ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σπύρος Γιαννιώτης: 3ος μεταξύ των κορυφαίων στην Ιστορία της Μαραθώνιας Κολύμβησης


Ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε την 3η θέση στη σχετική λίστα που έφτιαξε η Swimming Stats βάσει ενός συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης διεθνών διακρίσεων.

Το σύστημα αξιολόγησης έλαβε υπόψη όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ανοιχτής θάλασσας: τη σειρά αγώνων Marathon Swim, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Open Water της FINA, τα παγκόσμια πρωταθλήματα υγρού στίβου και βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008 και μετά, όταν μπήκε το αγώνισμα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκεντρώνει 30 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από το Γερμανό Τόμας Λουρτς με τους 86 βαθμούς και το Ρώσο Βλαντιμίρ Ντιάτσιν με τους 36 βαθμούς.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει αγωνιστεί σε κάθε Ολυμπιάδα στο Μαραθώνιο της κολύμβησης ( 10 χιλιόμετρα) από το 2008.
  • 2008 Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου - 16η θέση
  • 2012 Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου - 4η θέση. Ο Σπύρος έχασε το χάλκινο μετάλλιο για 5 δευτερόλεπτα.
  • 2016 Ολυμπιακοί αγώνες του Ριο - ασημένιο μετάλλιο. Σε μια εκπληκτική κούρσα, ο 36χρονος Έλληνας τερμάτισε με τον ίδιο χρόνο με τον Ferry Weertman (Ολλανδία): 1:52:59:8. Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο φώτο φίνις με πρώτο τον Ολλανδό Ferry Weertman και ασημένιο το Σπύρο Γιαννιώτη.
Ο Γιαννιώτης έχει κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα FINA 10χλμ Μαραθωνίου, το 2011 στη Σαγκάη και το 2013 στη Βαρκελώνη. Ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA του 2015. Το 2012 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου FINA 10χλμ.

Έχει πρωταγωνιστήσει και στην πισίνα με διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων με δυο τελικούς.

Επίσης, ο Γιαννιώτης, επιλέχθηκε από το International Marathon Swimming Hall of Fame ως ο τιμώμενος αθλητής του 2020, που πρακτικά σημαίνει ότι θα δει το όνομά του στη λίστα με τους άριστους, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τελικά το 2021, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊου.

Στο Hall Of Fame της Μαραθώνιας Κολύμβησης εντάχθηκε το 1971 ένας άλλος Έλληνας κολυμβητής, ο αείμνηστος Ιάσων Ζηργάνος, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε τα στενά της Μάγχης πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code