ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ: Ένα story μόνο με αγκάθια και όχι ροδοπέταλα

Σαν σήμερα ιδρύεται στην Αθήνα από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης ή αλλιώς ΑΕΚ.
Πέρασαν 96 ολόκληρα χρόνια από τότε, σχεδόν αιώνας. Ένας σύλλογος που ποτέ δεν του στρώθηκε ο δρόμος με ροδοπέταλα αλλά με αγκάθια, τα οποία και έπρεπε να περάσει ματώνοντας, εάν ήθελε να φτάσει στην κορυφή.

Ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη αλλά στο άρθρο θα αναφερθεί μονάχα η ποδοσφαιρική ΑΕΚ και όχι όλα τα τμήματα της.

Η Ένωση ένιωσε τον μεγαλύτερο πόνο των αγκαθιών πρόσφατα, με την πτώση της στην Γ' Εθνική και ξεκινώντας από το 0. Τα κατάφερε όμως, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της και τώρα πρωταγωνιστεί ξανά στα μεγάλα σαλόνια, τόσο εγχώρια όσο και ευρωπαϊκά.

Η ιστορία των κιτρινόμαυρων, θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που τώρα βιώνει η χώρα μας. Η ΑΕΚ ήταν μία ομάδα που κάποτε ήταν στα πάνω της και την λάτρευε ο φίλαθλος και υγιής κόσμος του αθλήματος. Ο σύλλογος αντιμετώπισε τρελά οικονομικά προβλήματα, με ποσά αδιανόητα, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν ως χρωστούμενα σε διάφορα φυσικά και εταιρικά πρόσωπα. Το ποσό αυτό κάποτε ανήλθε στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Οι κιτρινόμαυροι, όμως έπρεπε να παλέψουν με ότι είχαν και τα κατάφεραν σε υπέρτατο βαθμό, αφού παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε μετά εποχή Νικολαΐδη, είχαν το... «θράσος» να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να μην αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Η ΑΕΚ φθάνει στο ύστατο σημείο, να πάρει μία πολύ σκληρή απόφαση που θα πονούσε σίγουρα όλους τους φίλους της και μη. Να αγωνιστεί στην Γ' Ερασιτεχνική Κατηγορία, προκειμένου να σβήσει τα χρέη της και να κάνει μια νέα αρχή. Πρόσωπο- ηγέτης αυτής της προσπάθειας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που την βοήθησε κάποτε να γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία της. Ο ίδιος υπόσχεται νέο γήπεδο, κάτι που τελικά πραγματοποιείται, ο ίδιος υπόσχεται ότι θα ειδοποιήσει τους αντιπάλους για το πότε θα πρέπει να την φοβηθούν την ομάδα. Τελικά χωρίς καν να ειδοποιήσει, η Ένωση κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα, στον τρίτο χρόνο της επιστροφής της στην μεγάλη κατηγορία. Πού να ειδοποιούσε κιόλας δηλαδή...

Η ΑΕΚ καταφέρνει να ανέβει «τρένο» τις κατηγορίες και να σφραγίσει την επιστροφή της, αμέσως με την πρώτη χρονιά της επανεμφάνισης της, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά, αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, να βγει 2η στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στα σαλόνια του Champions League. Δυστυχώς για την ίδια, δεν κατάφερε την επόμενη αγωνιστική χρονιά να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο συνέχισε στο Europa League. Μία χρονιά ονειρεμένη για κάθε φίλο και ποδοσφαιριστή της ομάδας. Η Ένωση κατακτά το πρωτάθλημα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ακόμα υποστηρίζει ότι η εικόνα που είδαμε με τον μεγαλομέτοχο του να οπλοφορεί και να «κόβει βόλτες» στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ναι, στην Ζιμπάμπουε ίσως, στην Ελλάδα της Ευρώπης όχι όμως. Η ίδια κάνει μία απίστευτη εμφάνιση και στο Europa League, ρε Μασούντ βάλτο...να πάει τελικό η ομάδα! Δεν σταματάει εκεί η ανηφόρα της ΑΕΚ, την επόμενη χρονιά θέλησε να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στην μέση την περασμένη σεζόν, να μπει στους ομίλους του Champions League, ναι ... το κατάφερε και φυσικά! Όχι που θα το άφηνε στην μέση...

Η Ένωση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, όχι μόνο γι' αυτά που έχει καταφέρει να επιτύχει αλλά και για τα όσα πρεσβεύει . Το άρθρο είναι ο μικρότερος φόρος τιμής για τα όσα έχει περάσει και μας έχει χαρίσει όλους τους υγιής φιλάθλους του αθλήματος. Για να γράψουμε όλα όσα έχει ζήσει θα πρέπει να εκδώσουμε ίσα με 70 τόμους.

Χρόνια πολλά ΑΕΚ, χρόνια πολλά ιδέα!

Τίτλοι στο Ποδόσφαιρο
Πρωταθλήματα Ελλάδας (12): 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 2018.
Κύπελλα Ελλάδας (15): 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002, 2011, 2016.
Σούπερ Καπ (2): 1989, 1996.
Λιγκ Καπ (1): 1990.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code