ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1: Πόσο κοστίζει κάθε αγώνας που ματαιώνεται σε μια ομάδα;




Το "αφεντικό" της AlphaTauri στην Formula 1, Franz Tost, θεωρεί πως κάθε χαμένη κούρσα λόγω της πανδημίας του κορονοιού κοστίζει στην ομάδα toy περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.




Η σεζόν στην F1 έχει επηρεαστεί σε μέγιστο βαθμό από την πανδημία του κορονοιού και εννιά αγώνες τουλάχιστον έχουν αναβληθεί ή ματαιωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια πτώση στα έσοδα τους λόγω της ακύρωσης των αγώνων.

Ο Tost έχει αναθέσει ήδη στο λογιστικό τμήμα να προσπαθήσει να υπολογίσει σε τι βαθμό θα επηρεαστεί οικονομικά η ομάδα από τους ματαιωμένους αγώνες.
Στην ιστοσελίδα Autosport το "αφεντικό" της AlphaTauri επεσήμανε πως: " Τα συμβόλαια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χάνουμε τα έσοδα αναλογικά με τους αγώνες που δεν θα διεξαχθούν. Αν δεν οδηγήσουμε σε ένα Grand Prix, η εκτίμηση είναι πως αυτό θα μας κοστίσει ένα έως δύο εκατομμύρια.
Ο Tost  συνεχίζοντας επεσήμανε πως η τρέχουσα κατάσταση με την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας και η ακύρωση των πρώτων αγώνων, δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την AlphaTauri και θεωρεί πως μπορεί να επιβιώσει βραχυπρόθεσμα, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα αν οι αγώνες δεν ξαναρχίσουν το καλοκαίρι'.
Χαρακτηριστικά ο Tost  διευκρίνισε πως: " Αν ξεκινήσουμε τους αγώνες τον Ιούλιο, θα έχουμε απλά ένα μαυρισμένο μάτι. Αν όχι, τότε οι καταστάσεις θα γίνουν πολύ κρίσιμες. Αν για παράδειγμα δεν τρέξουμε καθόλου κατά την διάρκεια του έτους, τότε αυτό θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Αν δεν υπάρχει καθόλου εισόδημα, έχουμε φυσικά μια οικονομική καταστροφή".
Οι ομάδες στην F1 βρίσκονται σε συζητήσεις με την FIA και την Liberty Media, σχετικά με την μείωση του κόστους που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, με το budget να είχε καθοριστεί για 175 εκατομμύρια δολάρια αρχικά.
Ο Tost ήταν σαφής πως η πολιτική της F1 στα οικονομικά πρέπει να αλλάξει και να στοχεύσει σε πιο προσιτούς στόχους μακροπρόθεσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: " Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά αυτήν την στιγμή. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε τόσα χρήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να έχουμε τόσους ανθρώπους να δουλεύουν στον σχεδιασμό των μονοθεσιών. Είναι σημαντικό να δούμε πόσους αγώνες θα τρέξουμε, τι έσοδα θα έχουμε και πως θα αντιδράσουν οι χορηγοί. Αναμένουμε αν οι χορηγοί θα μείνουν ή θα αποχωρήσουν. Δεν το ξέρουμε αυτό. Όπως δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η οικονομική κατάσταση μετά από αυτήν την σεζόν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για ένα ανώτατο όριο κόστους που έχουμε ως βάση στον προγραμματισμό μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code