ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαν σήμερα η Μπαρτσελόνα υποκλίνεται στο Άνφιλντ και την Λίβερπουλ

Ήταν 07/05/2019 όταν η Liverpool χωρίς τους Salah, Firmino, Keita και με το 3-0 στην πλάτη της από τον πρώτο ημιτελικό, κλήθηκε να παίξει για την ιστορία της, τους οπαδούς της και να διεκδικήσει ότι μπορούσε.

Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Απέναντί της η πλήρης και ξεκούραστη Barcelona, είχε κλειδώσει το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους reds που ήταν στο -1 από τη Man City και κάθε Κυριακή έπαιζαν ακόμα έναν τελικό.

Εκείνο το βράδυ ελάχιστοι πίστευαν στην ομάδα, ελάχιστοι μη οπαδοί της δεν τη χλεύαζαν για το σκορ του πρώτου αγώνα. Όμως το ποδόσφαιρο είναι παράξενο παιχνίδι και όσο περίεργο κι αν ακουστεί, το Anfield εκπέμπει μια δύναμη και είναι φτιαγμένο για τέτοιες νύχτες.

Ομάδα και κόσμος έγιναν ένα, αψήφισαν τα πάντα και έπεσαν στη μάχη. Στη διάρκεια αυτής ο Andy Robertson τραυματίζεται. Μια ακόμα απώλεια, η τέταρτη, την ώρα που ο Jordan Henderson χτυπάει από τον Lenglet και βγάζει το ματς με παυσίπονα κι ενέσεις.

Ούτε οι εσωτερικές δυσκολίες ήταν ικανές να σταματήσουν μια ομάδα που τρία χρόνια πριν είχε προχωρήσει σε μια ακόμα επική ανατροπή. Στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο την Dortmund για το Europa League.

Στην προκειμένη περίπτωση δύο γκολ του Divock κι άλλα δύο του Gini, η κεφαλιά του θύμισε το γκολ του Gerrard στην Πόλη, ολοκλήρωσαν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της ομάδας. Την πήγαν στον τελικό για να έρθει το έκτο Champions League έπειτα.

Από εκείνο το ματς επίσης τρία πράγματα θα μείνουν ακόμα. Το λεγόμενο «corner taken quickly» του Trent Alexander-Arnold που ήταν η ασίστ στο τελευταίο γκολ. Έπειτα η κατάρρευση του Hendo από τον πόνο και την υπερπροσπάθεια τη στιγμή της λήξης. Τέλος, το τραγούδι της ομάδας μαζί με τον κόσμο μπροστά στο KOP, το You will never walk alone εκείνης της βραδιάς, αυτή η στιγμή και τα υψωμένα κασκόλ είναι όλο το ποδόσφαιρο.
Είναι το έργο του Jürgen Klopp υλοποιημένο στην τέλεια μορφή. Έργο βασισμένο σ' αυτό του θρυλικού Bill Shankly. Διότι χωρίς ενότητα δεν κερδίζεις τίποτα κι ο Klopp το ήξερε πολύ καλά αυτό.

Από μια ισοπαλία με τη West Brom και μια ανάλογη κίνηση του Klopp το 2015 που ελάχιστοι κατανόησαν τότε και πολλοί μείωσαν με το χειρότερο τρόπο, στην ανατροπή και στο YNWA παικτών-σταφ-κόσμου κόντρα στην Barcelona του Lionel Messi!

Never Give Up

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code