ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στίβεν Τζέραρντ: Ο απόλυτος ηγέτης και ποδοσφαιρικός ήρωας της Λίβερπουλ!

Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ και νυν προπονητής της Ρέιντζερς, Στίβεν Τζέραρντ, σήμερα κλείνει τα 40 χρόνια της ζωής του.
Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Στις 30 Μαΐου του 1980 γεννήθηκε στο Merseyside του Λίβερπουλ ένα παιδί που στην πορεία των χρόνων έμελε να γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στα αγγλικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής θεωρείται ως ένας από τους ρομαντικούς παίκτες στην ιστορία του αθλήματος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στη Λίβερπουλ.

Όντας μεγαλωμένος στην ομώνυμη πόλη και επηρεασμένος από τη μεγάλη Λίβερπουλ της δεκαετίας του 1980, ο Στίβεν Τζέραρντ αγάπησε την ομάδα από παιδί κι έκανε όνειρα μ’ αυτή. Όνειρα που μεγάλο μέρος αυτών θα υλοποιούσε λίγα χρόνια αργότερα. Ο Στίβι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ (1989) και το 1998 προβιβάστηκε στην ανδρική ομάδα. Από τότε έως και το 2015 που αποχώρησε, υπηρέτησε όσο πιο πιστά μπορούσε τον αγαπημένο του σύλλογο.

Το 2003 μάλιστα έγινε αρχηγός της ομάδας και η ιστορία που έγραψε με την κόκκινη φανέλα είναι αξιοζήλευτη. Ο Άγγλος μέσος θεωρείται σημαία του συλλόγου και έχει μπει στην ιστορία του με χρυσά γράμματα. Συνολικά με τη φανέλα της Λίβερπουλ αγωνίστηκε 710 φορές και πέτυχε 186 γκολ, ενώ το 2005 βγήκε τρίτος στην υποψηφιότητα για τη «Χρυσή Μπάλα», αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητά του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Τζέραρντ αν μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη, τότε αυτή είναι ηγέτης. Υπήρξε ο άνθρωπος που πρώτος σήκωνε τ’ ανάστημά του στις δύσκολες στιγμές, που προσπαθούσε, που μοχθούσε όταν το κάρο κολλούσε στη λάσπη ή όταν ο δρόμος ήταν ανηφορικός και η φορά της ομάδας ήταν ανάποδη, δηλαδή προς τα πίσω (κατηφορική). Έδινε ώθηση, κουράγιο και το σύνθημα της αντεπίθεσης, έδινε το κίνητρο και ήταν η έννοια του «Never Give Up».

Αδιαμφισβήτητα η προσφορά του στους κόκκινους υπήρξε τεράστια και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μεγάλωσε την ιστορία του συλλόγου, ενώ παράλληλα έγινε πρότυπο πολλών νέων παιδιών και μια από τις βασικές αφορμές, για να υποστηρίξουν χιλιάδες νέοι τη Λίβερπουλ. Σε αριθμούς σ’ αυτά τα 17 χρόνια κατέκτησε 1 Champions League, 1 UEFA Cup, 1 UEFA Super Cup, 2 FA Cup, 3 League Cup κι 1 Community Shield.

Παρ’ όλα αυτά το φινάλε του στην ομάδα δε συνδυάστηκε ποτέ με τον ποδοσφαιρικό του επίλογο, καθώς ο ίδιος το 2015 άφησε το Merseyside και τη Λίβερπουλ, για να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, το MLS και τους ΛΑ Γκάλαξι. Εκεί αγωνίστηκε ένα χρόνο κι έπειτα σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Πλέον είναι προπονητής στη Ρέιντζερς από το 2018 κι έχει συμβόλαιο έως το 2024.

«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Είναι, όμως, για το κοινό καλό.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.

Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ απ’ οποιοδήποτε πόστο απλά για να την υπηρετήσω ξανά», ήταν ορισμένα από τα λόγια του λίγο πριν αφήσει την ομάδα της καρδιάς του.

Χρόνια πολλά Στίβεν Τζέραρντ να είσαι πάντα υγιής και να έχεις πολλές επιτυχίες σ’ όλους τους τομείς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code