ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το όνομά μου είναι Μέσι, Λιονέλ Μέσι (Video)


Πλάκα μας κάνεις ρε Λίο;;;  Δεν χρειάζεται να μας πεις πως σε λένε...

Σε ξέρουν μέχρι και οι πέτρες στην Παπούα Νέα Γουινέα... μέχρι και η μεγάλη κόκκινη μέδουσα, που ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό στα 4,900 πόδια... μέχρι και η δήμαρχος (Λίλιαν Στεφανάκη) της Γαύδου!

Ακόμα και στις λιγοστές αλάνες που έχουν απομείνει στον πλανήτη μας... αν πας σε ένα παιδάκι που παίζει μπάλα και το ρωτήσεις τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, δεν θα σου πει ποδοσφαιριστής.Θα σου απαντήσει θέλω να γίνω Μέσι!
Εντάξει, για να λέμε αλήθειες... θα βρεις και πολλά παιδιά που θέλουν να γίνουν Κριστιάνο!


Μια φορά κι έναν καιρό...

Πριν σχεδόν 33 χρόνια, σε ένα Ιταλικό νοσοκομείο στο Ροσάριο της Αργεντινής γεννήθηκε ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι (όπως είναι το πλήρες όνομα του).
Σε ηλικία 5 χρονών εντάχθηκε σε μια τοπική ομάδα (Γκραντόλι) όπου προπονητής ήταν ο πατέρας του.Το 1995 (3 χρόνια μετά δηλαδή) εντοπίζει το ταλέντο του η γνωστή Νιούελς Όλντ Μπόις και τον κάνει δικό της.
Στην ηλικία των 10 ετών, κι ενώ είχε ύψος 1,11 μέτρα, ο μικρός Λίο διαγνώστηκε με ορμονική αρρώστια.Κάτι που σήμαινε πως ο οργανισμός του, δεν θα είχε μια φυσιολογική ανάπτυξη και πως χωρίς ορμόνες μεταβολισμού, το ύψος του θα έφτανε το πολύ στο 1,50.

Εκείνη την εποχή στην Αργεντινή, παρότι τον ήθελαν αρκετές ομάδες, καμία δεν επιθυμούσε να πληρώσει την θεραπεία του, μιας και υπήρχε οικονομική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.Επίσης, η οικογένεια Μέσι δεν μπορούσε να αγοράσει την θεραπεία... που το κόστος της έφτανε τις 27.000 ευρώ!


Το 2000, ο Λιονέλ με τον πατέρα του, ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για μία σειρά από δοκιμές με τη Μπαρτσελόνα.Μετά από 1 μήνα δοκιμών, η Λα Μασία (περίφημη ακαδημία της Μπάρτσα) αναλαμβάνει το κόστος της θεραπείας του αλλά και την εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή.Ο Μέσι γίνεται επίσημα μέλος των μπλαουγκράνα (Μάρτιο του 2001) και στην οικογένεια του προσφέρεται συμβόλαιο, με ένα σπίτι και 4.000 δολάρια μηνιαίως.

Τον Οκτώβριο του 2004, το παιδί - θαύμα υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπάρτσα και σε ηλικία 17 ετών και 310 ημερών γίνεται ο πιο νέος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Καταλονίας.
Από κει και πέρα ακολουθεί μια υπέρλαμπρη καριέρα 16 ετών, η οποία καριέρα είναι μόνο με την ομάδα της Ισπανίας μέχρι και σήμερα.


Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο εμείς;;
Η φωτογραφία τα λέει όλα... 33 τίτλοι για τον σούπερ στάρ των Καταλανών και συνεχίζει...

Όσο για την Εθνική ομάδα της χώρας του, δεν μπορούμε να πούμε πως η πορεία του εκεί είναι ανάλογη, μιας και δεν έχει κάποιον τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση.
Το μόνο που έχει να επιδείξει από τίτλους, είναι μία πρώτη θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο νέων (U20) το 2005 και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.


Χρυσές μπάλες (6), χρυσά παπούτσια (6), ουκ ολίγες βραβεύσεις, αρκετά προσωπικά και ομαδικά ρεκόρ... πολλά γκολ (697) και ασίστ (289) σε όλες τις διοργανώσεις!!

Για να μην σας κουράσουμε άλλο όμως, ας βάλουμε και μία τελεία.Για τον Μέσι και το μοναδικό του αριστερό πόδι, μπορούμε να γράφουμε μέχρι την Πρωτομαγιά και όχι μόνο...

Καλές οι φωτογραφίες του από παιδί έως σήμερα, καλές οι πληροφορίες με το πως ξεκίνησε και που έχει φτάσει, αλλά μιλάμε για μπάλα... και το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, είναι θέαμα... και κυρίως γκολ και όμορφες συνεργασίες.Το ποδόσφαιρο και κάθε άθλημα είναι δράση και εκεί θα πάμε...

Πάρτε θέση στον καναπέ σας, γιατί ακολουθούν 20 υπέροχα τέρματα του Αργεντινού παικταρά...

MY NAME IS MESSI, LIONEL MESSI

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιώργο Ιωαννίδη ένα από τα καλύτερα άρθρα σου.. Αφιέρωμα σταθμός, είναι αξιέπαινω συγχαρητηρίων!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επι τελους Ιωαννιδη ασχοληθηκες με μεγαλο ονομα του ποδοσφαιρου .Δεν περιμενα τιποτε λιγοτερο απο το εξαιρετικο αφιερωμα που εκανες στον Μεσι,χωρις περιτες φλυαριες περιεγραψες την πορεια του με εικονες και video με τα εκπληκτικα του γκολ .Σ ευχαριστουμε !!!

 




Ad Code