ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα Impossibe Games δίνουν ελπίδα στους «πεινασμένους για αγώνες» αθλητές

Το πείραμα των αγώνων του Όσλο - Impossible Games - είναι η νέα συνταγή αγώνων εν μέσω πανδημίας;

Οι περιορισμοί και τα μέτρα για πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊου οδήγησαν τη Wanda Diamond League και τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να αναστείλουν ακόμη δύο (2) συναντήσεις, όμως δεν σταμάτησαν τον Διευθυντή των Bislett Games Στάϊνερ Χόεν, παλιό Πρωταθλητή Ευρώπης στο ύψος, να «πιστέψει ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό» (~Ν. Καζαντζάκης).


Ο χαρισματικός Νορβηγός, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει ο πλανήτης, και των μέτρων απόστασης του Νορβηγικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, κατάφερε να προσεγγίσει τους αγώνες διαφορετικά, και να δώσει ελπίδα σε αθλητές και φίλους του αθλητισμού, μετατρέποντάς τους σε αγώνες λίγων (μέγιστο αριθμός 5) κορυφαίων αθλητών, και σε περιορισμένο αριθμό αθλημάτων (Άλμα επι κοντώ, 300 μ. μετ’εμποδίων, δισκοβολία , 3.000 μ.). Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο 

Ο Στάϊνερ Χόεν κατάφερε να «ξεπεράσει» δύο ακόμη εμπόδια. Η αίσθηση των άδειων κερκίδων, η οποία θα «καλυφθεί» με τα εικονίδια θεατών – που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτρονικών παιγνιδιών, και τη συμμετοχή αθλητών εκτός Νορβηγίας, λόγω κλειστών συνόρων, η οποία θα εξασφαλιστεί «μέσω» Σουηδίας , που δεν έχει κλείσει τα σύνορά της.  Έτσι οι αθλητές θα «πετάξουν» πρώτα για Σουηδία, και ένας-ένας θα μεταβούν στο Όσλο.

Η καινοτόμα ιδέα ενθουσίασε τα διεθνή αθλητικά δίκτυα, και η "θερμή" ανταπόκρισή τους, θα είναι ένα έσοδο που θα καλύψει μέρος της «τρύπας» από την μη διάθεση εισιτηρίων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code