ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα πάντα σε αναμονή...



  Για όσους παραξενεύεστε για την έλλειψη θεματολογίας και άρθρων στον μπασκετικό Παναθηναικό, να ξέρετε πως αυτό έχει πολύ σαφή και ξεκάθαρη εξήγηση. Και η εξήγηση αυτή είναι πως μέχρι τις 24 Μαίου, όπου αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι στη φετινή Ευρωλίγκα. Τότε και μόνο τότε, θα αρχίσει να ξεθολώνει το τοπίο γύρω από τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στην ΚΑΕ Παναθηναικός.

 Μιας και αναφέρθηκα στο ζήτημα της πιθανής διακοπής ή επανέναρξης της Euroleague, ας δούμε τι δεδομένα υπάρχουν και πως αντιμετωπίζει το θέμα η διοργανώτρια αρχή. Αυτό που προκύπτει από τα ρεπορτάζ είναι πως μοιάζει πολύ δύσκολη μια ενδεχόμενη συνέχιση της διοργάνωσης, ωστόσο ο Μπερτομέου θέλει να εξαντλήσει και το παραμικρό περιθώριο. Και μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από την Ιταλία, οι 11 ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τη διοργάνωση, αναμένεται να ψηφίσουν την επανέναρξη ή την διακοπή και η απόφαση να παρθεί κατά πλειοψηφία. Θυμίζουμε πως σε μια ανάλογη που διεξήχθη τον Απρίλιο, μόνο οι δύο αιώνιοι και η Μακάμπι (;) είχαν πάει κόντρα στο ρεύμα και είχαν ψηφίσει από τότε υπέρ της οριστικής διακοπής. Από τότε άλλαξαν πολλά, το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως πρέπει να θεωρείται αδύνατο να υπάρξει ομοφωνία στην ψηφοφορία και μάλλον θα υπάρξουν ορισμένοι τριγμοί. Κάτι που η ίδια η Euroleague απεύχεται, καθώς ήδη η αξιοπιστία της έχει αρχίσει να κλονίζεται. Η κρίση του covid 19 επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια της διοργάνωσης στο οικονομικό κομμάτι, την αδυναμία της να διατηρήσει ένα απόθεμα για μια κατάσταση...εκτάκτου ανάγκης, ενώ η συνεννόηση και η οργάνωση που έχει επιδείξει αυτό το διάστημα είναι αξιοθρήνητη. Ένα ακόμα πλήγμα για τη διοργάνωση ήταν το τριπλό συμβόλαιο της FIBA με Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα και Μπιλμπάο, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικότερες μελλοντικές απώλειες.

 Πάμε και λίγο στα ενδότερα, γιατί αυτά είναι που πραγματικά έχουν ''παγώσει'' και η επόμενη μέρα αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ανοιχτά μέτωπα, πάρα μα πάρα πολλά... Τι θα κάνει ο Γιαννακόπουλος, πού ακριβώς θα κυμανθεί το μπάτζετ, ποιος θα είναι ο προπονητής, τι θα γίνει με Καλάθη, ποια θα είναι η προσέγγιση με Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη και Παππά, ποιοι παίκτες θα έρθουν από το εξωτερικό κλπ. Για όλα αυτά τα ζητήματα υπάρχει μια γενική ιδέα, ωστόσο από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι επίσημο, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Πάντως αυτό που μοιάζει ξεκάθαρο είναι πως πρώτο μέλημα για το ''τριφύλλι'' είναι να κρατήσει τους τέσσερις Έλληνες, πλην του Καλάθη. Γιατί και φθηνότεροι είναι, και πιο εξελίξιμοι, και συνάμα προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, ώστε να δουν ποια θα είναι η τελική προσφορά στον αρχηγό των ''πράσινων''...

 Από εκεί και πέρα, θυμάστε που μετά της διακοπή της Euroleague επισημαίναμε το πόσο σημαντικό είναι ο Παναθηναικός να δημιουργήσει ένα καλό τμήμα σκάουτινγκ και να κοιτάξει διαφορετικού τύπου παίκτες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές; Ε, κάτι τέτοιο φαίνεται πως πάει να γίνει επιτέλους φέτος. Γιατί φαίνεται πως ο Παναθηναικός έχει δικτυωθεί σωστά, τα ονόματα που έχουν ακουστεί μοιάζουν εξαιρετικές περιπτώσεις, έξυπνες και φθηνές, φτάνει να είναι αληθινές και όχι κατασκευάσματα των media. Για παίκτες όπως ο Χέρμανσον, ο Μπράουν, ο Φόστερ και ο Τέρι, το ''τριφύλλι'' επιβάλλεται να κάνει κάποια κίνηση, μιλάμε για παίκτες εξελίξιμους και πάρα πολύ χρήσιμους.

- Σε δεύτερο χρόνο, αναλόγως με το πού θα κυμανθεί το μπάτζετ θα γίνει και ανάλυση για το αν πραγματικά συμφέρει ή όχι τον Παναθηναικό να ανανεώσει τον Καλάθη...

 - Τα μεσάνυχτα τα λέμε ραδιοφωνικά απόψε!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code