ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναχαϊκή: "εσύ" αποφασίζεις για το πούλμαν της ομάδας!



Μετά την δημιουργία του προπονητικού κέντρου "Αλέξανδρος Σπανός", για το οποίο σας έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο μας άρθρο, η διοίκηση της Παναχαϊκής προχώρησε σε ακόμα μία σημαντική κίνηση.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Κυριακή (17/5), ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μπάρλος, ανακοίνωσε την απόκτηση ενός λεωφορείου, σε άριστη κατάσταση, ώστε να ταξιδεύει την αποστολή της ομάδας με ασφάλεια.



Πλέον, το επόμενο βήμα της Παναχαικής είναι να «ντύσει» το πούλμαν, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Πάτρα και επέλεξε να το κάνει με έναν πρωτότυπο τρόπο:

Έτσι, η διοίκηση των Πατρινών κάλεσε τους φιλάθλους της ομάδας να επιλέξουν οι ίδιοι, μέσω ψηφοφορίας, ένα από τα διαθέσιμα σχέδια, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με σεβασμό στην ιστορία και στα χρώματα της ιστορικής μας ομάδας θα "ντυθεί" τις επόμενες μέρες το νέο πούλμαν της Παναχαϊκής μας.
Η διοίκηση με πρωτοβουλία του προέδρου αποφάσισε ομόφωνα η επιλογή του νέου σχεδίου για το λεωφορείο της ομάδας μας να βγει σε ανοικτή ψηφοφορία και να επιλεχθεί από το κοινό. Εξάλλου, η φιλοσοφία της διοίκησης είναι ξεκάθαρη. Ένα πνεύμα και μοναδικό θα κυριαρχήσει τη νέα σεζόν. Μία ομάδα, μία οικογένεια! Ο κόσμος είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο μεγαλύτερος επενδυτής κατά την φιλοσοφία της υπάρχουσας διοίκησης και θα έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της ομάδας αρχής γενομένης από την επιλογή της εξωτερικής διαμόρφωσης του νέου πούλμαν. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα διενεργηθεί ψηφοφορία ανάμεσα σε τρία υποψήφια σχέδια και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία θα γίνουν γνωστές προσεχώς.

Αρχικά και θέλοντας να προϊδεάσουμε τους φιλάθλους μας, παρουσιάζουμε ένα από τα υποψήφια σχέδια, το οποίο τονίζει το "κοκκινόμαυρο" και απεικονίζει τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ την φανέλα της ομάδας μας τον Κώστα Δαβουρλή!

Σημείωση: Παράλληλα, μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στο "ντύσιμο" του νέου λεωφορείου. Συγκεκριμένα, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή (24/5) στο email της ΠΑΕ office@pfc1891.gr, έχετε τη δυνατότητα να στέλνετε τα σχέδια σας έτσι ώστε να τεθούν και αυτά στην ψηφοφορία που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα!».

Ποιός ήταν ο Κώστας Δαβουρλής

Με την ευκαιρία της αναφοράς του ονόματος του λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή μνεία στον Κώστα Δαβουρλή, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από 28 χρόνια, στις 23.5.1992, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 44 ετών.
Ο "μαύρος πρίγκιπας", ΄ή αλλιώς, "Έλληνας Πελέ", γεννήθηκε στην Πάτρα το 1948. Άρχισε να παίζει το 1962 στον Πανιώνιο Πάτρας και στην Γ΄κατηγορία της Αχαϊας και από εκεί βρέθηκε στην Παναχαϊκή το 1964 και αγωνίστηκε με την φανέλα της έως το 1974. Αξίζει να σημειωθεί πως σε μόλις μια χρονιά 1968-69 κατάφερε να επιτύχει 34 γκολ! Την ίδια χρονιά έπαιξε και στην εθνική ανδρών, παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί ακόμα στην Α' εθνική.  Έως το 1977 έπαιξε 11 φορές με την εθνική ομάδα και πέτυχε 2 γκολ. 
Τη σεζόν 1971-72, η ομάδα της Πάτρας τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ο Δαβουρλής με 34 συμμετοχές, πέτυχε 14 γκολ.
Την επόμενη σεζόν, η Παναχαϊκή τερμάτισε 4η στο Πρωτάθλημα και έγινε η πρώτη ομάδα από την επαρχία που έπαιξε στην Ευρώπη. Τη σεζόν 1973-74, η ομάδα της Πάτρας είναι η 6η του Πρωταθλήματος, με τον παίκτη να έχει 29 συμμετοχές και 11 γκολ. 
Το καλοκαίρι του 1974 ο Ολυμπιακός προσέφερε σχεδόν 10 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να τον αποκτήσει.  Στην 1η του σεζόν ήταν ο 2ος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 14 γκολ. Με τον Ολυμπιακό της περιόδου 1974-75 θα κατακτήσει το πρώτο και συνάμα τελευταίο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ θα πετύχει και το καθοριστικό γκολ που θα δώσει το νταμπλ στην ομάδα του Πειραιά. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι τόσο επιτυχημένα για τον Ολυμπιακό. Συνολικά με την ομάδα του λιμανιού, θα έχει 72 συμμετοχές και 22 γκολ στις 3 σεζόν του πρωταθλήματος. 
Το 1977 επέστρεψε στην Παναχαϊκή όπου έμεινε έως το 1981. Με την Παναχαϊκή  έδωσε συνολικά 243 αγώνες και πέτυχε 72 γκολ στα χρόνια της Α' εθνικής.
Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αγωνίστηκε στην Κόρινθο, τον Παναιγιάλειο και τον ΑΟ Πάτρας. 
Έπαιξε έως το 1985 και εν συνεχεία ασχολήθηκε με την προπονητική ενώ ήταν σκάουτερ και μετά γενικός αρχηγός στην Παναχαϊκή.
Μετά από τον αιφνίδιο θάνατο του το γήπεδο της Παναχαϊκής πήρε το όνομα του ενώ ιδρύθηκε στην Αγυιά και μια ομάδα με την ονομασία "Κώστας Δαβουρλής 92" η οποία παίζει στα τοπικά της Αχαϊας. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code