ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ξεκινάει η Bundesliga και οι Μεγάλοι βοηθάνε τα υπόλοιπα σωματεία


Kαι ναι είναι πραγματικότητα.
Οι Γερμανικές ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις και οι περισσότερες από αυτές προπονούνται σε γκρουπ των τεσσάρων και πέντε ατόμων. Διαβλέποντας το μεγάλο τηλεοπτικό κόστος  που θα έχει η μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο εκτελεστικός διευθυντής της Bundesliga Κρίστιαν Ζέιφερτ ανακοίνωσε πως η αγωνιστική θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου.

Οι θεατές που θα είναι στην εξέδρα δεν θα ξεπερνούν τους 240 και όλοι θα έχουν σχέση με την διεκπεραίωση του αγώνα. Πράγματι η μη τέλεση αγώνων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε αρκετές ομάδες της Γερμανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Schalkeη η οποία κάλεσε τους οπαδούς να μην δεχτούν επιστροφή χρημάτων από ακύρωση εισιτηρίων για να βοηθήσουν τον σύλλογο. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό είχε ανταπόκριση με πολλούς φιλάθλους της ομάδας να προχωράνε σε αγορές συμβολικών δώρων. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που πριν ελαχίστων εξεραίσεων όπως η Xofenheim και η Red Bull Leipzig οι ομάδες δεν έχουν επενδυτή στηριζόμενες κατά 50% στους φιλάθλους και κατά 50% σε επιχειρήσεις που έχουν μερίδιο μετοχών.

Οπότε γίνεται αντιληπτό πως δύσκολο αντέχουν το οικονομικό κόστος της αναβολής του πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτό οι τέσσερις μεγάλοι που συμμετείχαν στο Champions league της περιόδου 2019-2020 (Βayern Munchen,Borussia Dortmund,Red Bull Leipzig, Bayer Leverkouzen) προχώρησαν στην δωρεά 45 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν για τις ανάγκες των υπολοίπων ομάδων. Κάτι απόλυτα φυσιολογικά και καθόλου παράξενο για την Γερμανία.

Σε παρόμοια περίπτωση είχε προχωρήσει η Bayern Munchen το 2004 όταν η άσπονδος αντίπαλός της και μεγάλη της ανταγωνίστρια Borussia Dortmund αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα δέχτηκε δάνειο από την Bayern με απόλυτα ευνοικούς οικονομικούς όρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code