ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η "Δικαιοσύνη" των ΗΠΑ απορρίπτει την ισότητα





Το δικαστήριο είπε ότι η ομάδα δεν είχε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξει τον ισχυρισμό τους για άνιση αμοιβή εναντίον του US Soccer.

Ένας δικαστής έχει αποφανθεί ότι η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να φέρει το αίτημα τους για άνιση αμοιβή σε δίκη, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στην αγωγή των τέσσερις φορές πρωταθλητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε μια απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή, ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ R. Gary Klausner δέχθηκε την πρόταση συνοπτικής απόφασης της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ να απορρίψει το βασικό στοιχείο της αγωγής των παικτριών, αφήνοντας μόνο τον ισχυρισμό τους για διάκριση βάσει των ταξιδιωτικών συνθηκών και της ιατρικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Συνοπτικά, το US Soccer έχει προσφέρει αποδεικτικά στοιχεία προς υποστήριξη της πρότασής του για την συνοπτική κρίση ότι η εθνική ομάδα γυναικών πληρώνεται λιγότερα τόσο σε αθροιστικό όσο και σε μέσο όρο ανά παιχνίδι από ότι η εθνική ομάδα ανδρών.



Η Molly Levinson, εκπρόσωπος των γυναικών παικτών, είπε ότι σχεδίαζε να ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστή.

"Είμαστε σοκαρισμένες και απογοητευμένες με τη σημερινή απόφαση, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τη σκληρή δουλειά μας για ίση αμοιβή", δήλωσε η Levinson στο Twitter. "Είμαστε σίγουρες για την περίπτωσή μας και εμμένουμε στη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες δεν θα εκτιμηθούν ως κάτι το κατώτερο μόνο λόγω του φύλου τους".

Η συν-αρχηγός της ομάδας Megan Rapinoe έγραψε στο Twitter: "Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για ΙΣΌΤΗΤΑ".



Οι απαντήσεις προς την Ομοσπονδία για το επιχείρημά τους "οι γυναίκες είναι λιγότερο ειδικευμένες και εργάζονται με λιγότερες απαιτήσεις από ότι οι άνδρες", ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα όταν σε ένα παιχνίδι οι Αμερικανίδες γύρισαν τις φανέλες τους ανάποδα ως κίνηση διαμαρτυρίας. Παρασέρνοντας και τους φιλάθλους ζητούσαν ισότητα εντός και εκτός γηπέδων και υποσχέθηκαν πως θα "αλλάξουν το παιχνίδι".

Το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση του US Soccer να απορρίψει τον ισχυρισμό περί διακρίσεων με βάση την ανισότητα μεταξύ των επιφανειών που παίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες, αλλά διαπίστωσε ότι οι παίκτριες είχαν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι η ομοσπονδία υπέβαλε τις γυναίκες σε κατώτερες συνθήκες ταξιδιών .

Τον Μάρτιο του 2019, 28 μέλη της ομάδας γυναικών του 2015 μήνυσαν την ομοσπονδία για διακρίσεις λόγω φύλου. Στην καταγγελία, οι παίκτριες κατηγόρησαν το διοικητικό τους σώμα ότι τους εκμεταλλευόταν σε όρους αμοιβής και εργασίας σε σύγκριση με την εθνική ομάδα ανδρών, η οποία δεν έχει παίξει επίσης τον τελευταίο καιρό, δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και δεν έχει προσελκύσει πουθενά κοντά στο ρεκόρ βαθμολογίες και το κοινό, όπως έκαναν οι γυναίκες.

Ο αγώνας της ομάδας για ισότιμη αμοιβή ενθάρρυνε τους οπαδούς και το κοινό καθώς ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην τέταρτη νίκη του Παγκόσμιου Κυπέλλου το περασμένο καλοκαίρι. Λίγο μετά το χτύπημα του τελικού σφυρίγματος, το πλήθος στη Λυών της Γαλλίας ξέσπασε σε φωνές "ίσης αμοιβής"!




Υπό το φως της απόφασης την Παρασκευή, η Becky Sauerbrunn, υπερασπίστρια της εθνικής ομάδας, έγραψε στο Twitter: "Αν γνωρίζετε καθόλου αυτήν την ομάδα, ξέρετε ότι έχουμε δώσει πολλή μάχη. Γνωρίζαμε ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολο, η αλλαγή δεν είναι ποτέ άλλωστε", είπε η Sauerbrunn.

Από την πλευρά της, το US Soccer εξέφρασε την ελπίδα για ένα λιγότερο άσχημο μέλλον: "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Εθνική Ομάδα Γυναικών για να χαράξουμε ένα θετικό δρόμο προς την ανάπτυξη του παιχνιδιού ... δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτό το έργο για να διασφαλίσουμε την η εθνική μας ομάδα παραμένει η καλύτερη στον κόσμο και θέτει τα πρότυπα για το γυναικείο ποδόσφαιρο. "

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code