ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Covid-19:Η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας


Όπως ήταν αναμενόμενο το ξέσπασμα του κορωνοϊού δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην υγεία αλλά έχει επηρεάσει και την οικονομία.
Μάλιστα η πτώση της παγκόσμιας οικονομίας είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα.Όμως για να το εμπεδώσουμε αυτό πρέπει να παρατηρήσουμε τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία.

Από τα χρηματιστήρια μέχρι τις αεροπορικές εταιρείες βλέπουμε τεράστια πτώση στην οικονομία.

Δεν είναι λίγες οι αεροπορικές που έχουν ακυρώσει όλες τις πτήσεις τους και όπως ανακοίνωσε η Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών χρειάζονται επειγόντως οικονομική στήριξη καθώς αποτελούν τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο. Παραδείγματα τέτοιου είδους εταιρειών είναι η EasyJet της Βρετανίας και η Lufthansa της Γερμανίας.

Τώρα σε ότι αφορά την Κίνα σχεδόν μηδενικό είναι το σενάριο για ανάπτυξη φτάνοντας μέχρι το 0,1%. Εδώ να πούμε πως τον Ιανουάριο είχε εκτιμηθεί η ανάπτυξη να φτάσει στο 5,9% κάτι που από ότι φαίνεται διαψεύδεται. Αρκετά έχει πληγεί και η Γερμανία αφού σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση περιμένει ύφεση -5% σε ότι αφορά την οικονομική δραστηριότητα.

Επιπτώσεις από την πανδημία όπως είναι φυσιολογικό έχει και το χρηματιστήριο, με το δείκτη DownJones να καταγράφει το χειρότερο τρίμηνο από το 1987. Εταιρείες είδαν τις μετοχές να πέφτουν συνεχώς όπως αυτή της Renault και της Ford. Ενώ η πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι κατακόρυφη μετά την μείωση της ζήτησης αλλά και την αυξημένη προσφορά.

Η πανδημία του κορωνοϊού κάνει ακόμη μεγαλύτερους τους φόβους για αύξηση της ανεργίας. 

Στις Η.Π.Α οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μέσα σε μια εβδομάδα ενώ σύμφωνα με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Ασία 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας.

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε  πως ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει και πως δύσκολα θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε μετά το πέρασμα του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code