ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1: Γιατί δεν έκανε εντύπωση που ο Wolff αγόρασε μετοχές της Aston Martin;



Το "αφεντικό" της Mercedes στην Formula 1, ο Toro Wolff αν και σύμφωνα με το motorsport.com δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την Γερμανική ομάδα, επένδυσε ένα ποσό στην Aston Martin του Lawrence Stroll.



Ο Wolff προχώρησε στην επένδυση ενός ποσού στην Aston Martin, αυτή η κίνηση, παρόλο που μεγάλο μέρος των μετοχών της άλλοτε κραταιάς Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αγόρασε ο ιδιοκτήτης της Racing Point, Lawrence Stroll, δεν προκάλεσε έκπληξη.

Ο Stroll είναι γνωστό πως έχει φιλικές σχέσεις με τον Wolff και η ομάδα του έχει συμμαχήσει με τα "ασημένια βέλη" που πρωταγωνιστούν τα τελευταία έξι χρόνια στην F1.

Την ίδια ώρα που ο Wolff αρνήθηκε ότι θα έπαιρνε επίσημο ρόλο στην Βρετανική ομάδα με την ιδιότητα του CEO όπως φημολογούνταν , η αγορά μετοχών ως επένδυση υπήρξε εδώ και μεγάλο διάστημα στο τραπέζι ως ιδέα για τον 48χρονο επιχειρηματία.

Αυτή η επενδυτική κίνηση μας φαίνεται ασυνήθιστη, αφού ο Wolff , όντας το αφεντικό της Mercedes στην F1, επένδυσε σε μια εταιρία που ήταν ο κύριος χορηγός για πολλά χρόνια του ανταγωνιστή της Γερμανικής ομάδας, Red Bull.

Αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με την επενδυτική κίνηση του CEO της Mercedes, αφού η μητρική της Daimler , έχει επενδύσει για πολλά χρόνια και είναι μέτοχος.

Πιο αναλυτικά, η Daimler συμφώνησε το 2013 για να λάβει το 5% των μετοχών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) σε αντάλλαγμα για την προμήθεια της, σε επόμενης γενιάς αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Η Daimler είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Aston Martin, έχοντας κιόλας το δικαίωμα της άσκησης του βέτο, αν κάτι την δυσαρεστήσει.

Ο Τότο αγόρασε το 4.77% των μετοχών της Βρετανικής ομάδας, οπού θα αντιστοιχεί στο 0.95% ολόκληρης της εταιρίας από την επόμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος της Mercedes ανέφερε σχετικά με αυτό πως: " Είναι μια χρηματοοικονομική επένδυση του Τότο, όμως η συνεργασία και ο εκτελεστικός του ρόλος στην ομάδα μας, δεν θα επηρεαστεί από αυτή τη συναλλαγή."

Ο Wolff θυμίζουμε πως είναι σε επαφές με τα "ασημένια βέλη" για την ανανέωση του συμβόλαιό του. Μπορούσε σύμφωνα με πληροφορίες να αλλάξει τον ρόλο του, αλλά ήθελε να παραμείνει στη ομάδα ως έχει το εγγυής μέλλον.

Μιλώντας σε Αυστριακό μέσο ο Wolff δήλωσε πως: " Είμαι όγδοη χρονιά τώρα εδώ. Αγαπώ τα sports και αυτή την ομάδα. Είμαι και θα παραμείνω στην αρχηγία της Mercedes στην Formula 1 και τίποτα δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code