ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Superleague 2: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Η άφιξη της παγκόσμιας επιδημίας του κορονοιού, «έσκασε σαν βόμβα» στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων του πλανήτη και όπως ήταν φυσικό, ανάμεσα στα πολλά «θύματα» του, περιλαμβάνονται ήδη και όλες οι αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος της Superleague 2. 
Ήδη από τις 12/3 η διοργανώτρια αρχή, αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής και την αναβολή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση αυτή δημιούργησε, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση σε όλους τους εμπλεκόμενους του χώρου, ιδιαίτερα δε στους πρωταγωνιστές των γηπέδων, σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης, οι αθλητές και τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, υπάγονται στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Με τη σειρά της η Ένωση, αφού ευχαρίστησε με σχετική ανακοίνωση την Κυβέρνηση για τη στήριξη των μελών της, στηρίζει πρωτοβουλίες και εθελοντικές δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν η εθελοντική αιμοδοσία, με τους φιλάθλους να καλούνται να συμμετέχουν σε αυτή, αλλά και η δωρεά ιατρικού υλικού, όπου αυτό απαιτηθεί.

Στα του ποδοσφαίρου, η αναβολή του πρωταθλήματος οδήγησε στο να ξεκινήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι στην κατηγορία, το εάν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ως το τέλος ή αν θα τερματιστεί πρόωρα, ποιοι θα ανεβούν στην μεγάλη κατηγορία και ποιοι θα υποβιβαστούν.

Επιπλέον, για μια ακόμα φορά, τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης των μικρότερων κατηγοριών καλά κρατούν, με επικρατέστερο αυτό που θέλει τις Superleague2 και Football League να «συγχωνεύονται» σε ένα πρωτάθλημα 28 ομάδων με δύο ομίλους των 14, χωρισμένων με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια. 

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι κανένα από τα παραπάνω σενάρια δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ενώ παράγοντες και ομάδες δείχνουν να διαφωνούν μεταξύ τους για την όποια πιθανή εξέλιξη.

Όπως και να έχει, οι επόμενες μέρες, (με σημαντική ημερομηνία όπως φαίνεται την 14η Απριλίου) κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον και πιθανές εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code