ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εντίνιο: «Οι καλύτερες μου αναμνήσεις στην ΑΕΚ, ήμουν κοντά στον Άρη»


Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Εντίνιο Ντα Σίλβα στην Μάνια Ζαχαριουδάκη και στο Sportsnewgreece.
Ο Πορτογάλος επιθετικός μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στην χώρα μας,  για το πέρασμα του σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, γιατί ξεχωρίζει περισσότερο την Ένωση αλλά και για το πόσο κοντά έφθασε πρόσφατα να ενταχθεί στην ομάδα του Άρη. Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στα μελλοντικά του πλάνα αναφορικά με το ποδόσφαιρο. 

Αναλυτικά:

Για τον κορονοϊό: « Ήταν μία μη αναμενόμενη κατάσταση για όλους. Πιστεύω ότι δεν έχουν καταλάβει όλοι τη σοβαρότητα της, αλλά οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς και τις οικογένειες μας. Για μένα ήταν λίγο σοκαριστικό, γιατί δεν συνήθιζα να μένω για τόσο διάστημα στο σπίτι όσο τώρα, αλλά οφείλω να προστατεύσω εμένα και την οικογένεια μου. Ακολουθώ το προπονητικό πλάνο στο σπίτι που μας έχει δώσει η ομάδα, επομένως ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα. Αλλά ο κορονοϊός μου έδωσε και κάτι καλό, το να  περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου και να βλέπω τους γιους μου να μεγαλώνουν».

Για τη επιστροφή των αθλητών στη δράση: « H επανέναρξη των πρωταθλημάτων πλησιάζει και είναι αρκετές οι χώρες που θα συνεχίσουν τη σεζόν. Στην Ολλανδία η σεζόν διακόπηκε. Στην Πορτογαλία δεν θα επιστρέψουν τα τοπικά πρωταθλήματα μόνο τα επαγγελματικά, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ κατηγοριών. Όσον αφορά την επιστροφή των αθλητών στη δράση, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να τηρηθούν οι σωστές συνθήκες υγιεινής, όπως έχουν οριστεί απ τους επικεφαλής υγείας, να είμαστε προσεκτικοί με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας για να μην υπάρξει μετάδοση. Η υγεία είναι το σημαντικότερο».

Για την Cova Da Piedade και τους μελλοντικούς του στόχους: « Είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα μου, είχαμε κάποια προβλήματα καθώς η ομάδα είχε πέσει στην τελευταία θέση, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανέβουμε, αρχίσαμε τις νίκες και τότε σταμάτησε το Πρωτάθλημα. Είμαι 37 χρονών  έχω σκοράρει σε πολλά παιχνίδια και τα τελευταία τρία χρόνια έχω βάλει πολλά γκολ. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Μου είχε γίνει πρόταση απ' τη Μπενφίκα πριν έρθω Ελλάδα, όμως δεν έγινε ποτέ κάποια επίσημη πρόταση. Αργότερα βρέθηκα πολύ κοντά στο να κλείσω με τον Άρη, αλλά δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις. Προτιμώ τον εαυτό μου όπως είναι τα τελευταία τρία χρόνια.Σκοράρω πολλά γκολ, παίζω σε πολλά παιχνίδια, έχω αγωνιστεί σε 90 ματς σχεδόν. Γενικά θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω μέχρι τα 40 μου και να βάλω ακόμα πολλά γκολ».

Για την απόφαση του να ασχοληθεί ως μάνατζερ: « Δεν είναι κάτι επίσημο απλά το κάνω επειδή έχω αρκετή εμπειρία και επαφές, κάποιες φορές οι φίλοι μου ζητούν τη βοήθεια μου. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο αν δεν έχεις διασυνδέσεις. Δεν βγάζω χρήματα από αυτό, το κάνω για να βοηθάω τους φίλους μου όταν προσφέρω την βοήθεια μου σε κάποιον και μου λέει ευχαριστώ, αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα για μένα από τα χρήματα».

Για το αν θα ξανά αγωνιζόταν σε ελληνική ομάδα: « Έπαιζα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, την αγαπώ σαν χώρα και οι οπαδοί των ομάδων είναι πολύ υποστηρικτικοί και δείχνουν την αγάπη τους. Τους αγαπώ εξίσου. Θα επέστρεφα αν μου γινόταν πρόταση να ξαναπαίξω σε ελληνική ομάδα,  μου λείπει η χώρα σας. Αγαπώ το πάθος που έχουν οι Έλληνες για το ποδόσφαιρο».

Η γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα: « Είναι δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός. Οι παίκτες έχουν πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο, γενικά ζούμε γι΄αυτό και δουλεύουμε σκληρά. Οι καλύτερες στιγμές της καριέρας μου ήταν εκεί οπότε πιστεύω ότι είναι ένα υπέροχο πρωτάθλημα».

Για την καλύτερη ανάμνηση σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και τα νέα τους γήπεδα: « ΄Εχω ευχάριστες αναμνήσεις και από τις δύο ομάδες. Οι οπαδοί και των δύο δείχνουν μεγάλη αγάπη. Απλά θα έλεγα ότι στην ΑΕΚ έχω καλύτερες αναμνήσεις μιας και ήταν και η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίστηκα. Δεν γνώριζα ότι η ΑΕΚ φτιάχνει γήπεδο, είναι πολύ καλό αυτό γιατί χρειαζόταν ένα δικό της γήπεδο. Η Τούμπα είναι ένα κλασσικό στάδιο θεωρώ μοιάζει με μουσείο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ με ιστορία».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους συμπαίκτες του απ΄ την Ελλάδα: « Ναι έχω ακόμα επαφές με τον Μπλάνκο, τον Ριβάλντο,τον Ζεράλδο Άλβες, τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ήμουν πολύ κοντά επίσης με τον Παντελή Καφέ και τον Νίκο Γεωργέα έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια. Είχα επικοινωνήσει και με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο όταν πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ».

Αν του λείπει η Ελλάδα: « Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις απ την Ελλάδα. Πραγματικά μου λείπει πολλές φορές. Οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν εκεί. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Πέρυσι πήγα στην Σαντορίνη. Σίγουρα θέλω να ξανά έρθω όταν βρω χρόνο».

Για τα μελλοντικά του πλάνα: « Θα είμαι ειλικρινής. Η αλήθεια είναι ότι πριν από πέντε μήνες σκεφτόμουν να συνεχίσω ως προπονητής. Ξεκίνησα το πρώτο στάδιο, ξεκίνησα και το δεύτερο μελέτησα και το τρίτο επίπεδο.Γενικά μου αρέσει πολύ να μελετάω νέες τεχνικές. Ήμουν αρκετά αφοσιωμένος όταν ξεκίνησα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα κάνω τελικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει να αγωνίζομαι, θα ήθελα να συνεχίσω τον Ιούλιο κλείνω 20 χρόνια καριέρας. Αλλά ένας από τους βασικούς μου στόχους αυτή τη στιγμή είναι να ανακτήσω τον χαμένο χρόνο με την οικογένεια μου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code