ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ώρα μεγάλων αποφάσεων...



 Με τα μεταγραφικά σενάρια να έχουν πάρει φωτιά, οι δύο Έλληνες γκαρντ, ο Κώστας Σλούκας και ο Νικ Καλάθης μοιάζουν να είναι τούτη την ώρα δύο από τα πιο ''καυτά'' ονόματα στην Ευρώπη, πολλοί αναρωτιούνται για το μέλλον των δύο παικτών, εμείς έχουμε συλλέξει τα δεδομένα και σας τα παρουσιάζουμε.

                                           Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

                               Πιο κοντά από ποτέ η επιστροφή του Σλούκα στο λιμάνι

 Ξεκινάμε με την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, που εδώ και 2-3 μέρες οι φήμες έχουν φουντώσει και μάλιστα έχω δεχτεί και μερικά μηνύματα για το αν ξέρω κάτι παραπάνω. Ξεκαθαρίζω λοιπόν κάτι, που έχει φανεί άλλωστε από τη συμπεριφορά του παίκτη και το είχα γράψει και πριν κάνα μήνα στο twitter. Προτεραιότητα του Έλληνα γκαρντ είναι η Φενερμπαχτσέ. Αν δεν περίμενε την τούρκικη ομάδα και τη στάση του Ομπράντοβιτς, ενδεχομένως ο Σλούκας θα είχε κλείσει στον Ολυμπιακό ή αλλού. Η Φενέρ όπως φαίνεται...βαράει διάλυση και σιγά σιγά πρέπει να ξεχάσουμε την υπερδύναμη που παρουσίασε εδώ και μια πενταετία, ακόμα κι έτσι όμως, αν ο Ζοτς παραμείνει στον πάγκο της, οι πιθανότητες είναι υπέρ της να κρατήσει τον ''Σλούκι Λουκ''. Ωστόσο, σύμφωνα και με τα τελευταία ρεπορτάζ, η πρόθεση του Ομπράντοβιτς φαίνεται πως είναι να μείνει για μια σεζόν εκτός πάγκων, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στους Τούρκους. Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, ο δρόμος για την πολυπόθητη επιστροφή του 30χρονου γκαρντ στους ''ερυθρόλευκους'' ανοίγει διάπλατα.

  Βεβαίως, η πρόταση του Ολυμπιακού για συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων για 3 χρόνια (ετήσιες απολαβές περίπου 1,7 εκατομμύρια) δεν απέφερε καρπούς, ωστόσο οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και θεωρείται δεδομένο πως εάν και οι δύο πλευρές ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους μπορεί να επιτευχθεί το ''deal''. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει τη δουλειά για τον Ολυμπιακό. Και αυτό έχει να κάνει με την πρόταση 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια που ετοιμάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Καμπάτσο. Αν γίνει κάτι τέτοιο (όπως αναφέρουν αρκετά δημοσιεύματα), μιλάμε για μια πρόταση που οι ετήσιες απολαβές αγγίζουν τα 2,1 εκατομμύρια. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την πρόταση των Πειραιωτών, οι οποίοι όπως φαίνεται στον ορίζοντα θα πρέπει να ανεβάσουν τον πήχη...

  Και είναι αναγκασμένοι να ανεβάσουν τον πήχη, καθώς ο Σλούκας αποτελεί διακαή πόθο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται στην πιο ώριμη μπασκετική ηλικία, γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, και είναι ο ιδανικός πυλώνας ώστε να γίνει μια ομαλή μετάβαση στην μετά- Σπανούλη εποχή, βοηθώντας τους ''ερυθρόλευκους'' να ''απογαλακτιστούν'' από την επιρροή του αρχηγού τους όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Και επειδή στην αγορά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί παίκτες κατάλληλοι για αυτό που προορίζεται ο Σλούκας, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν αποκλείεται να θυσιάσουν κάποια μεταγραφή, ώστε να κάνουν all in στον Σλούκα (λέγοντας all in, εννοώ στην ουσία να τρυπήσουν το οικονομικό τους ταβάνι)

                           Δύσκολα θα ανανεώσει ο Καλάθης

  Στον Παναθηναικό τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Και επειδή δε θέλω να το παίζω ''μετά Χριστόν προφήτης'', πριν ένα μήνα και εγώ έλεγα πως ο Νικ πιστεύω θα παραμείνει στο ''τριφύλλι''. Ωστόσο για να μην τρέφουμε αυταπάτες, αν αληθεύουν οι φήμες για ένα μπάτζετ της τάξεως των 6-7 εκατομμυρίων, είναι παράλογο να υπάρχει συμβόλαιο εντός ομάδες των 2 εκατομμυρίων, δηλαδή ένας παίκτης να καλύπτει περίπου το 30-35% του μπάτζετ, είναι ακραίο και μη αποδοτικό. Αν οι απολαβές του Καλάθη πέσουν στα 1,6-1,7 εκατομμύρια ο Παναθηναικός θα τον κρατήσει. Αλλά είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα (στο κόλπο είναι και η ΤΣΣΚΑ και η Ζενίτ) αναμένεται να του προσφέρουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια. Μιας και αναφέρθηκα στους ''μπλαουγκράνα'' , αυτοί φαίνεται πως έχουν και τον πρώτο λόγο για τον αρχηγό των ''πρασίνων'', κάτι που θα φανεί και μετά τις οριστικές αποφάσεις της Euroleague.

 Στο ''τριφύλλι'' αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση προτεραιότητα να διασφαλιστεί η παραμονή των Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη (και μετέπειτα ο Παππάς), να δουν πόσα χρήματα θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν από περικοπές σε συμβόλαια, πόση θα είναι ακριβώς η χασούρα σε χορηγίες και τηλεοπτικά, ώστε να σταθμίσουν πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να δώσουν για τον Καλάθη. Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, μόλις ανακοινωθεί το οριστικό λουκέτο στη Euroleague υπάρχουν πολλά άνοιχτα μέτωπα προς άμεση επίλυση στο ''τριφύλλι''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code