ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είναι αλήθεια... έχουμε ντέρμπι σήμερα και τί ντέρμπι!


Είναι πραγματικότητα! Η αγωνιστική δράση μετά από διακοπή περίπου δύο μηνών επανέρχεται και η 25η αγωνιστική της Bundesliga θα αρχίσει με το μεγάλο παιχνίδι της κοιλάδας του Ρουρ.
Ένα παιχνίδι που εάν διεξαγόταν υπό κανονικές συνθήκες θα είχε 80.000 κόσμο, ωστόσο σήμερα θα έχει μόνο όσα άτομα χρειάζονται για να διεξαχθεί ο αγώνας. Είναι η νέα πραγματικότητα στην μετά κορονοϊού εποχή που ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Πάμε να δούμε προϊστορία στο Revierderby όπως το ονομάζουν οι Γερμανοί. Από τις 25 Ιανουαρίου 1964 που ήταν το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο   Bundesliga σε 47 παιχνίδια στην έδρα της Dortmund έχουμε 20 νίκες για την γηπεδούχο 15 ισοπαλίες και 12 ήττες. Η μεγαλύτερη νίκη για την Dortmund πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1966 όπου διέλυσε την Schalke με το βαρύ 7-0 ενώ η μεγαλύτερη νίκη της Schalke στις 4 Μαρτίου του 1972 με σκορ 0-3.


Στο σήμερα η Dortmund βρίσκεται στην δεύτερη θέση έχοντας 51 βαθμούς με 15 νίκες 6 ισοπαλίες και 4 ήττες. Έχει πετύχει 68 τέρματα που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από την Bayern Munchen και έχει δεχτεί 33 που την κάνει 6 καλύτερη αμυντική ομάδα της Bundesliga. H ομάδα κατεβαίνει έχοντας απουσίες καθώς δεν θα παίξουν σίγουρα οι Emre Can o αρχηγός της Marco Reus,o Schultz, o Witsel και ο αμυντικός Zagadou. Τα δυνατά χαρτιά της είναι ο Erling Haaland που αποκτήθηκε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και έχει πετύχει σε 8 εμφανίσεις 9 γκολ και ο Jadon Sancho που έχει μοιράσει ήδη 15 ασιστ φέτος. Μαζί συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο στην επίθεση. Πριν την διακοπή η Dortmund μετρούσε ήδη 4 συνεχόμενες νικές και θέλει να διευρύνει το σερί. Ο προπονητής της Lucian Favre θα κατεβάσει την ομάδα με το σύστημα 3-4-3 και θα στηριχτεί στους μέσους και στο παιχνίδι από τα άκρα και τον άξονα όπου τον ρόλο θα αναλάβουν οι Βran Hakimi Guereiro Delaney ενώ τον Ηaaland θα πλαισιώνουν οι Hazard και Sancho από τα πλάγια στην επίθεση.


Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Schalke βρίσκεται στην 6η θέση με 37 βαθμούς έχοντας 9 νίκες 10 ισοπαλίες και 6 ήττες.  Έχει πετύχει 33 τέρματα και έχει δεχτεί 36. Η ομάδα έχει να κερδίσει από τις 17 Ιανουαρίου του 2020 όταν είχε επιβληθεί με 2-0 απέναντι στην Borussia Monchengladbach. Στα τελευταία 7 παιχνίδια αγνοεί την νίκη έχοντας 4 ισοπαλίες και 3 ήττες ενώ έχει πετύχει 2 γκολ και έχει δεχτεί 15. Έχει σαφώς λιγότερες απουσίες από την Dortmund καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Kabak, Mascarell και Stabouli. O προπονητής David Wagner θα κατεβάσει την ομάδα με σύστημα 4-3-1-2. Το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας είναι ο Αmine Harit καθώς έχει σκοράρει 6 γκολ και έχει μοιράσει 4 ασίστ αλλά δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 13 παιχνίδια και δεν έχει μοιράσει ασίστ στα τελευταία 10 διανύοντας μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Σίγουρα έχει μεσολαβήσει μία μεγάλη περίοδο αποχής που έχει επηρεάσει και τις 2 ομάδες. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά τώρα από ότι ήταν πριν την περίοδο της καραντίνας. Θεωρώ πως η Dortmund θα καταφέρει να επιβληθεί και να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου πίσω από την Bayern Munchen.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code