ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 6-2 στο Νίκος Γκούμας

Σαν σήμερα στις 8 Μαΐου το 2002, η ΑΕΚ, κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 6-2 και αποχαιρετά τον Φερνάντο Σάντος.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα ισόβαθμος με την ΑΕΚ, αφού κέρδισε τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η νίκη του με 4-3 στην προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ τού επέτρεψε να ισοβαθμήσει με την «Ενωση», την οποία είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα με 3-2.

Βέβαια η «Ένωση» εκείνη την ημέρα είχε το δικό της πάρτυ, στη Νέα Φιλαδέλφια, όπου ο κόσμος της την αποθέωνε για την εξαιρετική σεζόν που είχε πραγματοποιήσει  και έφτασε πρώτη στην βαθμολογία , κατέκτησε το κύπελλο  και προκρίθηκε στους 16 του UEFA.

Την ίδια στιγμή όμως αποχαιρετά και τον Φερνάντο Σάντος, αφού είχε αποφασίσει να φύγει από τους «κιτρινόμαυρους»στα μέσα του πρωταθλήματος,  μη αντέχοντας άλλο τις μεθόδου του Μάκη Ψωμιάδη. Την ημέρα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση αυτή, καθώς επίσης και η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγκεβιτς.

Η ΑΕΚ μπροστά σε 15.000 κόσμο αποθεώθηκε, δίνοντας του θέαμα . Προηγήθηκε στο 2΄ με το θεαματικό φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα δύο γκολ πριν το ημίχρονο των Ντέμη Νικολαΐδη στο 24΄και Βασίλη Λάκη στο 42΄. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νικολαϊδης και ο Κωνσταντινίδης ανέβασαν το σκορ στο 5-0, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Το 6ο γκολ όπου και όρισε το φινάλε του αγώνα, σκόραρε ο Ίλια ΄Ιβιτς στο 89΄. . Ο Ακης Ζήκος είχε ήδη αποθεωθεί στην αντικατάστασή του από τον Φερούζεμ στο 76’ και πλέον ήταν η ώρα να χαιρετίσει και ο Φερνάντο Σάντος που αρκετή ώρα πριν τη λήξη είχε κρεμάσει στον λαιμό του ένα κασκόλ της ΑΕΚ! Ηταν το κεντρικό πρόσωπο εκείνου του απογεύματος, όμως θα επέστρεφε δύο χρόνια μετά, με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαϊδη. 

Η σύνθεση της ΑΕΚ :

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας (68’ Φόλια) Γκαμάρα, Καψής, Ξενίδης, Ζαγοράκης, Ζήκος (76’ Φερούζεμ) Τσιάρτας, Λάκης, Κωνσταντινίδης (68’ Ιβιτς) Νικολαϊδης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code