ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το σχέδιο των Κινέζων για τον Παναθηναϊκό


Η Άποψη, επανέρχεται με φρέσκα νέα για την εξαγορά του Παναθηναϊκού, από τις Κινεζικές εταιρίες.
Το project των Κινέζων, περιλαμβάνει κατασκευή νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στο Βοτανικό, στα πλαίσια της διπλής ανάπλασης. . Θα προσαρτηθεί το Μall του Βωβού με εξαγορά του από τις τράπεζες Alpha και Πειραιώς. Θα χρησιμοποιηθούν οι είδη υφιστάμενες άδειες της θυγατρικής ΓΗΠΕΛ, μετά την ανανέωση τους φυσικά.   Για να μην υπάρξουν προβλήματα με το ήδη υπάρχον Π.Δ. θα βαδίσουν κατασκευαστικά στις ίδιες γραμμές με τον βασικό σχεδιασμό, με μοναδικές αλλαγές στο γενικότερο design του σχεδίου.

Με την έναρξη όλων των παραπάνω εργασιών, μετά οι επενδυτές θα προσεταιριστούν όμορα οικόπεδα για τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου-διοικητηρίου της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα με όλα αυτά θα γίνει η δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί, όταν υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 400.000.000 ευρώ.

Οι συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, θα γίνουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Σανγκάη και αρχές Ιουλίου στο Πεκίνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρείς από τις πέντε εταιρίες, που θα συγκροτούν το κονσόρτσιουμ έχουν είδη συμμετοχή σε ιδιοκτησίες μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων. Λόγω της μυστικότητας των διαπραγματεύσεων τα ονόματα των εταιριών δεν έχουν γίνει γνωστά.




To πρότζεκτ του Βοτανικού μετρά ήδη 14 χρόνια ζωής. Μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας παρέμεινε, σχέδιο επί χάρτου παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες διαφόρων παραγόντων του Παναθηναϊκού να βρουν μια λύση και να αποτελέσει την έδρα των «πράσινων» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο νυν δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, στην συνάντηση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο συμφώνησαν να βάλουν κάτω όλο το σχέδιο για την διπλή ανάπλαση.



«Είναι ένα μεγάλο έργο και ανήκει στα έργα “κλειδιά” για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της πόλης. Και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση. Συστατικά που είναι ήδη δεδομένα. Θέλει σοβαρές αποφάσεις και καλά σχεδιασμένες κινήσεις που θα διασφαλίζουν το έργο αυτό σε όλα τα επίπεδα. Εδώ δεν μιλάμε για μία παρέμβαση εικόνας, αλλά ουσίας. Έχουμε καταφέρει να είμαστε όλοι σε μία διαρκή επικοινωνία για να μπορέσουμε να ορίσουμε τα επόμενα βήματά μας», είχε δηλώσει ο δήμαρχος και έπειτα συγκροτήθηκαν οι ομάδες εργασίας, που συνεδριάζοντας πέρσι το καλοκαίρι, προχώρησαν στην ολοκλήρωση του σχεδίου που περιλαμβάνει: 
  • Το γήπεδο ποδοσφαίρου να έχει χωρητικότητα περίπου 32.000 θέσεις.
  • Ο χώρος που προβλεπόταν για τον Δήμο Αθηναίων να παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για τις ανάγκες του.
  • Να παραμείνει στο επίπεδο που απαιτεί ο υπάρχον νόμος ο συντελεστής ισορροπίας δόμησης-πρασίνου.
Με αυτές τις διαφοροποιήσεις ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει το τελικό του σχέδιο, εκτός του ποδοσφαιρικού γηπέδου να περιλαμβάνει 
  • Γήπεδο μπάσκετ 14.000 θέσεων που θα περιλαμβάνει 4 βοηθητικά γήπεδα.
  • Μουσείο του συλλόγου
  • Εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη με κλειστό χωρητικότητας έως 1500 θέσεων.
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις-γραφεία του συλλόγου.
Η αναβίωση του σχεδίου της περίφημης «Διπλής Ανάπλασης» Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκρίνεται ως η μοναδική ρεαλιστική επιλογή για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αλλά και τη στέγαση των τμημάτων του Ερασιτέχνη.
Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, το κόστος των οποίων εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 80 κι 100 εκατ. ευρώ, στις «ράγες» της υλοποίησης θα «τροχιοδρομήσει» και η ολοκλήρωση και λειτουργία του εμπορικού κέντρου στην ίδια περιοχή.
Άλλωστε, βάσει του νόμου της Διπλής Ανάπλασης δεν γίνεται να δημιουργηθεί το γήπεδο, χωρίς και το εμπορικό κέντρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code