bas Dost.

Aπό την άλλη ο Cristian Streich  δεν θα έχει στην διάθεσή τους Ηaberer, Ravet, Koch και Waldschmidt. H ομάδα προέρχεται από την ήττα έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική από την Werder Bremen ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Red Bull Leipzig. H ομάδα έχει ξεπεράσει τους 36 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει τις 2 προηγούμενες χρονιές και θα στηριχτεί στους Petersen, Salai, Grifo για το αυριανό παιχνίδι.









WERDER BREMEN - BORUSSIA MONCHENGLANDBACH





Άλλες δύο ομάδες που έχουν διαφορετικούς αγωνιστικούς στόχους. Η Werder με 21 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και παλεύει να σωθεί και να μην υποβιβαστεί μετά από πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο 1980-1981. Η ομάδα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με το διπλό 0-1 στην έδρα της Freiburg την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Florian Kohfeldt δεν θα έχει στην διάθεση του τους  Füllkrug, Möhwald, Pizarro, ενώ στηρίζει πολλά στον Rashica, Klaasen, Eigestein. Eπιπλέον θετική είναι η επιστροφή του αριστερού μπακ Ludwig Augustinsson ο οποίος θα βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του.

Αντιθέτως τα πουλάρια παλεύουν για την είσοδό τους στην τετράδα καθώς βρίσκονται στην 5η θέση με 52 βαθμούς έναν βαθμό κάτω από την Leverkuzen που ηττήθηκαν με 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Marco Rose θέλει να επιστρέψει η ομάδα του στις νίκες και δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Embolo, Strobl, Zakaria . H ομάδα στηρίζεται πάρα πολύ στο μεσοεπιθετικό δίδυμο Thuram- Plea καθώς και σε έναν εκ των κορυφαίων γκολκίπερ του πρωταθλήματος τον Sommer.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code