ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε η IFAB!

Διαβάστε τι αλλάζει από τη νέα σεζόν στο ποδόσφαιρο και πως επηρεάζεται το VAR.



Σε αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου προχώρησε η IFAB, με την παγκόσμια ομοσπονδία να ανακοινώνει τροποποιήσεις που επηρεάζουν τη χρήση του χεριού, το VAR και μερικά ακόμα θέματα.

Για το χέρι:

Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη και την ομάδα που σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης.

Για το VAR:

Όταν υπάρχει μια αμφιλεγόμενη φάση, η προσδοκία είναι ότι ο διαιτητής θα κάνει on field review, δηλαδή θα πάει ο ίδιος να δει την εικόνα στο VAR. Για την εξοικονόμιση χρόνου θα γίνεται εξέταση ενός μόνο πλάνου από τους διαιτητές στο VAR.

Επίσης αποφασίσθηκε πως δε θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας, για τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή.

Κίτρινες κάρτες:

- Εάν ο διαιτητής μετά από ένα φάουλ αφήσει να εκτελεστεί γρήγορα το φάουλ, τότε ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση δε θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
- Εάν ο διαιτητής επίσης άφησε το πλεονέκτημα ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση δε θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
- Εάν ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση πέναλντι κουνηθεί από τη γραμμή του γίνονται συστάσεις και αν επαναληφθεί τότε τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.
- Εάν ένας παίκτης έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα νωρίτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεχτεί ακόμα μία επειδή νωρίτερα στην περιοχή κατά την εκτέλεση ενός πέναλντι, δεν αποβάλλεται αλλά σημειώνεται ως δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άλλες αλλαγές:

- Εάν ένας τερματοφύλακας σηκώσει τη μπάλα στον αέρα κατά τη διάρκεια του ελεύθερου και ένας συμπαίκτης του τη γυρίσει με στήθος ή το κεφάλι και ο τερματοφύλακας τη μπλοκάρει, τότε το ελεύθερο επαναλαμβάνεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code