ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βγάζουμε Λευκή Κάρτα #WhiteCard - Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

To 2014, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όρισε την 6η Απριλίου, ως Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, με σκοπό να τιμήσει το ρόλο που παίζει ο Αθλητισμός στην κοινωνία, είτε με την ενθάρρυνση γι’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, είτε χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως όχημα για ανάπτυξη σε περιοχές που πλήττονται από φτώχεια, ανισότητες και συγκρούσεις.

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού – ξεκίνησε και η Διεθνής Καμπάνια, #WhiteCard – ως σημείο αναφοράς στην κίτρινη και κόκκινη κάρτα  που σημαίνουν τιμωρία - και σε προσκαλεί να μήν τιμωρήσεις αλλά να δημιουργήσεις μία πραγματική θετική αλλαγή.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο αθλητισμός μπορεί να εμπνεύσει, να δώσει θάρρος και ελπίδα για το μέλλον, καθώς είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της αδελφοσύνης και της συνεργασίας. Στην παρούσα κρίση, η Διεθνής Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη που γιορτάζεται στις 6 Απριλίου, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ μας, με αδιαχώριστο τρόπο μέσω του αθλητισμού. Αυτή τη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οργανώνουμε μια ψηφιακή πρωτοβουλία ή συμμετέχουμε στην εκστρατεία #WhiteCard για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να συμμετάσχουμε σε ένα παγκόσμιο και ψηφιακό κίνημα αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, μέλος της ΔΟΕ.

Η #WhiteCard είναι σύμβολο δέσμευσης για ειρηνευτικές προσπάθειες σε όλο τον κόσμο, και όπου οι μικρές δράσεις κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτήν τη προσπάθεια συμμετείχαν και κορυφαίοι Έλληνες αθλητές κι Ολυμπιονίκες, ο Περικλής Ιακωβάκης, ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο στα 400 μ. με εμπόδια, ο οποίος από το 2017, είναι Μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, ο «βασιλιάς» των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας και η σύζυγός του – αθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μηλιούση, η μπασκεμπολίστρια Εβινα Μάλτση, ο κολυμβητής Ανδρέας Βαζαίος, και πολλοί πολλοί άλλοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code