ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ζήσης:« Να κατακτήσουμε με την ΑΕΚ το Champions League»

Ο Νίκος Ζήσης σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την ΑΕΚ και για την παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί.

Ο έμπειρος γκαρντ της « Ένωσης» αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου, καθώς και για το πώς επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του.

Για το κύπελλο που κέρδισε με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι θα έρθουν και άλλα τρόπαια.

«Βρισκόμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και περιμέναμε με αγωνία το τέλος της σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτό που είχαμε ως στόχο, να κατακτήσουμε το Champions League. Με τις ιδιαιτερότητες που θα έχει οι διοργάνωση. Με τις αλλαγές στο ρόστερ για παράδειγμα, που ελπίζω στην ΑΕΚ να μην είναι πολλές. Είχαμε μια καλή ομάδα, πολύ καλή χημεία και με τον κόουτς, άρα η ομάδα μπορεί να έχει συνέχεια. Τέλη Σεπτεμβρίου όμως, οι ομάδες που θα παίξουν στο final 8, θα είναι σε μεγάλο βαθμό αλλαγμένες. Και θα είναι σαν τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας. Ο πρώτος επίσημος αγώνας, μετά τις 10 Μαρτίου. Κανείς δεν θα ξέρει τι να περιμένει, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».

Για το αν θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του και το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης συμβολαίου: 

«1000% θα είναι η τελευταία μου ομάδα η ΑΕΚ. Για την επέκταση θα δούμε. Αυτή τη στιγμή πηγαίνω χρόνο με το χρόνο, πολύ πιθανό να είναι κι ο τελευταίος μου, αλλά δεν μου αρέσει να θέτω όρια. Ένα είναι το σίγουρο και το σκεφτόμουν όταν γύρισα στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο, ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Ήρθα και για να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ».

Για τη φυσική κατάσταση των αθλητών εν όψει καραντίνας: 

«Πήραμε από το γυμναστή της ΑΕΚ ένα πρόγραμμα. Ασκήσεις που σχετίζονται με το βάρος του σώματος, αλλά κακά τα ψέματα για έναν επαγγελματία αθλητή επιπέδου, είναι αδύνατο να μείνεις στη φυσική κατάσταση που θα έπρεπε. Τουλάχιστον όμως, δεν αδρανεί εντελώς το σώμα. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Και με το νούμερο 6, έβγαινα για τρέξιμο μισή ώρα την ημέρα, κοντά στο σπίτι».

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης και ολοκλήρωησς της σεζόν στην Ευρωλίγκα:

«Ξεκάθαρα λέω, ότι οι σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και όλα τα αθλήματα πρέπει να σταματήσουν. Για δύο λόγους. Πρώτον ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα και στους ανθρώπους που παλεύουν. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το μπάσκετ, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το τεράστιο ζήτημα σε όλη την ανθρωπότητα. Και δεύτερον, επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μη σκέπτεσαι τον αθλητή, αλλά το πώς θα τελειώσεις μια διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει για όλες τις διοργανώσεις. Μιλάω με φίλους στην Γερμανία, στην Ισπανία (χθες μιλούσα με τον Μπορούση), αλλά και παντού. Προφανώς υπάρχουν οικονομικοί λόγοι, αλλά δεν μπορεί ο παίκτης να μείνει σε αγωνιστική κατάσταση. 18 Μαΐου να αρχίσουμε προπονήσεις για παράδειγμα και 1η Ιουνίου να περιμένουμε να δούμε καλό μπάσκετ. Όταν το Champions League αποφάσισε να σταματήσει, ήταν καλό για να μην έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μείνω σε καλή φόρμα, επειδή μπορεί να ξαναπαίξω άμεσα. Μας έκανε να σκεφτούμε μόνο την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας. Αυτό το θα δούμε, πως θα αρχίσουμε κλπ, είναι άσχημο. Το βλέπω από πολλούς παίκτες, που είναι στις πατρίδες τους ή όχι. Όλοι διαφωνούν. Θα το κάνουν για να το κάνουν. Δεν θα αρέσει στον κόσμο. Στόχος όλων θα πρέπει να είναι να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο τις προετοιμασίες μας. Ακούω και το ενδεχόμενο προπονήσεων τον Ιούνιο, όπως κάναμε παλιά, σαν μεταβατικό στάδιο, ώστε τον Αύγουστο να είμαστε έτοιμοι. Αλλά το σημαντικό είναι να δούμε τι θα γίνει με τον ιό, με τη δεύτερη φάση που περιμένουμε. Διάβασα κι εγώ για παράδειγμα τις δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν. Κι όταν το ακούς αυτό από την ΤΣΣΚΑ, που τα έσοδά της είναι ατελείωτα, καταλαβαίνουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code