ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Rachel Yankey επιλέγει ένα σημερινό αστέρι για συμπαίκτρια



Η Rachel Yankey OBE είναι σίγουρα ένας θρύλος της ArsenalΌχι μόνο πέρασε 13 χρόνια στο κλαμπ, κερδίζοντας πολλά τρόπαια,αλλά έλαβε επίσης το OBE το 2014 για την υπηρεσία της στο Ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στους Αγώνες Γυναικών και Νέων.
Μιλώντας στο κόκκινο χαλί στα βραβεία "2020 London Football Awards", στις αρχές Μαρτίου, η Yankey μοιράστηκε τις σκέψεις της με το "VAVEL UK "για το σύγχρονο παιχνίδι.
Με ποια θα ήθελε να παίξει;
Το ερώτημα είναι απλό: εάν θα μπορούσατε να επιστρέψετε στο γήπεδο και να παίξετε με μία παίκτρια της Arsenal ποια θα ήταν αυτή; Για την Rachel Yankey OBE, η απάντηση είναι εξίσου απλή.


"Νομίζω ότι θα μπορούσατε να δείτε μαζί μου μόνο τη Vivianne Miedema", λέει χωρίς δισταγμό το πρώην αστέρι της Arsenal. "Ως εξτρέμ, ως επιθετικός, ξέρετε ότι θα ήθελα να παίξω μαζί της".

Παρεμπιπτόντως, η Miedema βραβεύεται ως η παίκτρια της Χρονιάς στα "2020 London Football Awards" για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ιδέα να μπορείς να παίζεις παράλληλα με μία από τις πιο παραγωγικές επιθετικούς  φαίνεται να φέρνει λάμψη στο μάτι του Yankey.
"Έπαιξα με πολλές πολλές σπουδαίες παίκτριες", εξηγεί με χαμόγελο. "Ως αριστερό εξτρέμ, η δουλειά μου είναι να πάρω την μπάλα και να της την δώσω, ώστε να μπορέσει να σκοράρει".
  • Η απώλεια του κυπέλλου της Arsenal

  • Κοιτάζοντας πίσω την ήττα 2-1 της Arsenal από την Τσέλσι στο Continental Cup τον Φεβρουάριο, η Yankey αναφέρει για τον αγώνα της ομάδας πως ήταν σαν προπόνηση και αυτό ήταν ο βασικός λόγος για της ήττας.

"Προφανώς έβλεπα το παιχνίδι στην τηλεόραση και νομίζω ότι η Arsenal έπαιξε καλά. Αλλά είχαμε σε λάθος χρόνο τραυματισμούς. Ξέρετε, τόσες πολλές παίκτριες κλειδιά έξω, και αυτό έχει μεγάλη σημασία."

"Η ομάδα πολέμησε σκληρά, πραγματικά λειτούργησε. Απλώς δεν είχαν την τελική πινελιά."
Ωστόσο, η Yankey επαίνεσε την αποφασιστικότητα της Chelsea να δει τελικά τη νίκη: "Νομίζω ότι η Chelsea ήταν ανθεκτική, έμειναν στο καθήκον τους και πήραν σοβαρά τη δουλειά. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι πρέπει να το δεχτείτε αυτό."
  • Κακές συνθήκες βήματος

Η Yankey προειδοποιεί ότι το παιχνίδι των γυναικών απαιτεί περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη που θα δεν οδηγήσουν σε περισσότερες μελλοντικές ακυρώσεις , όταν θα συνεχιστεί το ποδόσφαιρο.
"Όταν παίζετε ακόμα σε γήπεδα που βρίσκονται σε ημι-επαγγελματικό σύλλογο, τότε γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που παίζονται σε ένα γήπεδο. Το γρασίδι δεν πρόκειται να αντέξει."

"Είναι τόσο σημαντικό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν πραγματικά το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουν οι γυναικείες ομάδες τα δικά τους γήπεδα και  τους δικούς τους χώρους."
"Νομίζω, αλλά και ελπίζω ότι στο μέλλον, το γυναικείο παιχνίδι θα μεγαλώσει και θα είναι σε θέση να σταθεί με δικά του γήπεδα", είπε και ολοκλήρωσε τον λόγο της η Yankey.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code