ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ:17 Μαΐου 2003

Ήταν μια μέρα σαν την σημερινή πριν από 17 χρόνια όταν ο Γιώργος Γεωργιάδης με μια υπέροχη ενέργεια έγραφε το 0-1 απέναντι στον Άρη στον τελικό της Τούμπας δίνοντας στον ΠΑΟΚ το 4ο κύπελλο της ιστορίας του.

Μέρες πριν είχε ξεκινήσει το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και όλη η πόλη κινούνταν σε ρυθμούς τελικού κυπέλλου Ελλάδας καθώς δύο ομάδες της πόλης ΠΑΟΚ και Άρης ήταν έτοιμες να αναμετρηθούν μεταξύ τους διεκδικώντας τον το τρόπαιο.
Ημέρα Σάββατο 17 Μαΐου 2003 και πλέον όλα είναι έτοιμα στο γήπεδο της Τούμπας με τον κόσμο του Άρη να μπαίνει στο γήπεδο από νωρίς το μεσημέρι ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν από νωρίς έξω από το γήπεδο σε εστιατόρια και σε καφέ.
Όλο το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ ήταν πανηγυρικό και μέσα σε πολιτισμένα όρια,όπου ξαφνικά άρχισε μια διαμάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν εκεί και με το που έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα ο κόσμος σταμάτησε τον "πόλεμο" και όπως ήταν όλοι στη μέση του δρόμου άρχισαν να φωνάζουν το περιβόητο σύνθημα "σήκωσε το το γα....νο δεν μπορώ να περιμένω".Από εκείνη την στιγμή οι πάντες ήξεραν πως το κύπελλο είναι του ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να χαθεί για κανένα λόγο.
Η έπαρση που υπήρχε στις κερκίδες του λαού του ΠΑΟΚ έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα η οποία ξεκίνησε το παιχνίδι επιθετικά χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες (με Κουκιέλκα και με Γιασεμάκη) ενώ στο 25' ευτύχησε να προηγηθεί με τον Γιώργο Γεωργιάδη να γράφει το 0-1 καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν φιλοξενούμενος σε εκείνο το παιχνίδι αλλά μόνο στα χαρτιά αφού ο κόσμος του ηταν διπλάσιος από αυτόν του Άρη.
Μόλις έγινε το 0-1 για πολλούς το παιχνίδι είχε κριθεί και έμενε απλά να περάσει ο χρόνος.Έτσι και έγινε,ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι,δημιούργησε κι άλλες φάσεις ενώ η μία φάση που κατόρθωσε να κάνει η ομάδα του Άρη (με τον Μόρρις τον κεντρικό της αμυντικό) στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατέληξε στο δοκάρι χωρίς να καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού και έτσι ο δικέφαλος του βορρά στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για το 2003.
Για όλο τον κόσμο αυτό το παιχνίδι θα μείνει αξέχαστο και όλοι θα θυμούνται όχι μόνο το "σήκωσε το το γα....νο" αλλά και την απίστευτη γκολάρα που σημείωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code