ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απαντήσεις για το Πρωτάθλημα απο τον πρόεδρο της ΕΣΑΚΕ




Στην "Αθλητική Κυριακή" της ΕΡΤ μίλησε χθες ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στην διακοπή του Πρωταθλήματος, στο γεγονός ότι καμιά ομάδα δεν θα υποβιβαστεί καθώς και στα συμβόλαια των παικτών.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

"Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στιε 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων» 

Στη συνέχεια είπε:

"Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κ. Αυγενάκη για να μπορούν οι Λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν. Οι ομάδες είναι 14, όταν υπάρχει
απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά. Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση".

Τέλος όσον αφορά το οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του ιού δήλωσε:

"Έγινε μία τηλεδιάσκεψη σε καλό κλίμα με τον ΠΣΑΚ. Έγινε πρόταση από τον ΠΣΑΚ να καλυφθεί το 80% των αμοιβών των παικτών και τα μικρά συμβόλαια μέχρι 20.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ πρότειναν κάλυψη του 70% και είδαν θετικά το θέμα της κάλυψης των μικρών συμβολαίων. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη και είμαστε σε καλό δρόμο να βρεθεί η συμφωνία. Πρέπει να κατανοήσουν οι παίκτες ότι η ΚΑΕ θα χάσουν το 50% των εσόδων τους μετά τη διακοπή. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία και ενόψει της επόμενης μέρας. Θα κάνουμε συζήτηση με την ΕΡΤ ζητώντας κλειστό τηλεοπτικό τριετές συμβόλαιο με όλες τις ομάδες να βρίσκονται μέσα, ώστε να υπάρχει κεντρική διαχείριση".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code