ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

IAAF: Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020 αναστολή όλων των αγώνων προεπιλογής για το Τόκιο


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αγώνες προεπιλογής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναστέλλονται από 6 Απριλίου 2020 έως και 30 Νοεμβρίου 2020, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ της Επιτροπής Αθλητών, τους Προέδρους των εθνικών Ομοσπονδιών και το Συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν σε οποιοδήποτε αγώνα, δεν θα ληφθούν υπόψη για την προεπιλογή στους Ολυμπιακούς ή για την παγκόσμια κατάταξη, και η δημοσίευση αυτών αναστέλλεται.

Οι επιδόσεις θα εξακολουθήσουν να καταγράφονται για στατιστικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων και των παγκόσμιων επιδόσεων, και υπόκεινται στους ισχύοντες όρους.  Με την επιφύλαξη, ότι η παγκόσμια κοινότητα θα επανέλθει στην κανονικότητα, οι προκριματικοί αγώνες θα αρχίσουν ξανά από 1η Δεκεμβρίου 2020 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2021 όπως έχουν καθοριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η συνολική περίοδος των προκριματικών, η οποία είχε αρχίσει το 2019 θα είναι κατά τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από ότι ήταν αρχικά.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε ότι: «Είμαι ευγνώμων για τη λεπτομερή δουλειά και ανατροφοδότηση από την Επιτροπή των Αθλητών και το Συμβούλιο, οι οποίοι πιστεύουν ότι η αναβολή των προκριματικών αυτήν την περίοδο, δίνει μεγαλύτερη σαφήνεια στον προγραμματισμό και την προετοιμασία των αθλητών και είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί ισότιμα σε αυτό πρόκειται να συμβεί, άνισες ευκαιρίες ανταγωνισμού ανα τον κόσμο για τους αθλητές, λόγω των περιορισμών μετακίνησης και «κλεισίματος» συνόρων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code