ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

To Wimbledon κέρδισε τον αγώνα με τον Κορονοϊο

Το τουρνουά αντισφαίρισης Wimbledon για 17 χρόνια πλήρωνε μεγάλα ποσά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης πανδημίας.

Γράφει η Τσαμπίκα Κουτούζη 

Το 2002 είχε ξεσπάσει ο ιός SARS, επρόκειτο για Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο, το οποίο όμως δεν είχε τις τραγικές επιπτώσεις του σημερινού Covid-19. Ο ιός δεν μεταδιδόταν με την ίδια ευκολία και συχνότητα, ούτε και ήταν τόσο επιθετικός όσο ο τωρινός.

Ο  ιός αυτός έγινε η αφορμή για το τουρνουά τένις Wimbledon, το οποίο αποφάσισε να πληρώνει 2 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω στο ασφαλιστήριο του, έτσι ώστε να καλύπτεται από μια ενδεχόμενη πανδημία. Σήμερα καταλήγουμε πως για 17 ολόκληρα χρόνια οι διοργανωτές πλήρωναν ασφάλεια χωρίς την ύπαρξη ενός φανερού κινδύνου.

Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν σε ασφάλιστρα για πανδημία παραπάνω από 27 εκατ. στερλίνες (34 εκατ. δολάρια). Τώρα, που το τουρνουά ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, θα εισπράξουν 114 εκατ. στερλίνες (περίπου 141 εκατ. δολάρια).

Φυσικά το ποσό δεν είναι ισάξιο του τουρνουά, το όλο όμως εγχείρημα υπογραμμίζει την προνοητικότητα της ομάδας του Wimbledon και ξεχωρίζει ανάμεσα σε κυβερνήσεις χωρών που βρέθηκαν απροετοίμαστες στο ξέσπασμα μιας πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code