ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι ποδοσφαιρίστριες κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω COVID-19



Πολλές ποδοσφαιρίστριες κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην λόγω της παγκόσμιας διακοπής του ποδοσφαίρου που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ένωσης παικτών FIFPRO την Πέμπτη.

Η έκθεση ανέφερε ότι χρειάστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της κρίσης, το οποίο έχει σταματήσει τον παγκόσμιο αθλητισμό και προκάλεσε την αναβολή μεγάλων διεθνών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020. Διαφορετικά, είπε, το γυναικείο παιχνίδι θα μπορούσε να αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή.

Στην έκθεση, η FIFPRO δήλωσε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένο στην κρίση λόγω των λιγότερο καθιερωμένων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, των χαμηλότερων μισθών, του στενότερου εύρους ευκαιριών, των άνισων συμφωνιών χορηγίας και των λιγότερο εταιρικών επενδύσεων.

"Η έλλειψη γραπτών συμβάσεων, η βραχυπρόθεσμη διάρκεια των συμβάσεων εργασίας, η έλλειψη ασφάλισης υγείας και ιατρικής κάλυψης και η απουσία βασικών προστατευτικών εργαζομένων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αφήνει πολλές παίκτριες σε μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα προς το ζην", ανέφερε.

"Μερικοί λαμβάνουν συχνές ενημερώσεις, μερικοί δεν έχουν σχεδόν καμία", είπε, προσθέτοντας ότι το να μένεις στο σκοτάδι και να απομονωθείς σε μια ξένη χώρα είναι "εξαιρετικά ανησυχητικό".

Οι παίκτριες ανησυχούσαν επίσης ότι η πρόσφατη πρόοδος στο γυναικείο παιχνίδι θα μπορούσε να υπονομευθεί από την πτώση της πανδημίας.

"Ήταν μέρος της ανάπτυξης του κλάδου, από την εμφάνιση της ερασιτεχνικής και ημι-επαγγελματικής κατάστασης σε αυτήν τη μετάβαση προς τους επαγγελματίες", ανέφερε η έκθεση. «Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και είναι δύσκολο για τις παίκτριες να δουν ότι η σκληρή αναγνώριση και ορατότητα κινδυνεύει».



Με μέση διάρκεια συμβολαίου 12 μηνών, πολλές παίκτριες δεν θα προστατεύονταν από τους χαμένους μισθούς εάν οι αγώνες είχαν διακοπεί, ανέφερε η έκθεση. Ζήτησε περισσότερη επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τη δημιουργία "εργασιακών περιβαλλόντων όπου οι παίκτριες δεν θα εκμεταλλεύονται, τα δικαιώματά τους εκτιμώνται και τους αποδίδεται πλήρης σεβασμός".

Ανέφερε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει «προτεραιότητα πρόσβασης σε εγκαταστάσεις, ώρες και καταστάσεις που επιτρέπουν στους θαυμαστές να παρακολουθούν παιχνίδια, χορηγούς να αυξήσουν τα έσοδα, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να προσεγγίσουν ευρύ κοινό και παίκτριες να αποδώσουν σε βέλτιστες συνθήκες».

Πρότεινε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθούν παγκόσμια βιομηχανικά πρότυπα για τις συνθήκες εργασίας στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η έκθεση τόνισε ότι το διεθνές και όχι το οδήγησε στην ανάπτυξη του γυναικείου παιχνιδιού και ότι αυτό πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση της γυναικείας ποδοσφαιρικής βιομηχανίας.

"Όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη η FIFA και οι περιφερειακές ομοσπονδίες να συντονιστούν καλύτερα σε διεθνές επίπεδο αλλά και ξεχωριστά οι ομάδες προσθέτοντας στο πρόγραμμα των γυναικών πρωταθλήματα και η τρέχουσα κρίση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να το πράξει", ανέφερε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code