ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαν σήμερα η Άρσεναλ στέφθηκε πρωταθλήτρια ως αήττητη, γράφοντας ιστορία

Ήταν 15 Μαΐου 2004 όταν η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε ως αήττητη την Premier League για 13η και τελευταία φορά στην ιστορία της.


Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Η σεζόν 2003-04 ήταν μια τρελή χρονιά για τους «κανονιέρηδες», καθώς στέφθηκαν πρωταθλητές χωρίς να κάνουν την παραμικρή ήττα. Οι εκπληκτικοί Invincibles παραμένουν έως και σήμερα η μοναδική αγγλική ομάδα από καταβολής Premier League που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα όντας αήττητη. Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ τα επόμενα χρόνια να προσπάθησαν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι αυτό μαρτυράει το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα της επίτευξης του συγκεκριμένου επιτεύγματος.

Η Άρσεναλ εκείνη την περίοδο τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας συνολικά 90 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη με 79 πόντους την Τσέλσι. Οι «κανονιέρηδες» σε 38 παιχνίδια σημείωσαν συνολικά 26 νίκες και 12 ισοπαλίες για να πανηγυρίσουν στο τέλος με το χρυσό τρόπαιο της Premier League. Ένα τρόπαιο που κοσμεί το μουσείο του συλλόγου και που είναι ίσως το πιο σημαντικό στην ιστορία του.

Εκείνη η Άρσεναλ χωρίς καμία αμφιβολία ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ και για τα δεδομένα του συλλόγου, η φουρνιά των Κάμπελ, Άσλεϊ Κόουλ, Τουρέ, Ανρί, Μπέργκαμπ, Πιρές, Ζιλμπέρτο Σίλβα θεωρείτε μία από τις κορυφαίες ομάδες που είχε ο σύλλογος. Η ομάδα του Βενγκέρ συνδύαζε ταλέντο, εμπειρία, θεαματικό ποδόσφαιρο, ενώ περιβαλλόταν κι από παίκτες ηγέτες, παίκτες που μισούσαν να χάνουν. Έχοντας ως βασικό ατού την κυκλοφορία της μπάλας και το επιθετικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να κυριαρχήσει εκείνη τη σεζόν και στο τέλος να πιάσει την κορυφή με τον πιο ωραίο κι εμφατικό τρόπο.

Η χρονιά έκλεισε ονειρικά για τους φιλάθλους της ομάδας, καθώς το τελευταίο ματς έγινε στο «Highbury» με αντίπαλο τη Λέστερ. Η Άρσεναλ είχε ήδη στεφθεί τέσσερα ματς πρωταθλήτρια και μάλιστα μέσα στο «White Hart Lane» φέρνοντας 2-2 με την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου. Το μόνο που έμενε κόντρα στη Λέστερ ήταν να μη χάσει η ομάδα για να γράψει ιστορία, όπως κι έγινε δηλαδή. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-1 κόντρα στις «αλεπούδες» χάρη σε γκολ των Ανρί και Βιεϊρά.

Για την ιστορία η Άρσεναλ βρέθηκε να χάνει με 1-0, καθώς στο 26ο λεπτό ο Πολ Ντίκοβ έπειτα από άστοχη έξοδο του Λέμαν, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σίγουρα το «Highbury» πάγωσε, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» ήταν συνεπής με το ραντεβού της απόλυτης επιτυχίας. Για την ιστορία πρώτος σκόρερ

εκείνου του πρωταθλήματος ήταν ο Τιερί Ανρί με 30 γκολ, ενώ δεύτερος σκόρερ στη λίστα αυτή ήταν ο Ρόμπερτ Πιρές με 14. Δύο δηλαδή Γάλλοι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τεράστια επιτυχία της ομάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code