ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Superleague 2: Τηλεδιάσκεψη για την επόμενη μέρα



Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα μας άρθρα, στην “Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής Κατηγορίας” (η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League) υπάρχουν εδώ και καιρό ζυμώσεις, εν αναμονή των εξελίξεων της επιδημίας, που θα κρίνουν το μέλλον των δύο πρωταθλημάτων.

Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής, εξέλιξη είναι χωρίς αμφιβολία, η πραγματοποίηση του Διοικητικού Συμβούλιου (μέσω τηλεδιάσκεψης) το μεσημέρι της Πέμπτης (23/4) υπό το συντονισμό του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκου, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα δεδομένα και να γίνει ένας αρχικός προγραμματισμός της επόμενης ημέρας.

Στην τηλεδιάσκεψη, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, συμμετείχαν τόσο οι 12 ομάδες της Super League 2, όσο και 3 εκπρόσωποι της Football League.

Κατά τη διάρκεια της, οι ομάδες τοποθετήθηκαν εκφράζοντας τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, με την πλειονότητά τους  να μην επιθυμεί τη συνέχιση των 2 πρωταθλημάτων, λόγω του υψηλού κόστους, ενώ παράλληλα υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο και για τους παίκτες, ιδιαίτερα για τους ξένους.

Επιπλέον, άπαντες συμφώνησαν πως προέχει η υγεία των συμμετεχόντων και πως δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την εμφάνιση κάποιου κρούσματος που θα οδηγούσε το πρωτάθλημα εκ νέου σε λουκέτο.

Πάντως, παρά την σύμπνοια των απόψεων, οι ομάδες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κάποια απόφαση ή αποτέλεσμα και θα περιμένουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την άρση των μέτρων, όπως και τις θέσεις της UEFA και της ΕΠΟ.

Εκείνο πάντως που αποφασίστηκε, ήταν ο ορισμός μιας 7μελούς επιτροπής, με σκοπούς:
Α) την οικονομική αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επιδημίας, ώστε να υπάρχουν κάποια δεδομένα,
Β) τις επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δηλαδή τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ αλλά και τον ΠΣΑΠ. Ειδικά για το τελευταίο, η επιτροπή έχει ήδη στείλει σχετικές επιστολές, οπότε και αναμένεται κάποια νέα τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή των φορέων τις επόμενες ημέρες.

Την επιτροπή αποτελούν: 
4 εκπρόσωποι ομάδων της Super League 2: Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκης (Χανιά), Κολοκυθάς (Λεβαδειακός),
2 εκπρόσωποι ομάδων της Football League: Αϊβάζογλου (Τρίκαλα), Χατζηνικήτας (Ιάλυσος),
και ο πρόεδρος της Ένωσης SL2/FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Φυσικά, το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες δείχνουν θετικές στο να συζητήσουν αυτό το σενάριο, ζητούν όμως και την ανάλογη οικονομική κάλυψη από την Πολιτεία προς τους συλλόγους σε βάθος τριετίας και ιδιαίτερα για τις ομάδες που θα ανέβουν από την Football League.

Περισσότερα για το θέμα της αναδιάρθρωσης σε επόμενο μας άρθρο.

Τέλος, παραθέτουμε σχετικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σμύρνης και μέλους της 7μελούς επιτροπής, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη:

"Είμαστε σε καραντίνα με το ποδόσφαιρο και έχουμε μία πολύ μικρή ενασχόληση με την δουλειά μας, όσο μας επιτρέπεται. Στο δικό μας μυαλό είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε πολύ για ποδόσφαιρο και αθλήματα, γιατί στην Ελλάδα είναι χόμπι. Έχουμε μόνο ζημιογόνες επιχειρήσεις και πτωχευμένα πρωταθλήματα, λίγο πολύ ακόμη και στις ομάδες της Α' Εθνικής πρέπει να μπαίνουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες. Δεν είναι κερδοφόρες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Έχει να κάνει με το πλαίσιο. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν έσοδα και έξοδα, στην Ελλάδα μόνο έξοδα. Δεν ισχύει μόνο για τους τρεις-τέσσερις μεγάλους. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι 30. Δεν υπάρχουν έσοδα από τα εισιτήρια, ούτε από τα τηλεοπτικά. Από που; Από τα λίγα που δίνει η NOVA και τα σχεδόν καθόλου που δίνει η ΕΡΤ; Με το ζόρι η ΕΡΤ έδωσε τα μισά χρήματα για τον έναν χρόνο και όχι για τους δύο.
Τώρα έχουμε την απόλυτη φτωχοποίηση. Οι περισσότερες ομάδες δεν θέλουν να κατέβουν γιατί υπάρχουν μόνο έξοδα. Οι παράγοντες δυστυχώς δεν παίρνουν έγκαιρα αποφάσεις. Η συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές για τα χρήματά τους έπρεπε να έχει γίνει ήδη και όχι να γίνει τον Μάιο. Από εκεί και πέρα, ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη για την υγεία τους. Εμείς σαν ιδιοκτήτες μπορούμε να προσφέρουμε εγγυήσεις; Οι παίκτες θα μας πουν, εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε, αλλά εγγυηθείτε για την υγεία μας.
Να σας πω και ένα άλλο σενάριο; Νοσεί ένας παίκτης και χάνει την ζωή του. Η οικογένειά του δεν θα έχει απαιτήσεις επειδή το έπαθε σε εργασιακό χώρο; Ποια από τις μεγάλες ομάδες μπορεί να εγγυηθεί; Γι' αυτό σας λέω ότι δεν θα παιχτεί ούτε ένα λεπτό ποδόσφαιρο! Εμείς θα ζητήσουμε από τους ποδοσφαιριστές μας να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί. Θα υπογράψουν; Οχι. Είναι οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ, το ιατρικό τιμ και η διοίκηση, δεν είναι λίγα τα άτομα.»
Στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πολλά τα δισεκατομμύρια, θα βρουν τρόπο γιατί έχουν πολύ σοβαρό λόγο. Εμείς γιατί να ρισκάρουμε; Για τα ψίχουλα της NOVA; Τα τηλεοπτικά είναι πολύ λιγότερα απ' αυτά που έχουν να διαθέσουν οι ομάδες μέχρι το φινάλε της σεζόν. Μόνο δύο ομάδες θέλουν να παίξουν απ' όλες τιςε επαγγελματικές κατηγορίες. Είδατε την UEFA να μιλάει για τις μικρές κατηγορίες;» ενώ όταν οι παρουσιαστές του είπαν ότι ο κ. Μποροβήλος φάνηκε σίγουρος ότι θα παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο απάντησε: «Αν μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Μποροβήλος θα παίξουμε αύριο.
Η μείωση των εσόδων θα μετρήσει από τη ημέρα που σταμάτησε το Πρωτάθλημα. Από την εποχή που ο ΟΠΑΠ πήγε σε ιδιώτες στις μικρές κατηγορίες δεν δίνει χρήματα. Στην ουσία έχουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που το λέμε επαγγελματικό. Πλην των πέντε ομάδων, όλες οι άλλες νοσούν"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code