ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η πίεση από την Επιτροπή Αθλητών της World Athletics «έπιασε τόπο»


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WorldAthletics) έλαβε μια σημαντική απόφαση, μετά από δυναμική παρότρυνση της Επιτροπής Αθλητών της, τη διεξαγωγή Εθνικών Πρωταθλημάτων ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, στις 8-9 Αυγούστου 2020.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από συντονισμένες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς [της νεοσύστατης παγκόσμιας ένωσης για τα αθλητικά καλεντάρια (GlobalCalendarUnit), της Επιτροπής Αθλητών, καθώς και τις περιφερειακές Ομοσπονδίες, τις Ομοσπονδίες μέλη της WorldAthletics και τους διοργανωτές των διεθνών μίτινγκ (DiamondLeague, ContinentalTour κ.ά.),], με στόχο να βοηθηθούν οι αθλητές ενόψει της ολυμπιακής προετοιμασίας τους για το 2021. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι αυτό το διήμερο να αποτελέσει μία άτυπη Παγκόσμια Γιορτή του Στίβου και του Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού, Σεμπάστιαν Κόου, δήλωσε σχετικώς τα ακόλουθα:

«Κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνει η ανθρωπότητα, αλλά ξέρουμε ότι, η πανδημία είναι σε διαφορετικό επίπεδο από χώρα σε χώρα, όπως και οι ενέργειες που γίνονται για να την αντιμετωπίσουν. Για τούτο προσπαθούμε να δώσουμε κάποια κατευθυντήρια γραμμή, κάποιες βάσεις, στις Ομοσπονδίες μέλη μας, για να προετοιμαστούν και να σχεδιάσουν την αγωνιστική δράση τους ενόψει της νέας χρονιάς.

Αν καταστεί δυνατόν, από τις αντικειμενικές συνθήκες, έχουμε στα πλάνα μας μια ετεροχρονισμένη σεζόν, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020, ώστε να βοηθήσουμε τους αθλητές να δουν πού βρίσκονται από αγωνιστικής πλευράς, ύστερα από τις αντιξοότητες, λόγω κορωνοϊού, στην τρέχουσα περίοδο.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η αθλητική δράση θα γίνει κατορθωτή με αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων στο Βόρειο Ημισφαίριο, νοουμένου ότι δεν θα εμποδίσουν τις διοργανώσεις οι περιορισμοί διακίνησης, που ισχύουν λόγω πανδημίας. Ασφαλώς και ο αθλητισμός εξαρτάται από τις εξελίξεις στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά θεωρούμε ότι είναι καλό να σώσουμε ελπίδα με τους σχεδιασμούς μας, για επιστροφή στην ομαλότητα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code