ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαν σήμερα η ΑΕΚ επικρατεί της Μούρθια με 77-75 στον ημιτελικό του BCL

Πριν από δύο χρόνια στις 4 Μαϊου του 2018 η «βασίλισσα» κερδίζει τη Μούρθια στο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό του final 4 και κάνει τον βήμα προς τον τελικό για την διεκδίκηση του δεύτερου τρόπαιου της για την σεζόν αυτή.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα μαζί με τη δυνατή εμψύχωση απ τον κόσμο της ΑΕΚ περνάει στην προ τελευταία φάση για την κατάκτηση του Basketball champions League, επικρατώντας με 77-75 απέναντι στην σκληροτράχηλη  Μούρθια. Αυτό την οδηγεί κατευθείαν στον τελικό όπου εκεί την περίμενε η Μονακό, την οποία και νίκησαν με 100-94 και κατέκτησαν τον τίτλο.Έπειτα από 18 χρόνια η ΑΕΚ γιόρτασε το κύπελλο το οποίο ήταν το δεύτερο για τη χρονιά του 2018 μπροστά σε 20.000 κόσμο.

Με τις καλύτερες εμφανίσεις να είναι των  Γκριν, Λαρεντζάκη, Χάρις, Τζέιμς, Χάντερ στην αρχική της πεντάδα, η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει ενέργεια μέσα και από τον κόσμο της. Ο Μάνι Χάρις άνοιξε το σκορ με δύσκολη προσπάθεια, όμως η άμυνα της Μούρθια ήταν αρκετά δυνατή στο όριο του φάουλ, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να στηρίζονται σε ατομικές προσπάθειες και τον κορυφαίο τους παίκτη που έγραψε το 9-7 με τέσσερις σερί πόντους στο 5'. Ο Γκριν δεν είχε μπει καλά στο ματς, η οργάνωση των γηπεδούχων ήταν προβληματική, οι Ισπανοί βρήκαν ισορροπία στο παιχνίδι τους και έγραψαν το 11-17 με γκολ-φάουλ του Χάνα και τρίποντο του Μπενίτε στο 8', σημείο στο οποίο ο Σάκοτα άλλαξε τρεις παίκτες. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 8-0 και το 18-17 του δεκαλέπτου ήταν αποτέλεσμα των 10 του Μάνι Χάρις.

Χάρις και Πάντερ έγραψαν το 23-17 για να φτάσει το σερί της ΑΕΚ στο 12-0 και τελικά να ολοκληρωθεί στο 13-0 από μία βολή του Σάκοτα. Ο Μαυροειδής έκανε φοβερή δουλειά στο μαρκάρισμα του Λίμα, του πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ. Ο Ξανθόπουλος πίεσε στη μπάλα, ο Πάντερ έδωσε πνοή στην επίθεση και η δεύτετερη φάση  των κιτρινόμαυρων τα πήγε περίφημα. Με το τρίποντο του Σάκοτα να σηκώνει το ΟΑΚΑ στο πόδι και το 33-21.

Ο Ξανθόπουλος επίσης έκανε τρομερή δουλειά στο πρώτο μέρος, έδωσε ξανά πνοή στην ΑΕΚ στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Οι πάσες του σε Μαυροειδή και Πάντερ έγραψαν το 63-56 στο 32', ο Χάρις βρήκε ξανά τα πατήματά του και ο Σάκοτα έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 68-61 στο 34' που κράτησε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση.

Παρ ότι οι φιλοξενούμενοι οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο time out λειτούργησαν πολύ καλύτερα στην επίθεση μαζεύοντας τη διαφορά στο 40-34, η «βασίλισσα» ήταν πολύ ανώτερη και στάθηκε όρθια απέναντι στην κληρή άμυνα των Ισπανών.

MPV του αγώνα αναδείχθηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλος  και κάτι ακόμα που  ξεχώρισε ήταν οι 20 πόντοι  Μάνι Χάρις που τελείωσε το ματς με 9/13 δίποντα, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ (το κρίσιμο μετά το οποίο σκόραρε για το 76-68) και έδωσε μία ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Οι συνθέσεις:
AEΚ (Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20 (9/13 δίποντα), Τζέιμς 6 (1), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 9, Πάντερ 16 (4), Βασιλόπουλος 1.


ΜΟΥΡΘΙΑ (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Λίμα 4, Όλεσον 10 (1), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ), Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, Σόκο 12 (8 ριμπάουντ)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code