ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Συνταγματάρχης Katoba: Μία κυρία αποφασισμένη να βελτιώσει το γυναικείο ποδόσφαιρο



Το παγκόσμιο ξέσπασμα του Coronavirus έχει θέσει τα πάντα σε παύση και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν έχει ξεφύγει από αυτό.

Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος της Ζάμπια (FAZ) έπρεπε να διεξαγάγει τις εκλογές του τον περασμένο μήνα, αλλά λόγω της εκδήλωσης του Coronavirus και ορισμένων αγωγών, οι εκλογές θα πρέπει να περιμένουν τώρα.

Οι υποψήφιοι, ωστόσο, είναι ήδη γνωστοί και οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με την εκστρατεία.

Στην κατηγορία των εθνικών εκπροσώπων των γυναικών, η κατεστημένη Brenda Kunda έρχεται αντιμέτωπη με την τεράστια αντιπολίτευση στην Kunda Bowa της Nkana, τη Mwansa Mutangama από την KYSA και την πρωτοπόρο, συνταγματάρχη Priscilla Katoba, που είναι και η πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου των Γυναικών Green Buffaloes και ιδιοκτήτης του Queens Academy Football Club .

Η 44χρονη έχει σημειώσει ένα πρωτοφανές ρεκόρ στο Green Buffaloes Γυναικείο ποδοσφαιρικό σύλλογο, κρατώντας την θέση του προέδρου πολλά χρόνια, Έξι έτη τώρα, ο σύλλογος έχει κυριαρχήσει στο Lusaka FAZ Women's League και έχει συνεισφέρει πάνω από το 70% των γυναικών.




Η συνταγματάρχης Katoba είναι επί του παρόντος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Υποκαταστήματος και αντλεί κίνητρα από τον αείμνηστο πατέρα της, κ. Fredrick Katoba, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος και χορηγός του ποδοσφαιρικού συλλόγου Sala United στην περιοχή Numbundwe Mumbwa District και της Γενικής Γραμματείας της FIFA Fatma Samoura.


"Ο αείμνηστος μπαμπάς μου παραμένει ο καλύτερος μέντορας μου, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που διοικούσε το κλαμπ. Η γυναίκα μέντορας μου είναι η σημερινή και πρώτη γενική γραμματέας της FIFA κυρία Fatma Samoura. Με εμπνέει πολύ, και αισθάνομαι ότι έχω πολλά να μάθω από αυτήν, και στο επίπεδο και από τα επιτεύγματά της, νιώθω ότι είναι η καλύτερη γυναίκα διαχειριστής ποδοσφαίρου. Είναι το πρότυπο μου" , είπε η Katoba.




Η συνταγματάρχης Katoba θέλει να δει τη δημιουργία ενός καλά δομημένου γυναικείου πρωταθλήματος, καθώς επί του παρόντος έχουν μόνο επαρχιακά πρωταθλήματα και για την αργή βελτίωση του τα καταφέρνουν δελεάζοντας χορηγούς για το γυναικείο παιχνίδι.

Η συνταγματάρχης Katoba πιστεύει ότι η έλλειψη επαρκών γνώσεων για τους διαχειριστές γυναικείου ποδοσφαίρου που να το κατανοούν όπως και τις ανάγκες των κοριτσιών, γενικά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.


Θέλει επίσης να δει την ισότητα στο παιχνίδι σε σύγκριση με τους άντρες ομολόγους τους ακόμη και στο επίπεδο των εθνικών ομάδων.

Η απόφασή της να πάρει θέση είναι επειδή πιστεύει ότι μπορεί να φέρει μια θετική αλλαγή για να τερματίσει ορισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διοίκηση του γυναικείου ποδοσφαίρου.




Καταλαβαίνω το γυναικείο ποδόσφαιρο κοιτάζοντας την τεράστια εμπειρία που έχω με το GBWFC και το Queens sports Academy Ladies FC. Το Women Football. Χρειάζεται γυναίκες διαχειριστές που κατανοούν και γνωρίζουν τις εμπειρίες των κοριτσιών, γυναίκες που έχουν χειριστεί το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο και αισθάνομαι ότι έχω την εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της "βασιλείας" της στο GBWFC, η ομάδα ήταν πρωταθλήτρια του γυναικείου πρωταθλήματος Lusaka 6 φορές, Κέρδισε την πρώτο γυναικείο φιλανθρωπικό πρωτάθλημα, Κέρδισε το πρώτο Εθνικό Πρωτάθλημα Γυναικών, λαμβάνοντας Κ40.000 και έφτασαν στους τελικούς του πρώτου τουρνουά επαρχίας.




"Είμαι άνθρωπος της δράσης.Για εμένα σημασία έχει το τι μπορώ να κάνω εγώ για το ποδόσφαιρο και όχι το ποδόσφαιρο για μένα". συνέχισε η συνταγματάρχης.

Λόγω της καλής δουλειάς, που έχει κάνει τόσο στο Green Buffaloes Women's Football Club όσο και στο Queens Academy, ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος της Ζάμπια την διόρισε ως ηγέτη αντιπροσωπείας της εθνικής ομάδας U-17 Γυναικών για το τουρνουά COSAFA 2019.




Η συνταγματάρχης βοηθάει μόνο τα κορίτσια σαν τα παιδιά της και τα παροτρύνει να φτάσουν στο μέγιστο ποδοσφαιρικό δυναμικό τους, αλλά και τα στέλνει στο σχολείο για να βεβαιωθεί ότι θα αποκτήσουν εκπαίδευση.

Προς το παρόν, χορηγεί πέντε παίκτριες Green Buffaloes, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικής της Ζάμπια U20, Maylan Mulenga και ορισμένων παικτριών της Queens Academy, όπως οι Strikers Niza Njobvu και Josephine Kasongo.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code