ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Siwaphiwe Myataza: Ανησυχεί για τις ποδοσφαιρίστριες που ανήκουν στην LGBTQ+




Το Cape Town της Ν. Αφρικής μπήκε σε καραντίνα την Παρασκευή 27/03 λόγω Covid-19. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση ενός μήνα η ακόμη και σε πρόστιμο.
Η πανδημία έχει πλήξει 1000 άτομα στην χώρα αλλά δεν μετράει κανέναν νεκρό μέχρι τώρα.

Η Siwaphiwe Myataza ωστόσο, μία δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική και τον αθλητισμό, προβληματίζεται για τις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες που ανήκουν στην LGBTQ+ κατά την διάρκεια αυτού του εγκλεισμού. "Πολλές από τις αθλήτριες αυτές δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους από την στιγμή που τις κατακρίνουν για τον τρόπο που φέρονται, τον τρόπο που μιλούν, που περπατούν ή ακόμα και για το ντύσιμό τους. Η σεξουαλικότητά τους είναι πάντα θέμα συζήτησης στο σπίτι."


Βέβαια δεν πιστεύει πως όλες οι γυναίκες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι  LGBTQ+ άτομα.

Παράλληλα μας εξηγεί ότι μπορεί ποδοσφαιρίστριες από όλο τον κόσμο να πέσουν θύματα διακρίσεων από τα μέλη της οικογένειας, αλλά τονίζει την κατάσταση στην χώρα της διότι οι μαύρες οικογένειες δεν είναι τόσο ανεκτικές όσον αφορά τα μέλη της κοινότητας LGBTQ +. 

"Είμαστε queer και είμαστε εδώ!" είναι ο τίτλος μιας νέας έκθεσης για τους LGBTQ + Νοτιοαφρικανούς, η οποία αποκαλύπτει ότι αν και η ανοχή αυξάνεται στη χώρα, ένα τεράστιο ποσοστό από τους  LGBTQ + Νότιας Αφρικής γνωρίζει κάποιον που έχει δολοφονηθεί για την σεξουαλικότητά του. Οι κίνδυνοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί για τους μαύρους LGBTQ + ανθρώπους.

Έρευνα που έγινε, δείχνει ότι μόνο οι μισοί μαύροι άνθρωποι LGBTQ + είναι απόλυτα ανοιχτοί για τη σεξουαλικότητά τους. Η μαύρη κοινότητα LGBTQ + είναι πιο πιθανό να είναι θύματα σωματικής βίας από ό,τι σε άλλες ομάδες φυλών.Ο φόβος ειδικά για την οικογένεια, εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για πολλά μέλη της κοινότητας LGBTQ +.

Όμως υπάρχει και μία αυξανόμενη τάση από κάποιους να βοηθήσουν και να προστατέψουν αυτά τα μέλη."Αισθάνομαι ότι όλοι πρέπει να είμαστε καλύτερα μορφωμένοι και όλο και πιο ανεκτικοί όταν πρόκειται για ανθρώπους LGBTQ +.Αυτό δεν θα το έλεγα μόνο σωστή κίνηση αλλά και ένα χτύπημα στην τοξικότητα που πηγάζει από πεπαλαιωμένες απόψεις σχετικά με την σεξουαλικότητα", συνέχισε στον λόγο της η Myataza.


Για να επανέλθουμε στις αθλήτριες μας το πρωτάθλημα τους ξεκίνησε πέρυσι μετά από χρόνιες υποσχέσεις."Γιορτάζω το πρωτάθλημα, επειδή η Νότια Αφρική έχει τελικά βλέπει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες των γυναικών να μάχονται πιο συχνά μεταξύ τους", τόνισε η δημοσιογράφος.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι των γυναικών αντιμετωπίζουν κυρίως οικονομικές προκλήσεις και επομένως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διευκολύνουν τις παίκτριες, ειδικά σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια κοινωνικοοικονομικά ζητήματα.
Επιπλέον, η εθνική ένωση Safa Women's αντιμετωπίζει τεράστιες και επίπονες οικονομικές μάχες,επειδή έχει αγωνιστεί για να πάρει χορηγούς για το πρωτάθλημα.
Εγώ θα τελειώσω παρόλα αυτά με 2 λόγια της Siwaphiwe Myataza που δίνουν ένα αισιόδοξο και μαχητικό μήνυμα, "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει ούτε να αστυνομεύει τον τρόπο ζωής και τη σεξουαλικότητα άλλων ατόμων".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code