ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πετσόκομμα...



 Και ναι, επιτέλους έχουμε οριστική διακοπή της Euroleague, όπως γράφαμε τόσο καιρό, παρά την -παρ' ολίγον- ανατροπή των δεδομένων των τελευταίων ημερών. Λογική απόφαση, αλλά με πολλούς αστερίσκους, πολλά ερωτηματικά και πάρα πολλές απορίες.

                Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

- Ας ξεκινήσουμε με μια διευκρίνιση, για μια λανθασμένη εντύπωση που εσκεμμένα αποτυπώθηκε σε πολλούς. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ψηφοφορίας επανέναρξης ή διακοπής της διοργάνωσης και ο Παναθηναικός ήταν ο μόνος που ψήφισε υπέρ της επανέναρξης. Όποιος απ' όσα έγιναν απόψε έβγαλε αυτό το συμπέρασμα πλανά πλανάται οικτράν. Ο Μπερτομέου αντιθέτως, μετά τη συζήτηση που είχε και με τους παίκτες, έβαλε από μόνος του στο τραπέζι τη διακοπή και ο Γιαννακόπουλος ήταν ο μόνος που έθεσε κάποια εύλογα ερωτήματα γύρω από αυτή την απόφαση. Ερωτήματα που κανονικά θα έπρεπε να απασχολούν όλες τις ομάδες της Euroleague, όχι μόνο τον Παναθηναικό. ''Γιατί οι παίκτες, οι οποίοι είναι και κάθετοι στη συνέχιση της διοργάνωσης θα εισπράξουν το 80% ενώ δούλεψαν το 65%;'', ''Γιατί η Euroleague δεν μερίμνησε για τα λεφτά από τις χορηγίες, τι θα απογίνουν αυτά τα λεφτά και ποιος εγγυάται τα χρήματα της επόμενης σεζόν; Πόσα θα είναι αυτά, από πού θα πηγάζουν κλπ;''.

- Βλέπω πικρόχολα σχόλια από οπαδούς άλλων ομάδων και αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ζούνε και διαφωνούν με την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Πολιτικές σαν αυτή που ακολούθησε φέτος η Euroleague, με το μηδενικό απόθεμα που είχε για να καλύψει σε μια τέτοια κρίση να καλύψει τις ανάγκες των ομάδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεωκοπία αρκετές ομάδες. Υπάρχει όμως η αίσθηση ότι ο Γιαννακόπουλος έκανε κωλοτούμπα, ότι διαφώνησε για να διαφωνήσει, την ώρα που ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είχε το θράσος -γιατί περί θράσους πρόκειται - να πει πως ''2 εκατομμύρια που έχασε ο Παναθηναικός δεν είναι κάτι το σπουδαίο''. Και συμφωνούμε πως για έναν οικονομικό κολοσσό σαν τους ''μπλαουγκράνα'' ένα τέτοιο ποσό δεν είναι κάτι τρομερό, ειδικά όταν η ονομασία της είναι ''Barcelona FC'' και θρέφεται και συντηρείται από το ποδοσφαιρικό της τμήμα, ωστόσο θα μπορούσε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα να σταθμίσει τα δεδομένα και να σεβαστεί τις οικονομικές ανάγκες και των υπόλοιπων και να μην παρουσιάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ως ψίχουλα. Αλλά η δήλωση αυτή δε με εκπλήσσει καθόλου, αν αναλογιστεί κανείς πως όταν αναφερόμαστε στη Μπαρτσελόνα, και γενικότερα σε ισπανικές ομάδες, μιλάμε για τα χαιδεμένα παιδιά της διοργάνωσης εδώ και μερικά χρόνια. Θα μπορούσα να αναρωτηθώ γιατί ο Ολυμπιακός δεν πήρε θέση σε όλο αυτό και αν τα βρήκε όλα ρόδινα σε αυτή τη σύσκεψη, αλλά μάλλον απάντηση δεν θα πάρω.

- Εδώ βλέπουμε και τις χαοτικές δομικές διαφορές του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ. Η UEFA ακολούθησε εξ αρχής ένα πλάνο, είπαν θα το τηρήσουμε ''κορωνοιού επιτρέποντος'' και το τηρούν ευλαβικά, με χρονοδιάγραμμα, ημερομηνίες, δίνοντας προτεραιότητα στα εγχώρια πρωταθλήματα και αφήνοντας για το τέλος τις ευρωπαικές διοργανώσεις. Το τηρούν ευλαβικά, ελάχιστες είναι οι αντικρούσεις τηρουμένων των αναλογιών. Η UEFA καταφέρνει λοιπόν να τα βγάλει εις πέρας με 55 διαφορετικές λίγκες, την ώρα που η Ευρωλίγκα πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό και δε μπόρεσε να διαχειριστεί 18 ομάδες! Και σήμερα ο Παναθηναικός, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, εξέθεσε όλη αυτή την ανοργανωσιά. Το χειρότερο δε, για τον κύριο Μπερτομέου και την παρέα του, είναι πως ακόμα και η FIBA είχε βρει από πολύ νωρίς τις λύσεις, δεν ''κούρασε'' τις ομάδες και έχει ένα πολύ καλύτερο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με το αλαλούμ του Ισπανού.

- Αν ο Παναθηναικός πριν δύο χρόνια είχε κάνει τις απειλές του πράξεις, τώρα θα ήταν καβάλα στ' άλογο, θα είχε αλλάξει το ρου του ευρωπαικού μπάσκετ και θα απολάμβανε τον τρόπο με τον οποίο κυλούν οι εξελίξεις. Τώρα είναι και αυτός ένα μέρος αυτού του οργανισμού, που αν μέσα σε αυτόν δεν αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις, το ''τριφύλλι'' επιβάλλεται να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατό.

- Μέσα σε όλα αυτά που προανέφερα, θέλω να δω τι θα γίνει στην Ευρωλίγκα αν φύγει η Turkish Airlines από κεντρικός χορηγός. Κάτι μου λέει πως θα πέσει πολύ γέλιο - και κλάμα στην Ισπανία και την Τουρκία- και το όλο οικοδόμημα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος...

- Κάτι τελευταίο όσων αφορά τους παίκτες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν βίλες και κότερα και πληρώνονται πλουσιοπάροχα. Ο σερβιτόρος που με σέρβιρε σήμερα καφέ, και παίρνει 3 ευρώ την ώρα έχει κι αυτός κίνδυνο να κολλήσει τον covid, αλλά έρχεται να δουλέψει, γιατί η ζωή προχωράει και εφόσον θες να έχεις μια καλή ζωή πρέπει να παράγεις. Αν δεν θέλεις να παράγεις, δεν θα πληρώνεσαι κιόλας. Σεβαστή η πλευρά των παικτών, προκλητική συνάμα μετά από ένα σημείο η αντιμετώπιση απέναντι στα γεγονότα από ορισμένους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code