Μετατέθηκε το Eurobasket!

Οριστικοποιήθηκε η περίοδος διεξαγωγής του Eurobasket, ύστερα από απόφαση της Fiba. Ένα τέλος δίνει η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ στο άγχος και την αβεβαιότητα των προπονητών και των παικτών των Εθνικών ομάδων. Ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μόλις εχθές (Πέμπτη 9/4) αποφασίστηκε πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 2022.  
Κανονικά ωστόσο αναμένονται τα Προολυμπιακά τουρνουά τον Ιούνιο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Fiba, έχοντας στον νου της τις προτάσεις των τοπικών γραφείων, αποφάσισε την διεξαγωγή του Eurobasket και του AmeriCup για τις 1 ως τις  18 Σεπτεμβρίου του 2022

Σε σχέση με τα Προολυμπιακά τουρνουά, στα οποία η Εθνική Ελλάδας κινηγάει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η περίοδος που θα πραγματοποιηθούν είναι απο τις 26/6 εως τις  7/4 του 2021. Φυσικά για τις τελικές ημερομηνίες θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την ΔΟΕ.

Επιπλέον, με σκοπό να μην καταποντηθούν οι παίκτες , οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα αγωνιστούν αντί για τον Σεπτέμβριο του 2022 τον Αύγουστο του 2022, δηλαδή την περίοδο της προετημασίας για το Eurobasket και το AmeriCup.

Τέλος, το Eurobasket Γυναικών ορίστικε για τις 17-27  Ιουνίου του 2021!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια