ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Superleague 2: Άγνωστο το μέλλον για τους Ποδοσφαιριστές



Καθώς μπαίνουμε στα μέσα του Απριλίου και ελλείψει αγωνιστικών ειδήσεων, το ζήτημα που θα μας απασχολήσει στο σημερινό μας άρθρο, είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που οφείλεται στην επιδημία και δημιουργεί τριβές ανάμεσα στην Ομοσπονδία, τις ομάδες και τους παίκτες της Superleague 2.


Συγκεκριμένα, ως κεντρικό ζήτημα, έχει αναδειχθεί η απόφαση που έλαβε η ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη (9/4) για αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, με το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, δηλαδή τον ΠΣΑΠ, να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική και αντιδεοντολογική»
 Συγκεκριμένα, η Ε.Π.Ο. εκμεταλλευόμενη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, προέβη στην παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για παροχή έννομης προστασίας αναστέλλοντας το δικαίωμά τους να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων μέχρι την 30.6.2020.»

 Για το ίδιο ζήτημα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, μιλώντας στον Σπόρ FM 94.6, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στην απόφαση της ΕΠΟ:

«…Πρόκειται για το πιο αντεργατικό μέτρο που έχω ακούσει ποτέ. Δεν υπάρχει άλλος κλάδος και σας το διαβεβαιώνω αυτό, που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διεκδικήσει χρήματα που του οφείλονται τέσσερις και πέντε και έξι μήνες πριν. Χρήματα που έχουν διακανονιστεί από παλιές οφειλές. Μόνο εμείς για άλλη μία φορά θα υποστούμε όλο το βάρος. Το ξαναλέω, είναι ό,τι πιο αντεργατικό έχει συμβεί και θέτω τον πρόεδρο της ΕΠΟ, προ των ευθυνών του».

Την ίδια ώρα, παράλληλα με τις συζητήσεις που γίνονται στην Super League για μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κατά 30-50% και εν αναμονή της εισήγησης του διεθνούς ελεγκτικού οίκου ,το ίδιο ζήτημα φαίνεται να απασχολεί έντονα και τον κόσμο της Superleague 2 τη στιγμή μάλιστα που τόσο οι ομάδες, όσο και οι ποδοσφαιριστές, βιώνουν μια πολύ πιο σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Βεβαίως και εδώ βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, με τους παράγοντες του χώρου να δείχνουν με τη στάση τους διαφορετικές κατευθύνσεις ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης βρέθηκε στα Γιάννενα την προηγούμενη εβδομάδα  και συναντήθηκε με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προτείνοντας τους δραστικές μειώσεις συμβολαίων και περικοπών στις απολαβές τους. 

Ωστόσο για το ίδιο θέμα, ο παράγοντας του Καραϊσκάκη, Νίκος Καγιούλης, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Metropolis 95.5 πως:

«Δεν νομίζω στη Σούπερ Λιγκ 2 να μειωθούν τα συμβόλαια των παικτών. Αυτό γίνεται μόνο στα μεγάλα Πρωταθλήματα. Οι δικοί μας παίκτες έχουν πάρει πρόγραμμα από το προπονητικό τιμ κι όσο είναι εφικτό το ακολουθούν και περιμένουν τι θα γίνει.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code