ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τέλος η Superleague 2 από την ΕΡΤ; Τι συζήτησαν Επιτροπή και Αυγενάκης



Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην –προς το παρόν περιορισμένη- άρση των μέτρων, οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.

Όπως είχαμε προϊδεάσει ότι θα συμβεί και στο προηγούμενο άρθρο μας, σε τηλεδιάσκεψη προχώρησαν σήμερα (28/4) το μεσημέρι, τα μέλη της ειδικής 7μελούς επιτροπής των Super League 2 – Football League με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Στην τηλεδιάσκεψη οι δύο πλευρές αντάλλαξαν τις απόψεις τους για το μέλλον τόσο της τρέχουσας σεζόν, όσο και των δύο κατηγοριών και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Εν τω μεταξύ χθες (27/4), προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών της επιτροπής στην οποία αποφασίστηκαν τα 5 ζητήματα που θα έθεταν σήμερα υπόψη του Υφυπουργού.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, εξετάστηκε εάν και κατά πόσον είναι εφικτό να επανέλθουν οι δύο κατηγορίες σε όσο το δυνατόν πιο «κανονικούς» αγωνιστικούς ρυθμούς, μετά τη διακοπή που προηγήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δυο κατηγορίες και ειδικότερα η υγεία και ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, η οικονομική στήριξη των ομάδων (υπό τη μορφή  επιχορήγησης για τη ζημία που έχουν υποστεί με την αναστολή κάθε αγωνιστικής δράσης), και φυσικά, η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των αθλητικών και γηπεδικών εγκαταστάσεων.

 Ένα ακόμα θέμα το οποίο μάλιστα, απασχόλησε αρκετά τους συμμετέχοντες, ήταν και το «τηλεοπτικό τοπίο». Ειδικότερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως η 2 διοργανώσεις δεν θα μπορούν πλέον να υπολογίζουν στα χρήματα που δίνονται από την ΕΡΤ, αφού χαρακτήρισε δύσκολο το να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την επόμενη σεζόν. Ο Υφυπουργός συμβούλεψε τις ομάδες να αναζητήσουν άλλη τηλεοπτική στέγη για την μετάδοση των αγώνων τους.

Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πληροφορίας που είχε διαρρεύσει και ήθελε την ΕΡΤ να μην καταβάλει τις δύο τελευταίες δόσεις, αν δεν το πρωτάθλημα δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί.
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, που είχαν τα υψηλότερα συμβόλαια στην κατηγορία, η απώλεια εσόδων θα ξεπερνούσε τα 200.000 και 750.000 αντίστοιχα, από τα χρήματα που δικαιούνταν.

Τελικά, η τηλεδιάσκεψη δεν έλαβε κάποια απόφαση καθώς και οι δυο πλευρές βρίσκονταν εν αναμονή του σημερινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού και των αποφάσεων της κυβέρνησης.
Αυτό πάντως που συμφωνήθηκε ήταν να υπάρξει νέα επαφή τους στο μέλλον, ίσως εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως έγινε σαφές από τις αντίστοιχες δηλώσεις και ανακοινώσεις.

 Ειδικότερα, παραθέτουμε τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω ανάρτησής του στο twitter:
«Τηλεδιάσκεψη με @Sl2 FL για να με ενημερώσουν ως προς τους προβληματισμούς τους εν όψει της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας. Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα στήριξης & το μέλλον των ποδοσφαιρικών διοργανώσεών τους».

Επίσης παραθέτουμε την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής
«Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή της Επταμελούς Επιτροπής της SL2-FL, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά, Ιάλυσος, Τρίκαλα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Η 7μελής επιτροπή παρέθεσε τους προβληματισμούς της για την επόμενη ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στον Υφυπουργό, ο οποίος τους άκουσε και ζήτησε να ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη –μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού- όπου θα κατατεθούν πλέον επίσημες προτάσεις για τα μέτρα στήριξης και το αύριο των διoργανώσεων.».

Τέλος, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, δήλωσε τα παρακάτω:
«Πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίσει ενιαία για την επόμενη μέρα. Προέχει η υγεία των ποδοσφαιριστών. Αν έχουμε διαβεβαίωση των αρχών για την ασφάλεια τους είμαστε ανοιχτοί στο να ξεκινήσουμε.
Είναι πάντως δύσκολο να ξεκινήσουμε. Από εκεί και πέρα, θα γίνει ότι αποφασίσουν οι ομάδες. Εγώ τη βούληση των ΠΑΕ εκφράζω, δεν εκπρόσωπο κάποια ομάδα».

 Όσο αναφορά στην αναδιάρθρωση σημείωσε:
«Όλα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν αποφασίσει η κυβέρνηση να στηρίξει την επόμενη ημέρα συζητάμε τα πάντα».

Για την οικονομική στήριξη της ΦΙΦΑ:
«Φυσικά δικαιούμαστε στήριξη. Τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν μετά την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. και την επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σήμερα, Τρίτη (28/4).
Αναμένουμε το ραντεβού με τον ΠΣΑΠ και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ενώ περιμένουμε και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code